Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntGravid med bebis nummer fyra

NIPT och onsdag

Hej på er finisar!

Hoppas allt är bra med er! Jag mår bra och har en lite bättre dag när det kommer till magkatarr. Jätteskönt! Har städat massor hela förmiddagen efter ett besök hos barnmorskan och bilen är inlämnad på lagning av framruta då jag hade en stor spricka från stenskott. Känns skönt att vardagen kan rulla lite mer normalt nu och att jag ändå mår okej med undantag från kvällarna. Så tacksam för det. Såg en video igår där en tjej säger att hon inte förstår varför ingen pratar om att man vaknar upp och känner sig sjuk varje dag när man är gravid. Och alltså – det är exakt så jag känner! Även om jag liksom mår ”bra” nu större delen av tiden så mår jag ju ändå inte bra om jag jämför med hur jag vanligtvis mår.

Fick veta hos barnmorskan idag att mina värden för T4 (sköldkörtel) låg på 11,5 och som lägst ska dom ligga på 12. Så jag ska ta om provet om två veckor och hoppas verkligen att det ser bra ut då. Är inte så sugen på att äta medicin hela graviditeten och inte hela livet heller ;p Tydligen kan man ha lite låga värden av T4 i början av en graviditet men att det ofta blir bra efter ett par veckor. Har ni erfarenhet av detta? Dela gärna med er. Lämnade prover för min sköldkörtel senast i februari och då såg allt helt perfekt ut. Så hoppas att det bara är graviditeten som ställer till det. Tänk vad man utsätter kroppen för ändå för att sätta barn till världen. Imponerad av alla oss kvinnor! Man ger verkligen hela sig själv, sitt liv och sitt allt under en graviditet. Har för övrigt gått upp 5 kg redan men allt har satt sig på rumpan och magen ;p Bryr mig noll om vikt faktiskt och har alltid baserat min känsla kring min kropp på hur den känns, hur jag mår och hur jag tycker att jag ser ut i spegeln. Med stora barnen gick jag upp 14 kg per barn och med Kenzo vägde jag över 80 kg i vecka 40. Men som sagt, bryr mig noll om vikten. Intressant bara att jag redan gått upp en del trots så tidigt i graviditeten.

Imorgon firar jag och mannen tre år tillsammans men då är vi på var sitt håll på grund av jobb. Så ikväll ska vi ha barnvakt och gå ut och äta middag. Mysigt med lite egentid! Vi har ju hunnit med himla mycket under våra tre år och jag är så stolt över att vi är där vi är. Ser fram emot att ha två gemensamma barn och ”göra bort” småbarnsåren tillsammans så att vi kan lägga mer fokus på oss sen igen. Sen tycker jag ändå att vi är bra på att ta hand om varandra och hitta våra stunder i vardagen men tänker ofta på att det hade varit så skönt om våra kids var i Jason och Jolies ålder. Tycker att småbarnsåren är så slitiga men som sagt – känns fint och skönt att få göra bort dom nu och sedan kunna njuta av varandra mer igen.

Förresten så gjorde vi NIPT igår och enligt gårdagens ultraljud är vi idag i veckan 11+1 så med andra ord vecka 12. Stämmer väldigt bra överens med tidigare ultraljud och bebisen växer som det ska. Av det man kunde se så såg allt bra ut och enligt nubb-teorin så väntar vi en flicka men det är såklart för tidigt för att se det med hjälp av bara ultraljud ännu. På Kenzo stämde nubb-teorin i samma vecka! Eftersom att vi som sagt gjorde NIPT så fick jag också lämna blodprov så nästa vecka får vi veta bebisens kön i ett brev på posten. Tänkte lämna in det någonstans så att vi kan få en tårta eller ballong att avslöja könet med. Tänker att det kan vara kul nu med sista barnet att göra något extra av det i form av en liten gender reveal.

Lilla bebisen!

Åt lunch ute igår och min nya craving är krämig fetaost. Alltså typ Apetina på tetra. Så sugen på det hela tiden. Bad om att få några extra bitar i en skål på sidan till min wrap, haha.

En bild från en annan lunch ute tidigare i veckan.

Har rensat ut barnens rum och är så glad över att äntligen ha det gjort. Kenzo tyckte genast att det blev roligare att leka där inne. Fyllde på med lite nya pennor med som vi hade liggandes i lådor.

Jolie har varit på besök på skolan!

Och igår kväll var jag på spa med min bästa vän. Mådde så dåligt men kunde inte låta bli att ta mig ut en stund. Vi låg mest i var sin bädd och pratade  och åt frukt.

Blev en stund på gymmet igår efter flera dagar därifrån. Saknar verkligen att kunna göra exempelvis hip trusts redan nu.

Önskar er en fin dag. Stor kram/G

Kommentarer

 1. Maria

  De tog inte T4 när jag var gravid, men vid min andra graviditet tog de TSH. Det var superlågt vid inskrivningen och tog sig sedan upp lite så pass att de kände att de kunde släppa det även om det var under referens. Hade du normalt TSH trots lågt t4? Jag har ingen sköldkörtel l
  kvar pga cancer så sista åren har man tagit både t4, tsh och t3 desto mer.

 2. Sofie

  Bara nyfiken – varför kan du inte köra hip thrusters? Är också gravid och har kört en hel del rumpa och baksida lår på gymmet, men då liggandes på rygg med fötterna eller vaderna på en pilatesboll, antingen kört höftlyft med fötterna på bollen eller haft vaderna och hälarna på bollen och dragit in hälarna under mig.

  Hoppas du får fortsätta må bättre😊

 3. Jennifer

  Innan vecka 12+0 ser alla bebisar ut att vara flicka enligt nubben som jag förstått. Och att det är först efter v 12+0 man kan se om det är en tjej eller kille!

 4. Mia

  Hur är Kenzo nu? skiljer en månad på våra små. Vår äldre dotter har varit lite av en vilde 🤪 snart fyra år! Medan vår yngre dotter som är en månad äldre än Kenzo är SÅ lugn! sån skillnad! Har dina barn varit lika? skulle vara kul och höra ☺️ Jag kommer tex ihåg du sa du kunde ha allt framme med dina två äldre barn, det kunde vi verkligen inte med vår första (alltså utan att bli stressade att saker flyger i golvet). Men nu med anda barnet, absolut! Så olika det kan vara!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish