Nu har jag äntligen fått laga mat med pumpa, haha =) Är såå glad över det och det var så otroligt gott. Denna rätt lär vi göra många gånger i höst och även lite andra maträtter med just pumpa. Soppa står nog näst på ”att laga”-listan.
Jag lånade receptet från COOPs hemsida och gjorde precis som det stod. Du behöver:
- 1 butternutpumpa (ca 700 g)
- 2 rödlökar, klyftade
- 250 g körsbärstomater
- 1 msk olivolja
- 1 tsk torkad rosmarin
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 3 msk tomatpuré
- 0.5 msk olivolja
- 2 dl crème fraiche
- 1 dl grädde
- 2 tsk dijonsenap
- 1 tsk sambal oelek
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 dl färsk persilja
- salt
- svartpeppar
Och gör såhär:
- Sätt ugnen på 225°. Dela pumpan, skär bort skalet och ta bort kärnorna. Skär pumpan i ”klyftpotatisstora” bitar.
- Lägg pumpa, lök och tomater på en ugnsplåt. Ringla över olja och krydda med rosmarin, salt och peppar. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min.
- Fräs vitlök och tomatpuré i olja i en kastrull. Tillsätt crème fraiche, grädde, senap och sambal oelek och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda ca 10 min.
- Vänd ner de ugnsrostade grönsakerna i tomatsåsen. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris. Garnera ev med persilja.
Vi åt i soffan framför en film faktiskt =) Det är mysigt det med ibland! Jason åt två portioner av denna maträtt (dock inte rödlöken) så den fick bra betyg även av honom. Ber om ursäkt för lite tråkig bild men det var så mörkt när vi skulle sätta oss och äta.
Kommentarer
Hade precis köpt hem en pumpa så det här receptet kom väldigt lägligt! Och nam nam nam va det var gott 😍😍😍 Så tack!! 😄 Tycker det är så bra med lite inspiration på vegemat då jag försöker äta lite mer sådan kost om dagarna😊🖒🖒
Men åååh vad kul att du gillade det med 😀 stor kram <3
Godmorgon! Ser gott ut! 😀 Satt igår och klurade på vad vi ska göra på innehållet av våran Halloweenpumpa, och idag kom ju värsta bra tipset, tack så mycket 😍 Följt dig länge, när jag var gravid hitta jag din blogg och då var du gravid med Jason, och Nu går jag i dina fotspår igen, ett plus kom förr två veckor sen 🙏 😀
Men vad roligt 😀 <3 blir så glad! Och stooort grattis, så underbart för er!! 🙂 Kram
Låter jättegott! Måste tipsa om en så himla god rätt: svamp/tomat/spenatfyllda cannelloni(pasta) gratinerat med pestosås och parmesan. Jag bytte ut mjölken mot Oatlys iMat, värt att testa!
https://www.koket.se/mitt-kok/donal-skehan/cannelloni-med-spenat-och-svamp/
Men mums så gott <3 tack snälla du för tips, kram <3
Så gott det såg ut
JA 😀