Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Champinjonsoppa

För ett tag sedan gjorde vi en jättegod soppa på champinjoner med massor av persilja och rostade kikärtor på toppen.

Vi använde oss av: 

– Champinjoner

– Några potatisar

– Lite gul lök

– Persilja

– Svampbuljong, lite salt och peppar

– Kikärtor

– Creme fraich och iMat från Oatly

Gör såhär:

Koka upp potatisen i lite vatten och stek under tiden löken och champinjonerna. När dom fått färg kan du tillsätta kryddorna och sedan hälla över allt till potatisen. Häll över iMat (det ska vara mer iMat än vatten i kastrullen) och lägg i buljongen och låt koka upp ordentligt tills allt är mjukt. Mot slutet kan du tillsätta crème fraich och sedan köra igenom allt med stavmixer. Låt sedan puttra tills du får en lagom tjock konsistens. Kikärtorna rostade vi enkelt i stekpanna med lite paprikakrydda och olja. Jättegott och går fort att göra =)

13393512_10209621894685517_920132768_n

Ser inte så jättegott ut kanske men det var det verkligen =)

13407398_10209621895125528_1476805944_n

Älskar kikärtor i alla dess former! Så gott!

Kommentarer

  1. Julia

    Hej Gabriella! Det stämmer att du och Fjoder är vegetarianer va? 🙂 Undrar vart ni drar ”gränsen” till vad som är okej att äta och inte? T.ex fisk eller ägg osv? Lever med föräldrar som är strikta vegetarianer.. För oss är det självklart att avstå från ALLT som innehåller djur av någon form. Märkt att ni äter b.la marabou choklad och viss Philadelphia som innehåller b.la vasslepulver (rest produkt från komage) .. Är det något ni funderat på/registrerat? Kram ❤️❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaa, det stämmer! 🙂 vi är inte så strikta vegetarianer tyvärr utan äter ibland gelatin och ibland löpe. Men vi köper inte hem kött eller fisk. Vi äter ägg ibland och vi äter mejeriprodukter. Vi byter dock oftast ut grädde mot sojagrädde, komjölk mot växtmjölk, matlagningsgrädde mot havregrädde osvosvosv! Så vi försöker göra det vi kan utan att behöva stå och läsa på varje innehållsförteckning. Vi hade gärna blivit veganer men har för lite kunskap i ämnet känner vi <3 stor kram <3

      1. Annika

        Är inte Marabous choklad vegetariskt? Och vasslepulver visste jag inte var rest från komage, undrar om dottern som är vegetarian vet det :/

      1. Annika

        Men hittar inget om det när jag googlar, så stämmer det verkligen att det kommer från komagen? Kommer väl från mjölken? Kram

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish