Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Sötpotatis med kikärtor

Detta är så gott och en nygammal favorit hos mig! Gjorde detta rätt ofta förr när Jolie var bebis. Hade en sötpotatis över här hemma och slängde då ihop det igen för första gången på länge. Tips, tips!

Du behöver: 

– 1 enorm sötpotatis

– Olivolja

– Spiskummin

– 1 kruka persilja

– 1 citron

– 1 påse babyspenat

– 1 paket fetaost

– 1 paket kikärtor på tetra

– Salt, peppar

Gör såhär: Skala och skär sötpotatisen i skivor. Blanda olja med spiskummin och salt och häll över. In i ugnen på 225 grader tills potatisen är mjuk. Hacka persilja och blanda med lite pressad citron + salt och peppar och olivolja. Skölj kikärtorna och blanda med babyspenat i en stor skål eller på ett fat. Skölj kikärtorna och blanda i dessa med! När potatisen är klar så blandar du även i den samt häller över persiljeblandningen. Toppa med fetaost och ännu mer persilja.

Till detta blandade jag sambal oelek + majonäs. Och så åt jag med falafel!

Bebben hejade på mamma i matlagningen. Hann städa huset med medan han var så nöjd i babysittern =)

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish