Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Tisdag

Hej på er och god morgon!

Hur mår ni? Jag mår bra och vi har vår vecka med stora barnen här hemma. Igår handlade jag, preppade lite matlådor och städade i ordning hemmet + fixade med tvätt. Älskar när allt är rent inför veckan. Jolie hade dans också! Tråkigt nog får inte föräldrarna vara med mer än vid första tillfället men dom lär ju ha någon avslutning längre fram som man får vara med på.

Idag står jobb på schemat och så ska jag vara lite mammaledig med. Är verkligen en höjdpunkt att kunna vara det och få koppla bort allt annat. Vår bebis utvecklas i raketfart men tog tyvärr några steg tillbaka när han blev förkyld för någon vecka sedan. Han slutade ju äta, ville bara mysa, var ovanligt gnällig osv… Och så slutade han att gå när vi var så himla glada över att han faktiskt ganska precis börjat göra det. Aja, det kommer nog tillbaka. Igår sa han ”gott” flera gånger när vi skulle äta mat. Så himla gulligt! Älskar alla dessa små framsteg och att få följa dom. Han kan nu också rörelser till ”imse vimse spindel” då jag sjungit denna sång för honom säkert 1000 gånger hittills i hans liv. Är så häftigt att dom verkligen tar in allt man säger och gör även om dom inte visar det precis i stunden. Och plötsligt kommer en dag där dom kan härma och göra exakt samma sak som man själv gör.

Preppade, preppade, preppade. Jag ska försöka mig på att äta bättre nu igen. Har ju sagt det 1000 gånger i know. Men har varit svårt när jag har ammat mycket och sovit dåligt då jag varit brutalt hungrig, sötsugen, sugen på allt som är onyttigt ;p Man får ju lite kickar av snabbmat och godsaker. Min mage har inte mått superbra men har typ tyckt att det är värt det för att orka alla sömnlösa nätter och tröttheten. Tycker inte att det är värt egentligen men ni fattar, haha. Och det kräver ju mer energi att äta bra då man måste planera mer. Ordnade iallafall lite mat till mig som jag har redo så att jag äter ordentligt istället för att trycka ett kexchoklad och chips när hungern väl slår till.

Gjorde rotselleri och sötpotatis i ugnen, kokade röd quinoa med umamibuljong, rev massor med morötter, stekte broccoli i myyyycket smör och kokade glutenfri pasta. Och detta gillar jag att äta med typ sojamajonäs eller hummus + bönor, linser eller kikärtor med örtsalt och citronpeppar. Brukar också ha sallad på tomat, gurka, rödlök, persilja och pressad citron + örtsalt till. Mhmm. Kan äta varje dag utan att tröttna och det är verkligen så bra mat. Varierar lite så ska göra grönkål i ugnen och lite annat nu i dagarna med.

Passade på att slänga ihop köttfärssås med i matlådor. Perfekt för barnen när Jason har rätt tidiga träningar och behöver äta innan. Går ju fort att bara koka pasta till. I denna hade jag gul lök, röd lök, vitlök, (myyyycket lök), rivna morötter, umamibuljong, krossade tomater, matlagningsgrädde, basilika, persilja, örtsalt, svartpeppar och lite, lite socker.

Och så gjorde jag tonfiskpasta till middag och bakade bananbröd då jag var så sjukt sötsugen. Åt upp typ halva redan igår, är föööör gott! Älskar det! Så blev lite tid i köket igår men det var skönt att få det undanstökat.

Önskar er en fin dag. Stor kram/G

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish