Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Måndag och sportlov

Hej på er fina!

Hoppas att allt är bra med er <3 Jag mår bra och har haft en supermysig helg. Vi har varit både produktiva och avsatt tid för vila. Har haft rätt kämpiga nätter med den lilla bossen här hemma så min man har gått upp med honom och jag har fått sova kvar. Gav mig väldigt bra starter på dagen och fick även frukost på sängen en av dagarna. Det ni! Det gjorde väldigt gott för mig.

Nu drar vi igång en intensiv sportlovsvecka med stora barnen. Det är mycket träningar och vi ska såklart också fylla dagarna med aktiviteter så att dom får bli lite stimulerade. Sedan har jag en hel del jobb med att ta tag i. Så det blir ett pusslande och en vardag med städ, tvätt, matlagning, jobb, barn, bebis och allt däremellan denna vecka. Men det känns kul och jag är redo!

Tänkte starta dagen med att slänga ihop lite matlådor så att det finns lite färdig mat som bara går att dra fram. Det jag tycker är jobbigast med att ha alla barn hemma på lov är faktiskt just matlagningen och att man ska förse dom med frukost, lunch, middag och flera mellis. Och ni som har barn vet ju att det tar tid att laga mat och att sedan även plocka bort efter maten när man är så många, puuuh! Känns ju typ som att man bor i köket och diskmaskinen får gå många rundor om dagen, haha.

Önskar er en fin dag iallafall och här nedan kommer lite bilder från senaste. Kram/G

Blir absolut minst en smoothie om dagen! I denna har jag äppeljuice, grekisk yoghurt, mango, ananas, vaniljprotein, kollagen och l-glutamin. Och en banan med!

Min lilla älskling!

I slutet på förra veckan besökte vi öppna förskolan. Han tyckte att det var så spännande! Första gången vi gör det med honom.

När jag ser tillbaka på min tid med små barn hemma så har vi faktiskt knappt varit på öppna förskolor. Kan räkna alla mina besök på en hand. Har ju haft min bästa vän som varit hemma med barn samtidigt + alltid haft barnets pappa hemma samtidigt OCH också haft mammalediga vänner. Så öppen förskola har fallit mellan stolarna MEN det är ju otroligt för dom som kanske vill träffa nya vänner med barn eller bara komma ut från hemmet en sväng. Tumme upp! Finns en jättemysig öppen förskola här i Umeå som jag fått tips om så kanske blir ett besök där denna vecka.

Nya hallmattan gjorde sig bra i hallen! Den gamla fick hamna utanför ytterdörren på trallen. Vi ska ta bort den nu mot sommaren och gjuta en platta i betong istället. Kommer bli så fint!

Gjort om barnens skrivbordshörna! Bilder kommer senare idag. Blev så så fint!

Hittade mina killar såhär två dagar i rad. Jag fick sovmorgon som sagt och lagom till att jag vaknade så var det dags för Kenzo att napa. Är ju svårt att låta bli att somna när man nattar honom för det är ju SÅ mysigt och man blir helt lugn. Vi hade egentligen andra planer men hade inte hjärta att väcka min man ;p Såg för mysigt ut!

En viss liten herre har verkligen blivit MYSIG! Han kröp in i rummet nu under helgen och pussade sina gosedjur. Sedan lutade han sig med huvudet mot dom och verkligen gosade. Så sjukt gulligt!

Absolut en favoritfrukost. 1,5 dl havregryn med 1,5 dl vatten och 1,5 dl valfri växtmjölk. Kokar upp med en hackad banan och ceylonkanel. Läs på om ceylonkanel och ”vanlig” kanel. Hälsofördelarna är stora med den förstnämnda. Denna gröt har jag toppat med proteinella, skummad havremjölk, kakaons, nötter, fröer, frystorkade hallon och blåbär.

Medan pappsen klippte sig i helgen passade jag och Kenzo på att busa lite inne på bibblan. Denna utställning fanns att tillgå!

Umeå har bjudit på regn, rusk och grått under väldigt lång tid nu men vi är glada för det ;p Köpte en leksak till honom det första jag gjorde när vi kom ner till stan då han blev sur DIREKT över att behöva sitta fast i vagnen. Haha.. En mycket bestämd ung man är han.

Åt god lunch tillsammans!

Och har faktiskt lyxat med middag ute med. Vi har inte ätit på detta ställe sen jag var gravid tror jag!? SÅ god mat. Kenzo älskade också. Han är sjukt matglad.

Såhär såg Kenzo ut under middagen, hehe. Han har ju fått så långt hår att det går att sätta upp i tofs. Det är SÅ sött!! Nu var denna tofs lite väl stor men ni fattar grejen ;p Minns att Jason alltid hade tofs när han var runt två år. Gull, gull, gull!

Lyxat med favoriterna!

Och fått upp krokar över några dörrar här hemma. Varför har jag inte köpt det förrän nu till huset!? Så bra grej ju! Hängde upp barnens badrockar där.

En god, fräsch lunch! Gryta på salladslök, massor med vitlök, kidneybönor, krossade tomater, kokosmjölk, röd paprika och så åt vi med sötpotatis, röd kål som jag lagt in i vitvinsvinäger och lime + lite salt och så lite ris på det. Och koriander! Mhmm!

Barnen ska aaaabsolut matchas!

Ätit glasnudlar med räkor i röd curry!

Sen har vi hängt på Leos Lekland så det räcker och blir över. Kenzo har ju extremt mycket energi och man märker att han blir rastlös mellan hemmets fyra väggar ganska snabbt.

Blev en dag två med ;p Åkte dit sent när dom flesta redan hade dragit hem!

Efter all tid som spenderats på Leos tyckte pappan i huset att bebbe skulle ha en sådan här tröja!

Man älskar ju städningen efter detta. Både av bord och bebbe! Men turkisk yoghurt med färska jordgubbar gick hem!

Pappagos!! Han är verkligen pappas kille!

Mys i soffan har hunnits med.

Är så nöjd med färgen på garderoben!! Tycker inte att bilden ger rättvisa. Perfekta beiga nyansen.

Samma färg i vardagsrumsdelen på nedervåningen med!

Och måste visa detta som jag beställde hem för inte alls många kronor. Rakknivar till ansiktet och lite smått och gott till sminkning och avsminkning.

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish