Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Måndag

Hej på er <3

Hoppas att ni mår bra. Jag mår faktiskt okej! Senaste fyra dagarna så har jag mått skapligt bra dagtid för att sedan må fruktansvärt efter 21 men det är SÅ mycket trevligare än innan. Förut var kvällarna liksom tack och adjö för mig vaaaarje kväll och det var bara att lägga sig och sova men nu kan jag ändå göra något fram till just 20-21 då jag mår så illa att jag måste ligga helt stilla i sängen. Har jag inte borstat tänderna innan det är det också kört för går absolut inte att stoppa något i munnen – då blir det kräkkalas ;p

Imorgon har vi tid för NIPT och det är väldigt nervöst! Ska bli spännande att se om allt står rätt till där inne och jag är ju just nu i vecka 11. Bebisen är med andra ord lika stor som en lime och har börjat utveckla ansiktsdrag. Så häftigt!

Lite bilder från senaste tiden. Har inte hänt så mycket och har inte fotat så mycket men här kommer lite från kamerarullen: 

Åt brunch ute på min födelsedag! Blev så sjukt bortskämd av min man den dagen. Faktiskt aldrig blivit så bortskämd förut i mitt liv typ ;p Fick allt jag önskade mig + brunch, middag, massor med blommor. Jättemys!

Jolie har haft dansuppvisning! Älskade gumman, så stor och duktig! Köpte kläderna till henne några dagar innan och hon var så nöjd.

Har planterat en rabatt med pioner här hemma så hoppas att dom kommer år efter år nu. Satte dom mycket djupare ner i jorden denna gång. Planterade ju pioner samma år som jag flyttade in i huset men alla dom dog över vintern. Men tror dessa kommer klara sig faktiskt. Håll tummarna med mig! =) Pioner är ju mina favoritblommor verkligen.

Annars lever vi fortfarande på en byggarbetsplats men det går framåt varje dag. Barnen har en hel lekplats på gång, altanen byggs ut och ja, det blir superfint. Vi ska få mur, staket, mer plattor på framsidan. Kommer bli så himla bra. Gamla ”nya” altanen är iallafall färdig och där är all trall bytt. Så det är nytt och fräscht och vi har med andra ord någonstans att hänga trots kaoset på resterande tomt.

Grillat med mannens familj hos dom. Jättemysigt och supertrevligt.

Var ensam med alla tre barn då mannen var iväg och jobbade. Var supervarmt den dagen så tog beslutet att åka till havet och köpa med picknick. Gick faktiskt otroligt bra så är glad att vi tog oss iväg! Det enda missödet var att Kenzo hällde en stor spade med sand i Jolies sallad det första som hände när vi kom fram, hehe. Och sen var det tungt att släpa väskor, påsar och bebis hela vägen ner från parkeringen. Men ja, annars gick det superbra!

Efteråt köpte vi glass på MAX!

Bananpannkakor har ätits till frulle i helgen!

Och vi har fått upp en ny vattenslang som min man inhandlade då vår gamla var helt trasig. Tycker denna är SÅ snygg. Jag fick välja, hehe.

Och just det! Fick dessa på morsdag (som var dagen efter min födelsedag) av kidsen. Sååå fint!! Mamma, 92 år, haha.. Så gulligt!

Lunchdate med killarna i solen!

Och detta morgonenmys skojar man inte bort.. Gosigaste som finns! Jag har varit rätt morgonpigg så har kommit upp alla dagar utom en för att köra barnen medan mannen och bebbe har fått sova. Men den dagen som jag låg kvar och mannen körde stora barnen så låg Kenzo såhär på min arm i säkert en halvtimme. Min bebis! Han är så kramig och pussglad nu och vill pussas heeeela tiden. Blir mycket slem och spott i hår och ansikte men det är det värt.

Har haft cravings på lax och potatis + romsås så vi har ätit det flera gånger nu på slutet. Igår grillade vi laxen men annars kör jag bara i ugnen i foliepaket med smör, citron, örtsalt, citronpeppar och dill. Är så gott! I såsen har vi creme fraich, majonäs, tångrom, röd lök, örtsalt, pressad citron, svartpeppar och dill.

Såhär såg bebismagen ut igår. Och den är helt spänd och hård liksom. Kan knappt ta tag i huden på magen längre ;p Sjukt att magen blir större i tidiga veckor för varje graviditet. Minns dock att jag fick mage snabbt med både Jolie och Kenzo också. Och då var den typ lika stor från start fram till vecka 20-något.

Något annat jag har haft cravings på till frukost sedan jag slutade må dåligt på förmiddagarna är ägg! Bara stekt i smör. Och så grönsaker – även dom stekta i äkta smör. Alltså älskar! Har inte ätit det på länge och är ju verkligen en periodare när det kommer till frukost men just nu är jag bara sugen på det. Min man älskar det också så han klagar inte på att jag lagar det varje morgon, haha. Det är ju så gott!

Och på tal om graviditetsbesvär. Min mage har ju varit kaos sen innan jag plussade. Så orolig i övre delen av magen och det var exakt samma med Kenzo. Har även haft kramper i övre delen av magen, på bägge sidor under revbenen. Skitjobbigt och gör verkligen så jäkla ont. Min mage var ”perfekt” innan jag bliv gravid. Äter ju 80/20 hälsosamt och har under långa perioder av senaste åren druckit sellerijuice på tom mage innan frukost = har varit räddningen för mig. Ni som har följt mig länge vet ju att jag hade sjuka besvär med magen 2019/2020 av stress när jag var singel, pluggade 220%, hade företag, hus och kids ensam. Kräktes ju blod och gjorde till och med den där undersökningen när man går ner i magsäcken med kamera och tittar. Allt såg bra ut så diagnosen blev just stress. Hade även halsbränna dygnet runt då. Läste på mycket och började med sellerijuice och alla problem försvann. Evigt tacksam! Nu är jag lite tillbaka där med samma kramper och oro i övre delen av magen.. Så drygt! När magen ändå har fungerat så bra under så lång tid. Så ja, vi kör sellerijuice igen med start idag så hoppas jag att det ska bli bättre. Kör också citronvatten 20 minuter efter juicen för att sedan inta frukost.

Nu ska jag iväg och hämta Jolie då hon ska hälsa på skolan. Hon börjar ju till hösten så snart har jag två skolbarn. Mäktigt!

Önskar er en fin dag. Stor kram/G

 

Kommentarer

  1. Julle

    vita bönor på rostbröd dränkt i smält salt smör 😍 det är mitt tips till dig. och en stor kopp med te till det.

  2. Mia

    Hej. satsar du nu mer på insta istället för bloggen ? Jag och min kille har köpt lägenhet i mariatorget. Jättefin 3:a. Men flyttar in första i augusti. Ha en fin vecka och ta hand om dej.

  3. Rebecca Schrednitsky

    Även om maten du äter är nyttig så kan den vara svårsmält eller fet för en känslig mage.. både lax, bönor, ägg, stekt mat, glass och särskilt romsås är produkter som min mage inte klarar.. Mvh Rebecca

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish