En stående favorit här hemma! Mina barn älskar detta. Kenzo var inte ett undantag. Innan jag saltade och pepprade så hällde jag över lite till honom i en skål som jag mixade ihop. Blev succé!
Du behöver:
– 1 gul lök
– 2 vitlöksklyftor
– 1 morot
– 2 msk tomatpuré
– 2 dl torra röda linser
– 1 förpackning krossade tomater
– Några dl vatten
– 1 grönsaksbuljong
– 1 liten burk creme fraich
– Salt, peppar, soja, oregano
Gör såhär: Hacka gul lök och stek i olja tillsammans med pressad vitlök. Riv moroten och stek tillsammans med löken. Tillsätt tomatpuré och stek tills det mjuknar. Skölj av linserna i en sil och tillsätt sedan dom ihop med krossade tomater, vatten och buljong. Låt koka ihop i typ 20 minuter, rör om då och då. I med creme fraich, oregano, soja, salt, peppar. Smaka av och servera med pasta (jag hade glutenfri från Barilla) och parmesan!
Jag stekte också broccoli och solrosfrön i smör med lite salt och hade på toppen! Supergott!
Kommentarer
låter jättegott! kommer absolut att testa!
Hade du buljong till Kenzo också eller skippade du den? 🙂
Förlåt men blir rädd för salt-paniken hos folk. bebisar kan och får äta mat med både buljong och salt i!!! bara ”eftersalta/extrasalta” man ej ska göra till bebis! 🙂
Det var inget mot henne utan bara undrade ☺️
Håller med helt med dig om paniken och är medveten om att man kan ha salt i maten men buljong har jag inte tänkt på då jag använder det väldigt sällan därför fråga jag 🙂 men då ska jag använda den till sonen också ☺️ tycker det är panik om kryddor överlag att man absolut inte ska krydda extra men har gjort det till båda barnen.