Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Ett sent måndagshej

Hej på er <3

Blir ett sent måndagsinlägg idag. Kom hem sent inatt och har jobbat, myst med bebis och umgåtts med stora barnen idag. Var så fint att komma hem men blev också en rejäl urladdning på alla vis. Min man hade köpt blommor, nötter, gjort smoothie och städat hela huset + fixat massor här hemma. Och så körde han hem min vän som jag hade rest med så att jag kunde få vila och duscha efter en lång resa. Världens bästa! Och bebis vaknade till när jag kom hem och stångades med bröstet i typ tre sekunder innan han kom ihåg hur man ammar och så låg han och snuttade exakt hela natten. Min älskade lilla gos! Gud så underbart det är att vara hemma igen och åh vad jag älskar min familj. Så så tacksam verkligen!

Till något jobbigt idag.. Jag gjorde kolposkopi tidigare och ligger nu med mensvärksliknande smärta. Usch, vad ont det gör efteråt, hade helt glömt! Har ju som ni vet haft en så lång process med dessa cellförändringar (för er som missat så kan ni läsa HÄR) och nu har jag (HOPPAS) kommit ut på andra sidan. Har dock haft samlagsblödningar vilket jag aldrig någonsin haft tidigare i mitt liv. Och i och med min långa, jobbiga historik med detta så har jag fått tydliga instruktioner om att ta kontakt med vården vid minsta lilla problem. Så nu har nya cellprover gjorts och allt såg jättefint ut men för att vara på den säkra sidan så gjorde även en kolposkopi idag. För er som inte vet vad det är så tar man små, små bitar av livmodertappen på olika ställen, skickar till labb och får en bättre överblick kring eventuella cellförändringar än vad ett vanligt cellprov kan ge. Men senaste cellprovet visade iallafall i princip noll förändringar och ingen HPV. Så håll tummarna för mig att även detta prov bekräftar detta. Hade varit så skönt att lägga denna resa bakom sig.

Och tjejer – GÅ PÅ ERA CELLPROV!!!!! Det kan rädda ert liv. Hur rädd man än är för att göra ett cellprov så är det över på någon minut och du får svar på hur allt ser ut för just dig. Ooooootroligt viktigt!! Och jag kan tillägga att ett cellprov är inte ens något där ”knipsande” sker utan dom pillar enbart lite på tappen med en tops och en liten gummiborste. Kan ila lite och kännas lite, lite obehagligt men inte mer än så. Kolposkopi + biopsi är nästa steg där man tar små prover (vid behov) och sedan är konisering steget efter där man skär/opererar eventuella cellförändringar som räknas som så pass allvarliga att dom behöver tas bort.

Nu ska jag äta lite kvällsfika och sedan sova. Kram och godnatt/G

Lite bilder från vår fantastiska, avkopplande resa (TACK min fina vän om du läser detta för att du gav mig en så otrolig vecka) och min underbara (lånade) pump som gjorde resan möjlig. Nu ska jag amma, amma, amma och få upp produktionen igen efter bebis önskemål. Känns som att det verkligen behövs då han håller på att få FEM tänder samtidigt just nu. Helt galet. 

Kommentarer

 1. Mia

  Jag tog bort en utväxt på livmodern under narkos. Då tog dom även prov på tappen. När jag vaknade hade jag så ont fick två morfinsprutor och blödde mycket. Allt var bra. Så skönt. Önskar dej en fin vecka. Håller själv på att bli förkyld.

 2. Henriette

  Hei<3

  Bare en liten korrigering på det du skriver:) Kolposkopi er kort sagt en undersøkelse av livmorhalsen med et spesielt mikroskop. Det du snakker om hvor de har tatt vevprøver av livmorhalsen kalles biopsi. Kan godt være du har gjort kolposkopi også, men kolposkopi er ikke å ta vevsprøver slik du skriver:) bare sier ifra sånn at det ikke kommer feil informasjon til andre som leser det:)
  Masse lykke til og krysser fingrene for at alt er bra!!<3

 3. Em

  För mig har alltid cellprov gjort fruktansvärt ont. Har till o med blivit bedövad för att de ska kunna utföras. Alla har alltid sagt att nämen de känns inte!!! Öh jo de gör det för vissa av oss. Men med de sagt så är de ändå så viktigt att göra dessa prov. Ville mest bara påskina att alla tycker inte att de bara ilar lite o är obehagligt utan vissa så som jag måste bli bedövade för att jag ens kunna genomför detta.. hoppas att allt ser bra ut för dig Gabriella!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish