Jag var tvungen att testa detta efter att ha sett det överallt på sociala medier. Vet att många kallar det lasagnesoppa men jag tycker absolut att det är mer som en gryta. Absolut inte soppaktigt. Men supergott!! Som en blandning mellan lasagne och bolognese och sååå krämigt och smakrikt. Tips! Jag gjorde min både vegetarisk och glutenfri men går ju att köra valfri köttfärs och valfri pasta såklart.
Du behöver:
– 1 paket Pasta
– Köttfärs
– 1/2 paket selleri
– 2 morötter
– 1 gul lök
– 2 klyftor vitlök
– 1 röd lök
– 2 paket krossade tomater (jag hade med smak av basilika)
– 1 dl creme fraich
– 2 buljongtärningar (jag hade umamibuljong)
– 1 msk tomatpuré
– 1 dl chilisås
– Timjan, oregano, paprikapulver, salt, svartpeppar
– Vatten
– Mozzarella och färsk persilja till servering. Man kan också ha parmesan eller västerbottenost. Jag rev över lite av det sistnämnda.
Gör såhär: Hacka och stek löken och grönsakerna i olja. Tillsätt köttfärsen och stek en stund till. I med tomatpuré, chilisås, kryddor. Ha i krossade tomater, buljongtärningar, creme fraich och lägg sedan i pastan. Tillsätt vatten så att pastan täcks och låt koka tills pastan är klar. Toppa med ost och persilja!
Kenzo ÄLSKADE maten!! Det blev verkligen supergott! Perfekt som storkok med då det är minst lika gott dagen efter.
Kommentarer
Vi gör lasangette som finns på paket. Man tillsätter köttfärs och mjölk. Man ska ta 1 dl mjölk extra. Är godare dagen efter. Jättegott.
Åh vart är den stekpannan ifrån? Ser stor o djup ut perfekt när man är många! 🤭
Mums 😋