Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Pasta med linssås

En stående favorit här hemma! Mina barn älskar detta. Kenzo var inte ett undantag. Innan jag saltade och pepprade så hällde jag över lite till honom i en skål som jag mixade ihop. Blev succé!

Du behöver: 

– 1 gul lök

– 2 vitlöksklyftor

– 1 morot

– 2 msk tomatpuré

– 2 dl torra röda linser

– 1 förpackning krossade tomater

– Några dl vatten

– 1 grönsaksbuljong

– 1 liten burk creme fraich

– Salt, peppar, soja, oregano

Gör såhär: Hacka gul lök och stek i olja tillsammans med pressad vitlök. Riv moroten och stek tillsammans med löken. Tillsätt tomatpuré och stek tills det mjuknar. Skölj av linserna i en sil och tillsätt sedan dom ihop med krossade tomater, vatten och buljong. Låt koka ihop i typ 20 minuter, rör om då och då. I med creme fraich, oregano, soja, salt, peppar. Smaka av och servera med pasta (jag hade glutenfri från Barilla) och parmesan!

Jag stekte också broccoli och solrosfrön i smör med lite salt och hade på toppen! Supergott!

Kommentarer

  1. Sofi Simonsson

   Förlåt men blir rädd för salt-paniken hos folk. bebisar kan och får äta mat med både buljong och salt i!!! bara ”eftersalta/extrasalta” man ej ska göra till bebis! 🙂

   1. Sandra

    Det var inget mot henne utan bara undrade ☺️
    Håller med helt med dig om paniken och är medveten om att man kan ha salt i maten men buljong har jag inte tänkt på då jag använder det väldigt sällan därför fråga jag 🙂 men då ska jag använda den till sonen också ☺️ tycker det är panik om kryddor överlag att man absolut inte ska krydda extra men har gjort det till båda barnen.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajpossler
Stylewish - Influencer hosting