Detta är så gott och en nygammal favorit hos mig! Gjorde detta rätt ofta förr när Jolie var bebis. Hade en sötpotatis över här hemma och slängde då ihop det igen för första gången på länge. Tips, tips!
Du behöver:
– 1 enorm sötpotatis
– Olivolja
– Spiskummin
– 1 kruka persilja
– 1 citron
– 1 påse babyspenat
– 1 paket fetaost
– 1 paket kikärtor på tetra
– Salt, peppar
Gör såhär: Skala och skär sötpotatisen i skivor. Blanda olja med spiskummin och salt och häll över. In i ugnen på 225 grader tills potatisen är mjuk. Hacka persilja och blanda med lite pressad citron + salt och peppar och olivolja. Skölj kikärtorna och blanda med babyspenat i en stor skål eller på ett fat. Skölj kikärtorna och blanda i dessa med! När potatisen är klar så blandar du även i den samt häller över persiljeblandningen. Toppa med fetaost och ännu mer persilja.
Till detta blandade jag sambal oelek + majonäs. Och så åt jag med falafel!
Bebben hejade på mamma i matlagningen. Hann städa huset med medan han var så nöjd i babysittern =)
Kommentarer
Hej 🙂 får jag fråga var matbordet och stolarna kommer från?