Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Att ha cancer ”in situ”

Tänkte inte skriva om detta förrän om ett par veckor men känner att jag vill göra det både för min egna skull men också för er skull. För att påminna om att cellprov kan rädda liv och att ni SKA gå på era cellprov och också söka vård om ni känner att något inte står rätt till i kroppen. Nu har jag inte haft några symptom på detta men det upptäcktes tack vare ett cellprov och jag är så evigt tacksam för det. Jag vet inte hur bra eller sammanhängande jag kommer att skriva detta men jag vill ändå dela med mig. Just nu ligger jag i stora nättrosor med en ännu större binda, blöder ur underlivet och har mensliknande smärtor. Jag känner mig ensam, ynklig skör och är rädd att förlora min bebis i magen. Men jag mår ändå bra. Och jag hoppas att denna mardröm snart är över och att jag kan se tillbaka på detta sen som något som gav mig en erfarenhet och som jag tog mig igenom helt ensam och väldigt stark. Något jag kan skriva direkt är att jag kommer att gråta väldigt mycket genom denna historia. Jag kan faktiskt inte minnas sist jag hade så mycket tårar på så kort tid.

För ett tag sedan så tog min barnmorska ett snabbt cellprov på mig och när svaren kom tillbaka så hade jag tydligen ”lätta” förändringar. En sköterska på kvinnokliniken ringde upp och informerade om detta. Jag tänkte inte så mycket mer på det och googlade mig fram till att lätta förändringar (LSIL) absolut inte är någon fara. Eftersom att jag är gravid så ville vården ändå ta en liten biopsi (kolposkopi) på mig och det var jag såklart okej med.

Minns att jag var i ett pågående tjafs med mannen på väg till kliniken och att han satt kvar i väntrummet medan jag fick gå in och göra provet. La mig på britsen utan några kläder undertill och tyckte att hela situationen var så obehaglig. Jag är okej med att ta cellprov och vara naken framför andra men just att ligga med underlivet i ansiktet på en manlig läkare som dessutom ska ”sära upp” det med diverse verktyg och sedan knipsa massor med små bitar var hemskt jobbigt. Han tittade även på tappen i mikroskåp. Under tiden som detta skedde så hade jag en sköterska vid mig som lugnade mig och berättade vad läkaren gjorde. Jag var så omtumlad efteråt för att jag tyckte att hela upplevelsen var så jobbig så att jag knappt lyssnade på vad läkaren sa efteråt. ”Det är något som inte stämmer och detta är inte lätta förändringar. Jag gissar på att det är höggradiga förändringar (HSIL) och att du får komma tillbaka och göra samma koploskopi som nu i vecka 28 ungefär. Efter din graviditet kommer vi nog att behöva operera dig.” Jag tackade för mig och gick ut i väntrummet för att bara falla ihop i mannens armar. Tjafset var som bortglömt och jag bara grät och grät och grät. Jag grät i säkert 1,5 timme efteråt för att jag hade hemsk mensvärk och blödde sjukt mycket. Och för att hela undersökningen och ingreppet kändes som ett övergrepp. Är så känslig som gravid och det sista man vill då är att bli uppsärad och knipsad där nere för att sedan blöda och ha ont. Vill förtydliga att det såklart INTE på något vis var ett övergrepp men känslan var den. Det var bara hemskt jobbigt att en främmande man var där nere på mig och att det dessutom gjorde ont och blödde en del.

Det gick ett par dagar. Jag slutade blöda. Det gick ett par till dagar och jag glömde bort allt detta. Cellförändringar är ju vanligt. Det sa alla. Var och varannan person och barnmorska som jag träffade. Man kunde till och med få missvisande resultat på sina prover för att man var just gravid och hade så mycket hormoner. Allt skulle ordna sig och jag var inte ens orolig.

Vi hämtar barnen. Vid det här laget så har jag slutat tänka på detta. Springer runt i huset och packar i ordning då vi ska iväg på lite ärenden och alla är peppade. Barnen ska få glass, vi ska åka förbi en leksaksaffär och bara ha en riktig lyxdag för Jason och Jolie. Tar min mobil i köket för att sedan gå ut till bilen där resten av familjen sitter. Ser att jag har flera missade samtal och röstmeddelanden. Ringer upp men kommer bara till kvinnoklinikens röstbrevlåda. Jag loggar lite snabbt in i min journal på 1177 för att se vad det rörde sig om och där och då faller nog min värld efter att jag gör en snabb googling på mina provsvar.

Sätter mig i bilen och säger ”jag har cancer” till min man. Han blir chockad och förstår inte riktigt och jag förklarar snabbt. Är i ett chocktillstånd och helt skakig, mår illa och vill bara förstå hur det kunde bli såhär. Jag har ju gått på alla mina cellprover och inget har någonsin visat något avvikande. Det ska ju ta 10-15 år att utveckla livmoderhalscancer. Sedan är allt bara svart. Vi åker till macken för att köpa glass till dom små och jag sitter kvar i bilen och bara andas. Eftersom att vi inte får tag i kvinnokliniken så bestämmer vi oss för att åka dit för att få bättre svar.

Precis när vi är utanför sjukhuset så får jag ett sms att jag ska ringa kvinnokliniken på deras akutnummer då dom vill få tag i mig. Jag gör detta och får prata med en barnmorska. Frågar henne 100 gånger om jag har cancer och det kan hon absolut inte svara på då hon måste prata med läkare. Hon säger att en läkare ska ringa upp mig snarast och jag säger att jag hellre pratar med någon ansikte mot ansikte. Det var inga konstigheter alls och jag kunde sätta mig i väntrummet och vänta så snart jag kunde.

Vi lämnar barnen till deras pappa efter en snabbvisit på leksaksaffären. Minns att jag under hela besöket i butiken bara gick bakom mina barn, tittade på dom uppifrån och ner hundra gånger om och tänkte att ”ska jag dö från er nu?”. Mina ögon fylldes med tårar och jag var tvungen att bara tänka på precis ingenting för att lyckas få dom att inte rinna. I mitt bakhuvud ekade det bara att jag har cancer.

I väntrummet var det jag och några kvinnor till. Och jag hade med mig min man såklart. Efter en kvart kommer en läkare och ropar på mig och vi får följa med in på hans rum. Han förklarar för mig att jag har något som heter adenocarcinum in situ (AIS) som är en lite ovanligare typ av cellförändring. Han förtydligar att jag enligt prover just nu inte har cancer men att det är den typen av celler fast ”på plats”. Dom har alltså inte spridit sig till annan vävnad än. Av vad dom har sett. Men kolposkopin som jag har gjort ger inte ett säkert svart och för att utesluta invasiv cancer så måste jag göra en konisering där dom tar bort en större del av min livmodertapp. Eftersom att mina cellförändringar är utbredda över hela tappens nedre del så kan man inte säga vad det finns för vävnad högre upp. Konisering måste göras och rätt akut dessutom. Jag får tid redan veckan efter för detta. Läkaren är iallafall jättefin och så snäll. Han lugnar mig i alla tårar och säger att det just nu inte verkar vara cancer mer än ”på plats”. Men dom måste utesluta det helt och få en bättre överblick. Han förklarar också att om det är cancer så kan det vara i ett tidigt stadium vilket gör att det kanske kommer räcka för mig att operera bort livmodern. Om det är invasiv cancer så kommer jag dessutom behöva förlösas med snitt efter vecka 30 och sedan påbörja vidare behandling.

Operera bort livmodern? Jag är nyfyllda 27 år, dödskär i min man och han har inga barn. Vi skulle ju ha minst två barn tillsammans? Koniseringen innebär också en risk för missfall eller att bebis blir för tidigt född. Just för att man knipsar en del av tappen som redan bara är ett par centimeter. Plötsligt ser jag mardrömssituationen framför mig och katastroftankarna kommer. Tänk om jag förlorar detta barn under operationen för att sedan få veta att jag har invasiv cancer och behöva ta bort min livmoder? Då kan vi plötsligt inte få ett enda barn ihop.

Jag har redan två barn som jag ära tacksammast i världen för. Men känslan av att inte kunna få barn med den jag älskar och verkligen vill ha barn med och som verkligen vill ha barn med mig är fruktansvärd. Ska vi bli fråntagna den möjligheten? Kommer vi att göra slut då? Eller kommer jag att gå runt resten av mitt liv och vara ledsen över att jag inte kan bli gravid någonsin igen? Jag fick upp ALLA möjliga katastroftankar i mitt huvud. Tårarna bara rann.

Det gick några dagar och jag vägde alla alternativ mot varandra. Pratade med två läkare tio gånger om, grät med ansiktet i händerna och visste varken in eller ut. Skulle jag operera mig eller skulle jag ta risken och vänta till efter förlossningen? I så fall skulle bebis behöva förlösas med snitt och sedan skulle dom göra undersökningar på mig. Läkarna var starkt emot detta och sa att jag bör göra operationen och koniseringen genast. Dom förklarade för mig att det kan hinna bli invasiv cancer (om det inte redan är det) om jag väntar tills efter graviditetens slut. Att dom just nu kanske har en chans att till och med skära bort cancern om den faktiskt visar sig vara invasiv. Om vi har tur. Men det måste ske fort.

Jag fick även förklarat för mig att det jag har inte heller är ”bara” AIS utan också en variant som heter SMILE. Denna variant finns en stor respekt för enligt en av läkarna. AIS är ovanligt men SMILE är ännu mer ovanligt. Kan stoppa detta inlägg och min historia för att snabbt förklara att dom vanligaste cellförändringarna man kan ha är dom som sitter i skivepitelcellerna i livmodertappen. Dessa bedömer man oftast som LSIL/HSIL. Ni kanske känner igen det. Mina förändringar sitter i körtelcellerna i livmodertappen. Dom är lite klurigare, växer ofta snabbare och mer aggressivt och sitter högre upp i tappen. Min diagnos är alltså Adenocarcenom in situ med SMILE. ”In situ” betyder på plats. Det betyder att det är steget precis innan invasiv cancer då det inte ännu har trängt igenom till annan vävnad. Och det var ju detta läkarna ville få reda på. Om det hade gjort det i mitt fall eller inte. Eftersom att AIS och SMILE är ovanligt och läkarna ”har stor respekt” för denna typ av förändring så ville dom inte vänta med operationen alls. Och jag visste som sagt varken ut eller in eller vad jag skulle göra.

Jag älskar min bebis i magen så otroligt mycket. Mer än vad som går att förklara. Så mycket så att det gör ont. Jag har varit så orolig för min bebis, har tittat till honom flera gånger med hjälp av ultraljud, gråtit över hur fin han är och över att det är mitt gemensamma barn ihop med min man. Att vi ska få bli familj ”på riktigt”. Men jag älskar också mina barn som jag redan har. Min pappa dog när jag var 6 år. Jag vet hur det är att växa upp utan en förälder. Och jag visste att risken fanns att även om bebisen klarar sig för att jag är fast besluten med att inte opereras så kan det hända att jag inte gör det. För att det går fort med denna typ av cellförändring och kan gå ännu snabbare under en graviditet. Och då kommer bebisen ändå få vara utan sin mamma. Om jag faktiskt inte klarar mig.

Jag bestämde mig för att jag inte vågar ta risken. Jag vill leva. Sedan hur det blir med allt annat runtomkring.. Det får bli som det blir. Om jag förlorar min bebis och sedan min livmoder så kommer jag att sörja det resten av mitt liv –  det vet jag. Jag vet inte om ni förstår hur mycket jag har gråtit. Har legat i sängen och blött ner kudde efter kudde med mina tårar. Jag fick en operationsdag på tisdag nästa vecka men var ändå osäker på om jag skulle göra det eller inte. Ångrade mig hundra gånger om och velade så så så så mycket. Pratade med läkarna igen om det finns NÅGOT annat alternativ och det gjorde det inte. Jag måste opereras nu och helst igår. Pratade med alla mina vänner, med min man, med typ alla i min närhet. Till slut bestämde jag mig att jag måste överleva och att jag måste lita på vården. Även om det finns en risk för missfall och att sedan ta bort livmodern på det så är det fortfarande ett bättre alternativ än att faktiskt inte få finnas. Hur hemskt det än är att hålla dom två alternativen mot varandra.

Fick en tid för operation nästa tisdag och mannen hade en fiskeresa planerad tisdag denna vecka och ett par dagar framåt. Han avblåste exakt allt och ringde alla samtal om att han inte ska iväg till fjällen redan samma dag som vi hade varit inne hos läkaren och pratat om min diagnos. Jag pushade honom att åka ändå för inget skulle ju hända ändå förrän ”nästa tisdag”. Det var ju då operationen var bokad. Kanske hade det ändå blivit sista fiskeresan på ett tag? Ingen visste ju hur operationen skulle gå och vad testresultatet skulle visa sen. För mig var det viktigt att han fick åka iallafall en gång till denna sommar. Sagt och gjort. Han åkte nu i tisdags. Han åkte ihop med min bästa väns sambo och dom befinner sig på en plats dit dom har tagit sig med helikopter. Det finns ingen täckning alls. Med andra ord kan jag inte få tag på min man över huvud taget.

Nu under onsdagen fick jag ett samtal om att operationen ska göras redan på fredag och att vi inte kan vänta då dom anser läget vara så akut. Jag ska opereras på operationsavdelningen på sjukhuset, en extremt erfaren läkare och kirurg ska utföra koniseringen och en annan person som arbetar på förlossningen med lång erfarenhet ska sätta cerklage runt min livmodertapp för att undvika missfall och för tidig födsel. Jag skulle få spinalbedövning under operationen då det gör ont att sätta ett cerklage. Och spinalbedövning var mer riskfritt än narkos för min bebis i magen.

Sedan har jag levt i ett vakuum sedan i onsdags. Gjorde ett ultraljud privat under onsdagseftermiddagen och fick så fina bilder på min bebis. Låg på britsen och tårarna rann av både glädje och oro samtidigt. Det var konstiga tårar. Hur kan man vara så lycklig och samtidigt så rädd och ledsen samtidigt? Satt sedan i bilen och bara hulkade så att tårarna spred sig över alla ultraljudsbilder. Tänk om jag förlorar den här bebisen nu? Tänk om bebisens pappa får komma hem till något fruktansvärt?

Under torsdagen befann jag mig på kvinnokliniken igen för att träffa narkosläkare (som pratade om bedövning och narkos) samt för att träffa ansvarig läkare som skulle utföra min operation. Jag hade redan pratat med honom i telefon flera gånger och mitt förtroende för honom har blivit enormt. Han är expert på sin sak och det har märkts genom hela processen. Jag satt på hans rum väldigt länge, ställde alla mina frågor om min diagnos, pratade om hur och när jag kan ha fått den, hur koniseringen går till, vad som kan hända med bebisen, hur resten av graviditeten kommer se ut osv.

Och ja.. Nu i fredags var det dags. Jag klev upp på skakiga ben redan vid 05. Min bästa vän och alla våra barn låg fortfarande och sov. Men det var ändå en trygghet att dom var här hemma i huset allihop. Duschade av mig länge och tog på mig sköna kläder. Skulle vara fastande ifall jag skulle behöva akut narkos. Vid 06:15 hämtade en av mina vänner upp mig och körde mig till sjukhuset. Hon följde med mig in och vi satt och pratade på en av bänkarna. Fick komma in till ett rum, fick lugnande, fick en infart i armen och fick sätta mig på en brits efter att jag hade tagit på mig sjukhusrocken och stödstrumpor. På denna brits blev jag sedan rullad till operationssalen. Det var fullt med personal där! Narkosläkare, kirurg, sköterskor.. Blev nästan lite chockad. Fick genast en spinalbedövning följt av en kateter och plötsligt kände jag iiiiingenting från rumpan och nedåt. Det var den äckligaste känslan jag har känt i hela mitt liv, haha.

Får ett skynke upphängt mellan mig och min underkropp, får dropp och en medicin som gör att jag inte ska blöda lika mycket genom min infart. Dom har ständigt koll på mitt blodtryck och mitt hjärta så är uppkopplad till massor med sladdar och maskiner. Känner och hör hur dom pratar där nere. Spinalen tar ju inte bort all känsel men du kan inte röra dig alls + att du inte känner smärta. Känner hur dom trycker och drar i mig där nere. Efter en stund börjar det lukta bränt och då förstår jag att själv koniseringen görs. Sedan ska cerklaget på och totalt så tar allt kanske 30 minuter. Jag har panik under hela tiden och ligger bara med händerna på magen och bönar och ber min bebis om att stanna där inne. Tårarna rinner ner för kinderna och allt känns så läskigt. Känner mig ensam, rädd och ynklig.

När operationen är klar så säger läkaren att allt gick bra och att vi ses lite senare. Flera sköterskor hjälps åt att flytta mig från en brits till en annan då jag som sagt inte kan röra mig själv alls. Får en nättrosa och en stor binda. Blir rullad till en avdelning där jag ska vara tills bedövningen går ur. Och här kommer jag få ligga lääääänge. Jag fick spinalbedövningen runt 8-tiden och den satt i fram tills 20.00. Tror att den började gå ur lite lätt vid 17-tiden- Så sjukt! Minns att jag vid flera tillfällen igår faktiskt tänkte att jag faktiskt hellre har cancer än är förlamad. Det var verkligen en panikkänsla att ligga där helt ensam och inte kunna röra sig. Blev nästan trött på mina egna tårar men jag bara grät och var så ledsen. Och det var läskigt att inte känna någon smärta där nere heller. För jag förstod ju att jag hade ont och ville veta i vilken grad.

Eftersom att jag inte fick komma till rätt avdelning förrän väldigt sent igår så fick jag inte prata med min läkare. Han hade däremot informerat den andra läkaren som jag haft kontakt med och träffat flera gånger (som var på plats) om operationen, hur allt gick osv. Han berättade att allt gått jättebra, att jag hade haft små blödningar men inte mer än så och ja, att allt bara hade gått jättebra med själva operationen. Dom skickar ju in provsvaren akut så inom 1-2 veckor bör vi ha svar på om det ”bara” är cancer ”in situ” eller om den är invasiv.

Var så orolig för bebisen och bad om ett ultraljud och till min stora förvåning så fick jag det. Trots att det var en fredagskväll och jag låg där i ett rum med andra cancerpatienter. När jag äntligen kunde stå på mina fötter igen så tog läkaren med mig till ett rum där han tittade till bebisen. Och allt såg fint ut. Mina tårar bara rann men denna gång av lycka. Dom börjar rinna nu med när jag ser tillbaka på gårdagskvällen och hur fin den stunden var. Där låg vi, jag och min son på britsen och hörde varandras hjärtan samtidigt. Hade handen på magen hela vägen tillbaka till mitt rum på avdelningen och sa till min bebis att han måste stanna där inne nu. Att vi måste klara det här tillsammans.

Och ja, det är min historia. Den är ju pågående just nu. Den är inte slut än. Och jag hoppas att den inte är slut än på väldigt länge men att detta kapitel snart faktiskt får ett lyckligt slut. Att mitt barn vill stanna i magen nu (håll tummarna för oss) och att mina provsvar inte visar mer än AIS med SMILE och att dom lyckades skära bort det nu med hjälp av koniseringen.

Jag måste också skriva att jag är så evigt tacksam för vården i Sverige och dom två läkarna som jag har haft att göra med. Har ett sådant enormt förtroende till båda nu efter denna vecka och är tacksam för att dom har sett mig, pratat med mig, lugnat mig, opererat mig och sett till att jag har fått det så bra som möjligt i hela denna process. Dom har varit helt fantastiska båda två och jag saknar ord för hur tacksam jag är. Har jag behövt tre samtal om dagen för att ställa frågor och gråta så har jag fått det och jag har verkligen känt att dom gör allt för att jag ska få gå igenom detta tryggt och med största säkerhet för både mig och min bebis. Jag känner en evig tacksamhet mot dessa två läkare. Och all annan personal som jag har träffat har också varit hur fin som helst. Ni som jobbar inom vården – ni gör ett helt fantastiskt jobb <3

Kommentarer

 1. Tessan

  Ett hemskt besked att få när man är gravid. Fick själv diagnosen livmoderhalscancer när jag väntade min son 2017. Det upptäcktes efter kraftiga blödningar och fick göra konisering i grav.vecka 12.
  Att inte veta hur det skulle sluta så vågade jag knappt glädjas åt att vara gravid och om min son skulle behöva förlösas tidigare för att påbörja behandling på mig. Gick nästan under av ångest och oro!
  Allt gick som tur va bra och han fick stanna tills han blev fullgången och nu efter alla år har jag inte fått några nya förändringar!
  Men det jag ångrar när jag tänker tillbaka på tiden som gravid är att jag inte vågade glädjas åt det då jag inte viste hur det skulle sluta!
  Så hur tufft det en är så försök att ignorera diagnosen du fått och njut av graviditeten . <3

 2. Helena

  Hej fina ❤️
  Kikar in hit eftersom jag och många andra tänker på dig efter allt som hänt och börjar bli orolig eftersom du inte är aktiv sen din op. Hoppas att allt är bra med dig ❤️

 3. Johanna

  Oj 😭 fy så orättvist att drabbas av detta 😭 jag tänker på dig gabriella och hoppas verkligen att din cancerresa är slut nu. Bebisen måste stanna i magen 💖💖💖 jag försöker skicka styrka till dig 💖💖💖

 4. Frida Karlsson

  Varit så tyst från dig! Förstår men ville bara skriva att jag tänker på dig och hoppas att allt är bra 🥰

 5. Linda

  Skickar all kärlek och styrka till dig!
  Du har gått igenom många tuffa stunder i livet och kommer klara även detta! Det är fint att i allt ledsamt läsa om hur fina vänner du har som ställer upp för dig/er i denna tuffa tid. Massor av kramar! <3

 6. Lina

  Lider med dig och hoppas att allt ska gå bra ❤

  Vill skänka några tips som jag verkliga tror kan hjälpa dig både att bli frisk och slippa operera bort livmodern.

  Sök på breast implant illness, jag vet flera som blivit sjuk av sina implantat (inklusive mig själv) och som blivit frisk eller bättre direkt efter uttag av dom.

  Sen är jag helt övertygad om att det vi både äter och har på kroppen antingen hjälper oss att vara friska eller gör oss sjuk. Det jag menar är att idag används det så mycket skönhetsprodukter som vi smörjer in våra kroppar med; tvål, schampo, smink m.m och det mesta innehåller massor av gifter som gör oss sjuka.

  Jag har en vad läkare säger obotlig sjukdom som heter ulcerös kolit som jag fick efter att jag satt in bröstimplantat och den sjukdomen finns med på listan för breast implant illness, jag har även haft mycket problem med depression, ångest och social fobi… När jag började söka kring kost och vad jag kan göra för att bli frisk och börja må bättre upptäckte jag först ketogen kost och testade det och började märka skillnad ganska snabbt, har även testat carnivore och jag har läst om flera som har berättat hur dom blivit frisk från massor av sjukdomar som bland annat cancer och diagnoser som ADHD och autism genom att ändra kosten. Det dom har tagit bort är främst gluten, socker, mejeriprodukter och sojaprodukter.

  En tjej jag läst flera böcker av är Martina Johansson som skriver om ketogen kost. Sen finns det en läkare som skrivit flera böcker som skriver om både carnivore och ketogen kost. Den läkaren heter natasha Campbell-McBride och en av böckerna jag har med henne är denna: https://www.bokus.com/bok/9780954852078/gut-and-physiology-syndrome/?gclid=Cj0KCQjw_viWBhD8ARIsAH1mCd72GsNLA_3Zy5RjLD-20ko4JIdm34D_e-u9ph3Ro-BWDEEYe_8hY-UaAhM3EALw_wcB

  Hon skriver tydligt om vad det vi äter gör med våra kroppar och våra celler.

  Cancer livnär sig på socker och kolhydrater omvandlas till socker i kroppen. Genom att äta kött och fett och undvika alla kolhydrater som finns i både många grönsaker,( främst dom som finns under jord) sen frukt, bröd potatis, ris, pasta, ja listan kan göras lång så kommer cancern svälta och försvinna för den kan inte överleva utan socker.

  Det är bara råd för jag vet av egen erfarenhet både från mig själv men även min äldsta son med svår ADHD vad kosten kan göra med våran hälsa och mående både fysiskt och psykiskt.

  All styrka till dig, kämpa på! 🌺

  1. Lovisa

   Så du menar att all cancer botas genom att sluta äta socker och kolhydrater?

   Antingen borde du få pris för att ha löst cancergåtan eller så slutar du sprida lögner som kanske ger desperata falskt hopp.

   1. Lina

    Kosten har absolut en stor påverkan på våran hälsa och kan skapa cancer om man äter fel och ja man kan absolut hjälpa till att bota cancer med hjälp av rätt kost. Sen i vissa fall kan man kanske behöva hjälpa till med strålning exempelvis men våran kropp är kapabel att läka sig själv på många vis om man ger den rätt förutsättningar.

    Sprider inga falska saker överhuvudtaget, jag ger tips på all information jag läst mig till och själv har erfarenhet av att mycket av det att det faktiskt funkar.

    Det är upp till var och en om man vill ta till sig andras information och erfarenheter och läsa på om det och eventuella testa själv och se vad det ger för resultat.
    Hade jag cancer skulle jag gladligen få all information jag kan få så att jag kan läsa på och bilda mig en egen uppfattning och kanske testa för att se om jag kan bli hjälpt utav det.

  2. Elin

   Många upplever att de mår bättre i sin ADHD genom att hålla en jämn blodsockernivå utan toppar och dalar och de flesta sjukdomar som ger diarré påverkas naturligtvis av vad du äter. DETTA GÄLLER INTE CANCER. Nästan alla celler i kroppen behöver socker för sin ämnesomsättning och det är därför farligt att dra ner intaget av kolhydrater till noll. Det är dessutom verkningslöst eftersom du inte kan ”svälta ut” cancer. Man har i laboratorium kunnat bevisa att cancerceller kan leva i extremt sockerfattiga miljöer och att de kan livnära sig även på fett och aminosyror. Bara för att man är läkare eller har gett ut en bok betyder inte det att allt man skriver är sanning. Källkritik är extremt viktigt. Det kommer alltid finnas foliehattar, och dessa personer som påstår sig kunna bota cancer kommer alltid ha följare som är allvarligt sjuka och därför desperata. Läs mer på cancerfonden eller aktuell forskning på Karolinska Instititet och avstå för allt i världen inte den cancerbehandling du rekommenderas!

 7. Johanna

  Vilken hemsk historia att behöva vara med om när man väntar en bebis, eller överhuvudtaget!!!. Önskar all lycka till och ska hålla tummar att allt går bra! Kram

 8. Sara

  Har en vän som haft livmoderhalscancer. Eller först hade hon som du och fick göra en konisering men två år senare kom det som ett återfall (tror det är högst risk första två åren). Hon var inte gravid när det hände, hade redan två barn sen innan när de tog bort livmodern, hon mår bra idag 💛

 9. Linda

  blev så ledsen och läsa detta , du är så fin människa, tårarna vill inte sluta rinna, jag drabbades själv av livmoderhalscancer 2018
  jag skickar alla mina kramar till dig och hoppas det går bra för dig och bebisen.

 10. Jessica

  Lider så med dig! Det kändes i hjärtat att läsa detta inlägg! Nu är iaf operation gjort och ett cerklage på plats som kommer ge din son de bästa förutsättningarna för att tryggt ligga kvar i Magen. Läkare har säkert förklarat allt men betonar verkligen vikten av sängläge. Vet ej om läkarna engagerar sig tilllrcäkligt ännu, då det hur taskigt det än låter vilket inte är meningen räknas som ett missfall i svensk vård. Men snart tror gränsen är vecka 22 så räknas det på ett annat sätt och man tas med på allvar då det går att rädda fostret from då. Men ju mer man är uppe ju mer tryck neråt mot cerklaget och det kan man tänka själv att det inte är speciellt bra. Har mannen din semester så låt han bars passa upp på dej isf! Sen som du säkert med vet, och inte det man vill höra när man är kär som attans så är sex dåligt. Ja allt som ger extra belastning mot cerklaget. Men försök leva ett sådan liv även om det inte är kul. Och din sambo Gabriella han älskar dig man ser kärleken i hans ögon oavsett om ni bara får ett barn ihop så kan jag aldrig tro han säger hejdå. Vill ni ha fler senare finns alltid adoption. Ta det bara lungt vila vila och åter vila man kan säkert få bli inlagd från v22 om man känner man måste det för att få vila. Sen får du tänka att det är ytterst få veckor kvar tills ni får den hjälpt man får och blir behandlad utifrån att det är ett barn med förutsättningar att klara sig på utsidan och tycker du att hjälpen varit bra tills nu så blir det inte sämre. De klarar sig trots allt från 22 veckor och nånstans läste jag att den allra bästa neonatalvården finns i umeå så du bor rätt också. Stort lycka till fina du, jag blev så berörd och tänk vad stark Jolie var det är denna pojke oxå ❤️❤️

 11. Malin

  Hej, har en solskenshistoria som kanske kan ge dig lite hopp. En av mina bästa kompisar fick livmodershalscancer (vet ej exakt vilken ”art”) men de upptäckte det i samband med cellprov när hon var gravid i ca v 10-11. Läkaren sa att det fanns risk att hon skulle behöva ta bort barnet, men de gjorde ett försök med cellgift för att krympa tumören och det gick. Hon gjorde cellgift var fjärde vecka under hela graviditeten för att hålla tumören i ”schakt”. De fick sen göra akut kejsarsnitt i v 30 pga av att min kompis blev sjuk. De opererade bort livmodern i samband med kejsarsnittet. De fick ligga på neonatal några veckor men allt gick bra. Deras fina tjej är nu 3 år och är en frisk och stark tjej och min kompis är frisk!
  Hoppas detta kan ge lite hopp. Håller tummarna för att allt ska gå bra!

 12. Cathrine

  Usch vad ledsamt och läsa, jag lider verkligen med dig 😥 all styrka till dig och din familj i detta jobbiga ni går igenom.

 13. Marie

  Skickar dig en massa styrkekramar!
  Jag håller alla tummar och tår för att det ska gå bra för dig och din lille. Eller såklart det ska! Ni är starka tillsammans och fixar detta ❤️

 14. Emma

  Blir så tagen av att läsa detta, tänker på dig/er och håller verkligen mina tummar för att allt går bra för dig och bebisen❤️

 15. Frida

  Vilken mardröm, är helt tagen av vad du fått gå igenom. Fy fan vad stark du är! Blir blödig och hoppas innerligt att bebben stannar i magen och att provsvaren är så bra de kan vara. Måste ha varit fruktansvärt att gå igenom nåt sånt här utan sin man dessutom. Skickar tusen kramar och tänker på dig/er. Kram fina Gabbi ❤️❤️

 16. Linda

  Åhh tårarna bara rinner, vilken hemskt resa. Du är stark och er dina bebis! Håller alla tummar för att er resa ska sluta så bra som möjligt för er alla 💖

 17. Maria

  Tänker på er, du är så otroligt stark och jag hoppas för allt i världen att det går bra. Jag behandlas själv för sköldkörtelcancer. Det går bra men paniken i början när jag tittade på mina barn och tänkte som du. Skulle de växa upp utan mig? Skulle den lilla inte minnas mig? Går inte att förklara för någon som inte känt det själv ♥️

 18. Kajsa

  Finns inga ord för hur hemskt det måste vara att gå igenom det här! Så starkt att du vill berätta. Du är så sjukt stark och jag ser framför mig att du kommer att klara det här❤️❤️❤️Du är i trygga händer med duktiga läkare, allt kommer att ordna sig! ❤️❤️❤️ Håller alla mina tummar !

 19. Matilda

  Mitt hjärta gråter för er… Men tänk alltså, din son kunde verkligen inte haft någon finare mamma. Och han är så älskad redan nu och som du kämpar för honom, det är min fasta övertygelse att de känner det därinne. Ber också för er❤❤

 20. Kajsa

  Fy vad jag grät när jag läste detta. Fina Gabriella, vad jag tycker synd om er! Håller tummarna att allt går bra och skickar en massa kramar ❤️❤️

 21. Karolina

  Jag är så otroligt ledsen för din skull och hoppas att allt går bra ❤️

  Jag började gråta när du började skriva om att kanske inte kunna ge din man barn – jag är i den situationen och har varit där länge. Jag är lika gammal som du och haft mens typ tolv gånger i mitt liv för att jag har en svår form av PCOS. Detta har lett till att jag ofta får cystor på äggstockarna som gör ont och jag lever i en ovisshet om jag någonsin kommer kunna få ett biologiskt barn. Troligtvis kommer jag och min sambo behöva gå igenom IVF när det är dags för barn och jag är livrädd över att det inte ska gå hela vägen på de tre försök man får av staten. När min sambo börjar prata om att han vill ha egna barn börjar jag alltid storgråta för att det är möjligt att han aldrig kommer få det.

  Jag har även fått en hudcancergen av min pappa, vilket gör att jag går på kontroller hos hud varje år. Min pappa har strålats för hudcancer vid tre olika tillfällen, senast 2017. Inför varje besök är jag livrädd för att de ska upptäcka att jag till slut har utvecklat aggressiv hudcancer. Genom åren har jag fått operera bort många hudförändringar och väntan på svaren från biopsierna har varit fruktansvärd. Under sommaren får jag hålla mig inomhus, ha solskyddsfaktor 50 och täckande kläder. Jag är väldigt blek året om och måste ständigt förklara för människor varför jag aldrig solar eller är utomhus mitt på dagen under våren och sommaren.

  Livet är verkligen så jävla orättvist och jag relaterar verkligen till det du skriver. Jag har levt med oron att inte kunna få barn och oron över att få hudcancer i ca tio år och jag har lärt mig att hantera det genom att inte övertänka det. När tiden för hudkontrollen kommer tillåter jag mig själv att bryta ihop och gråta ut. Månaderna mellan kontrollerna försöker jag leva mitt liv så innehållsrikt och lyckligt som möjligt.

  Många styrkekramar till dig ❤️

 22. Martina

  Hej! Jag blev väldigt berörd av detta!😭 Jag är kristen och jag ber för dig och bebisen!🙏❤️ Gud välsigne dig!❤️

 23. Josefine

  Fina du❤️ Helt itroligt vad du varit med om. Gråter med dig men vill ge Dig, din bebis, din man och dina barn massa kärlek och styrka! Det kommer att gå bra ❤️

 24. Elin

  Du är så fantastiskt stark. Det är när man själv är med om de tuffast sakerna som cancer, stroke, hjärtinfarkt m.m som man blir så evigt tacksam för Sveriges bästa sjukvård 🙏 all styrka till dig och er son

 25. Lisa

  Men vilken ofattbart tuff resa du går igenom. Jag imponeras över din styrka och ditt mod. Att våga visa sig sårbar.. Vilken fantastisk förebild du är för dina barn. Jag tänker på dig och håller alla tummar jag har för att det värsta är över nu ❤️

 26. Sofie glans

  All kärlek till er alla men fy vad stark du är!!!! Du är en grym mamma o kvinna en riktig power kvinna❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤗🤜💞🤗

 27. Linda Åkerlund

  Hundra miljoner styrkekramar och jag önskar dig och din familj all lycka, och att allt kommer bli bra ❤️

 28. Sara

  Känns så orättvist att allt drabbar er! Jag tänker inte bara på dig utan även Jolie och Jason. Tredje syskonet på väg (varav två inte klarat sig) och tredjw som är under fara. Sån tur att de har varandra! Och sen med dig som redan varit med om så mycket och därför har så mycket katastroftankar. Och så händer dom katastroftankarnadu fruktar mest dessutom. Så ledsen för din skull!!!!😭

 29. Maria

  Var länge sen jag blev så berörd, satt med tårar i ögonen under hela tiden jag läste detta. Hoppas verkligen, verkligen att allt går bra för både dig och bebis. Kärlek och styrka till er ❤

 30. Mia

  Åh, Gabriella, varit här inne och kikat nästan varje dag men brukar skippa helgen då du inte uppdaterar då. Såg sen via bloggbevakning istället. Jag trodde de varit tyst här på grund av ditt dåliga mående i graviditeten. Men det var SÅ mycket värre. Jag är själv i vecka 22 och kan inte föreställa mig vad du gått och går igenom. Du gör absolut rätt beslut men förstår att det inte tar bort alla hemska tankar, känslor och ovissheten måste vara värst. Jag vill tipsa dig om att googla ”Elsa Billgren livmoderhalscancer” om du vill läsa om någon likt dig som varit på alla kontroller utan någon innan till att behöva operera ut livmodern på grund av cancer. Det har gått fem år nu och hon mår bra, så tänker det kunde vara stärkande. Det jobbigaste för henne var dels att inte kunna få fler barn (har ett) och det psykiska. Har tagit henne fem år bearbeta. Jag hoppas verkligen du efter detta söker mycket hjälp psykiskt med då du går igenom ett trauma. Hoppas innerligt svaren visar bra resultat. Och att du får behålla bebis i magen (😭 gråter för din skull i detta). Kämpa på 💛💛

 31. Nina

  Så starkt att du delar med dig, ser fram emot att se er lille pojke när han är färdigbakad och du är på benen igen. Heja dig 💗

 32. Lara

  Jag vet inte vart jag ska börja. Jag läser och får sån grov gåshud! Du är den STARKASTE kvinna jag någonsin sett! Allt du gått igenom/går igenom och du krigar fortfarande och är en riktig kämpe, både du och bebisen kommer må bra. Jag är säker på att allt kommer gå så så bra, jag sänder styrkekramar och böner för dig❤️

 33. Beata

  Hej!
  Jag vill bara ge dig en stor kram och håller mina tummar att allt kommer att gå bra. Du är en kämpe och din son är en kämpe han med!
  ❤️

 34. Hannas krypin

  Men fy vilken situation du hamnat i. Jag håller tummar och tår att allt går bra för både dig och bebis. Jag går också på mina cellprover men min mamma tjatar om att jag borde kontrollera lite extra eftersom det finns en del cancer på hennes sida.

 35. Ronja

  Åh blir så ledsen att du behöver gå igenom detta, håller tummarna och hoppas och ber att dom fick bort det, och att bebis stannar kvar i magen ❤️

 36. Rebecka

  Världens största kram till er. Jag håller alla tummar och tår att bebis vill stanna och att du ska få må bra. ❤️❤️❤️

 37. Lisa

  Fy såååå tråkigt att det blivit så här men allt kommer nog bli bra ska du se du är en super stark och mysig tjej håller tummarna så intressant att följa dig 🙏❤❤❤❤❤❤❤❤🙏

 38. Bea

  Tänker på er och hoppas att allt går bra. Jag själv är i början av din historia, har tagit alla mina cellprov och de har varit en lätt cellförändring och jag har gjort biopsi på de som knipsa bort och de visat sig varit bra. Nu är Jag dock i samma läge för tredje gången och läkaren sa för några veckor sedan om provsvaren kommer bra igen så behöver jag utredas vidare då de är underligt. Jag går redan nu i tankar att jag har cancer men att de inte hittat de ännu. Jag är rädd och ledsen och har som du även två små barn, 6 och 3år. Försöker inte gå ner mig allt för djupt i tankarna utan väntar nu på provsvaren som lär komma inom en vecka eller två för att se var min resa tar vid….

 39. Dzenana

  Omg du är så stark,håller tummarna att allt kommer att gå bra för dig och bebisen, skickar dig EN STOR KRAM ❤🍀

 40. Ellen

  Du är så sjukt grym, stark och modig som går igenom detta och delar med dig till oss!! Tänker på er och håller alla tummar❤️❤️❤️

 41. Madde

  HerreGuud vilken STYRKA du har ❤️ Först vara ”ensam” att gå igenom detta å sen dela med dig av det till oss.
  Tårarna rinner när man läser å samtidigt känner man DU kommer fixa detta ❤️
  En STOOOR Kraaam till dig ❤️

 42. Malena

  Så mycket du måste gå igenom. Jag är glad för den fina vård du har hopp och hoppas på fina svar och att allt blir bra för er hela familjen. Kram! 💛💙

 43. Ellinor

  Fina, starka, fantastiska du! Jag hoppas med hela mitt hjärta att allt kommer gå väl med både dig och bebis. ❤️❤️❤️

 44. Emelie

  Gabriella – du ska veta att du är så j*vla stark. Beundrar dig enormt mycket. Kan bara försöka föreställa mig vilken situation du är i och att det måste vara så tufft. Gör ont i mig att du är ”ensam” utan någon anhörig med dig på alla undersökningar du får genomgå.

  Jag ber verkligen till högre makter att erat barn få komma till världen och att du en dag kan se tillbaka på denna tiden, veta att denna resan är över och få landa i allt och att ni alla får må bra.
  ❤️

 45. Sara

  Jag ber för dig och din bebis. Du har gjort rätt val. Din bebis ska ha sin mamma hos sig och dina andra två barn.
  Ta hand om dig.

 46. Nadja

  Men herregud vilken mardröm! Jag håller tummar och tår för att allt ska bli bra och så som du vill. Helt sjukt att man kan få detta så ung. Jag är 40 år men går alltid på alla kontroller, man har ju alltid en liten oro för cancer då så många drabbas. Jag tror det går bra för dig, din kropp är ung och stark!

 47. Birgitta ohlsson

  Ok oj oj stackare😍😇 jag skickar alla kraft i världen till dig och håller tummarna för er allihopa ❤️❤️❤️❤️❤️🙏🏼 Det går bra ska du se 🥰🙏🏼

 48. Denise

  Gud vilken kämpe du är!! Stora kramar till dig, hoppas att allt får ett lyckligt slut ❤️ Bra att du trycker på vikten av att ta cellprov!

 49. Sara

  Vilken kämpe ❤ tårarna bara forsar ner, fy fan vilken ångest att vara gravid samtidigt. Jag hoppas innerligt att bebis stannar i magen ❤

 50. Sandra

  Fina du! Så starkt av dig att kunna berätta❤️Jag tänker på dig och håller tummarna så hårt för att lilla bebisen vill stanna och att alla provsvar ser bra ut. Många Kramar till dig!❤️❤️❤️

 51. Åsa

  Vet inte riktigt vad jag ska skriva, det känns som att orden inte räcker till. Men jag blir så berörd av det du skriver,lider med dig och skickar all omtanke till dig och din familj. Jag hoppas att allt kommer gå bra, både med dig och med er bebis.

 52. Linda

  Tårarna rinner när jag läser vad du har gått/går igenom ❤️. Känner med dig och håller alla tummar och tår att det kommer gå bra, vilket jag verkligen tror att det kommer göra ❤️❤️❤️ Kram

 53. Emelie

  Blir så berörd! Kan inte föreställa mig situationen du befinner dig i.
  Hoppas för allt i världen att allt allt allt kommer gå bra för er🤍 kämpar ni är du och din bebis🤍

 54. Alexandra

  All omtanke och pepp till dig och familjen, hoppas att allt går vägen ❤️

  Fick min son i v31+2. Han är nu 4månader och mår toppenbra. Neovården är fantatisk! Hoppas givetvis att bebisen kommer senare än så men kan vara skönt att höra ❤️

 55. Hanna

  Starka starka du!😭❤️ Känner på mig att det kommer gå bra. Får en sån känsla i magen.🙏🏻🙏🏻🙏🏻

 56. Frida

  Vill säga samma sak jag sa till min dotter som var ledsen och rädd för otäcka saker igår kväll ”skickar kärlekskraft till dig”. Önskar dig allt gott och att du snart kan titta tillbaka på detta och känna dig om möjligt ännu mer tacksam för livet❤️

 57. Angelica

  Stor kram till dig Gabriella! Du kämpar på bra och kommer klara detta 🌸 Och tack för att du berättar, det är ett så otroligt viktigt ämne att prata och upplysa om! 💗

 58. L

  Storgråter när jag läser detta <3 Lider så med dig/er. Önskar och ber för att allt ska gå vägen, för både dig och bebisen. Fina, fina du!

 59. Louice

  Gabriella ❤️ Jag har följt din blogg och instagram så länge, tror det var när du precis gått ut med din första graviditet med Jason som jag började följa dig. Förstår att du går igenom bland det värsta man kan vara med om just nu. Vill bara att du ska veta att trots att vi inte känner varandra tänker jag på dig, håller alla tummar för dig och vet att du kommer klara det här också!

 60. Emelia

  Åh..tänker på er och håller alla tummar och tår för att allt kommer bli bra i slutändan! All kärlek till er❤️

 61. Sara

  Fina du! Har tänkt på dig så mycket det senaste när jag sett dina storys. Håller alla tummar för att de har fått bort allt och att bebis i magen håller sig kvar där inne ❤️ Är också gravid och ska göra cellprov nästa vecka, nervös! Förhoppningsvis går det ju bra men man vet ju aldrig, har inte heller haft cellförändringar tidigare men det finns ju verkligen aldrig garantier. Önskar dig en snabb återhämtning och som sagt, att allt går BRA ❤️ Kram

 62. Frida

  Vilken kämpe du är och bebisen❤️❤️. Hoppas o ber att bebisen ska fortsätta växa o må bra i dig och att du ska få goda svar på dina provsvar. 🙏🏻❤️

 63. Linda

  Hejja dej fina
  Vet att ovissheten är den värsta att vänta o vänta
  Men du har gjort det viktigaste beslutet och det ska bli bra på alla sätt.
  Vi hejja & håller alla tummar för er❤️❤️❤️

 64. Hanna

  Kan inte sluta gråta när jag läser din historia. Håller alla tummar och ber för att det ska gå bra för er!! ❤️ Jag har också cellförändringar och är gravid i vecka 17, det visade sig vara lätta men innan jag visste det och den ovissheten för hur det skulle bli med bebis osv var fruktansvärd. Kan bara föreställa mig vad du går igenom. Och ensam dessutom. Men du är såå stark!!! Fortsätt kämpa, ni ska klara det här ❤️❤️❤️

 65. erika

  Sån stark historia…tårarna rinner på mig och jag är tvungen att avbryta läsningen…All kärlek och styrka till dig…vila vila vila❤️…I går när du inte uppdatera mer blev jag så orolig…fast vi inte ens känner varandra❤️❤️(känn ingen press du ska göra det❤️blev bara orolig)..

 66. Johanna

  Sitter på ett tåg ensam och storgråter. Fina, starka Gabriella och allt du tvingas ta dig igenom. ❤️❤️❤️❤️

  Efter alla dessa år (!!), känns du ju som en nära kompis och man gläds med dig och gråter med dig i allt du tar dig igenom.

  Vad du tvingas vara STARK. Du är en superwoman (inte alltid frivilligt såklart). Heja dig. Du tar dig igenom detta med, du och lilla lillebror. Heja er! Skickar mina varmaste kramar och styrka. ❤️❤️❤️

 67. GC

  Tack för att du berättar. Jag gråter med dig. Vad du har gått igenom. Men jag är övertygad om att du får ett lyckligt slut på det som hänt dig. Det är nog väldigt bra att du kan gråta och berätta för då får du bort spänningar i kroppen. Jag hejar på dig och allt kommer att bli bra. Kram ❤️

 68. Linda

  Vilken resa!
  Jag har haft exakt samma som dig men för 20 år sedan. Så omtumlande och jag fick gå på täta kontroller i 5 års tid. Hittills har jag inte gått tillbaka mina cellförändringar.

  Så bra att de satte ett cerklage!
  När jag fick min första dotter föddes hon för tidigt i v.33 pga svag livmodertapp. Jag hade inget cerklage.
  Med andra barnet var jag sjukskriven hela graviditeten och fick vila.

  Allt kommer att gå bra för dig och bebis.
  Skönt att det är gjort. ❤️

  Ps. Min lilla bebis på 2 kg är idag en stark och cool 16-åring.

 69. A

  Hej Gabriella! Oj vad du gör det bra. Och kom ihåg att du behöver aldrig vara stark för någon i sådan situation som du befinner dig i. Men styrkan kommer när du går igenom detta. /A

 70. Svahnholmen

  Håller tummarna att allt går bra! Själv drabbats av cancer två gånger (dock inte underlivscancer) och har klarat mig igenom det. Tänker på dig!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish