Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

+/- just nu

– Jag skar mig i fingret på en ampull från Babor för ett par dagar sedan. Skulle öppna den och den gick sönder i tusen bitar och jag skar mig så djupt då jag tryckte med all min kraft. Är inte superkänslig för blod när det kommer till mig själv men höll på att svimma för det pulserade verkligen ut. Fick hålla handen högt ovanför huvudet och trycka emot under säkert en timme innan det slutade. Usch ;p Borde stå på dom att dom är livsfarliga 😉 Nej, men dom är otroligt bra – dessa ampuller. Det är dock inte första gången jag skär mig på dom och dom går sönder när jag ska öppna dom. Kanske får göra det med en handduk runt nästa gång för att inte riskera att offra några fingrar.

– Vi tar ett till minus direkt då. Startskottet på min hälsoångest som varit under förra veckan var att jag fick en blödning. Jag har aldrig fått random blödningar tidigare och för mig är det verkligen traumatiskt att blöda där nere när det inte är mens på gång eller så. Torkade mig och hade lite mörkt blod på pappret men det försvann lika snabbt och sedan dess har det inte kommit tillbaka. Var inte gammal mens eller mens på gång heller. Mensen hade tagit slut för nio dagar sedan. Tankarna börjar ju genast spöka. Tänk om dom missade något under senaste kollen? Tänk om jag faktiskt har den där tumören där inne? Ni som följde mig under min graviditet förstår nog vilket trauma detta är för mig. Just för att jag också faktiskt var gravid, kanske skulle förlora mitt barn OCH bli utan livmoder på det. På senaste kollen såg allt bra ut och jag hade inget HPV och knappt lätta förändringar MEN min skräck ligger i om dom kanske har missat något. Här kan ni läsa om detta om ni inte hängde med på bloggen då jag gick igenom allt med dessa cellförändringar. Vården har just nu 2 månaders väntetid för att få komma på kontroll och då är min undran om det är värt att söka sig privat eller om jag bara ska avvakta fram till att det är min tur. Vad hade ni gjort i min sits och med mitt bagage? 

– Varje gång det rasar snö från taket nu när allt smälter blir jag livrädd. Låter SÅ högt. Glömmer bort varje gång vad det är också så håller på att skita på mig konstant när det händer. Av skräck, haha..

– Jag avskyr denna årstid på grund av allt smuts. Blir så mycket sand och skräp i hallen direkt barnen kommer hem så dammsugaren går ooootroligt varm här hemma. Och på tal om denna punkt så lyfte jag faktiskt ämnet på instagram för någon vecka sedan – det där med vårÅNGEST. Och sjukt nog så var jag långt ifrån ensam om att ha det. När vårsolen börjar komma fram så får jag alltid lätt ångest. Så har det alltid varit. Även om det är dubbla känslor och jag tycker det är himla härligt med att gå mot ljusare tider och sommar. Men ja, blir alltid lite deppig och ångestfull av att se mitt ansikte i ljuset då det känns som att man har varit gömd i ide under så lång tid. Jag är blek, mörka ringar under ögonen, man ser varenda rynka och prick.. För att inte tala om hemmet som är SKITIGT trots att jag städar typ hela tiden. Små fingeravtryck, dammtussar, skräp.. ALLT syns när solen lyser in. Är ni team superpeppad av våren eller team lite vårångest?

+ Jag tycker det är så jäkla mysigt att fixa påskägg till barnen. Jag vet att jag överdriver varje år och det hade räckt med någon liten grej men jag kan bara inte låta bli. Älskar att klura ut vad jag ska inhandla, gå runt i butiker och välja ut och sedan plocka ihop allt. Barnen blev överlyckliga alla tre!

+ Kan inte låta bli att känna sådan tacksamhet att min bästa vän har fått barn igen och att vi kan umgås tätt med alla barn precis som under tidigare år när dom stora var små. Är nästan en liten sorg att veta att det förmodligen är sista gången vi har ett litet barn samtidigt då dom mest troligt är klara med sina fyra barn och vi förmodligen lär få fler (om det går). Men jag njuter. Det är så fint att få dela detta tillsammans igen.

+ Jag, mannen och mini drar till fjällen nästa vecka och jag är faktiskt sjukt taggad. Jag är ju inte mycket för naturen men blir ändå det mer och mer för varje år. Och det är så vackert där. Så är det någon roadtrip jag är peppad på så är det faktiskt den. Ska bli otroligt trevligt.

+ Träningen börjar kännas mer och mer som innan jag blev gravid med Kenzo. Det har tagit tid och det har varit rätt mycket ”tråkig” träning av bäckenbotten, inre magmuskler osv. Och ja, mina magmuskler är lite delade fortfarande (får in ett finger), bäckenbotten är lite bräckligare än innan MEN det går framåt. Och jag känner att kroppen klarar av lite tyngre för varje månad som går. Och jag blir så peppad och motiverad av att känna mig allt starkare igen. Vilken resa det är att vara gravid och få barn hörni. Vi är så jäkla coola och kvinnokroppen är otrolig. Är så stolt över min kropp som har skapat och förlöst tre barn. Är roligt att vara igång med nya träningsmål igen och faktiskt komma framåt.

+ Mitt hår går mot ljusare tider och det är SÅ roligt. Jag hade ju en period i mitt liv där jag hade kolsvart hår och sedan dess har jag varit ganska mörk fram till 2021. Därifrån har jag blivit allt ljusare och jag trivs så bra i det. Vill fortfarande vara brunett och kommer för alltid att vara åt det mörkare hållet men älskar att ha slingor. Under mitt senaste frisörbesök la vi en ljusare botten med och det ska vi fortsätta med framåt också.

+ Tycker att RUSTA har så mycket roliga saker inne just nu! Blir glad av att vara inne i butiken. Detta är inget samarbete men man hade ju absolut önskat ett sådant med dom. Tumme upp för Rusta iallafall! Så mycket fina och prisvärda grejer. Köpte detta nedan sist jag var där.

Kommentarer

  1. Ida

    Intressant att höra att det är fler än jag som får ångest mot våren. Jag är inte redo för ljuset men älskar våren och värmen såklart. Men det kommer med mycket press och många rutiner som rubbas också? Ska försöka leva denna våren med samma bra rutiner på mat och träning som under vinterhalvåret. Det borde pratas mer om vår-deppen och inte bara höst-deppen.

  2. Linda

    Älskar våren men skriver under på städstressen. Mår på riktigt psykiskt dåligt av att se allt grus och damm som syns när solen lyser in hemma, trots att jag precis dammsugit.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish