Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Måndag igen

Hej fina ni!

Hoppas allt är bra med er. Har varit en fullspäckad helg och mycket sport och träningar. Har umgåtts med bästis och hennes kids, varit på Leos Lekland IGEN.. Har varit full rullians. Kidsen fick åka till sin pappa redan igår kväll så idag låg jag och drog mig lite med Kenzo på morgonen efter att ha gjort en tidig kväll igår kväll. Iallafall i mina mått mätt. Somnade vid 23-tiden och det är inte ofta det händer. Ska bli bättre på att somna i tid. Mår så bra av det!

Har fått svar på alla mina blodprover nu! Gjorde ju ”hälsotest kvinna” via Werlabs då jag är väldigt trött ofta. Konstaterades att jag har väldigt låga järnvärden men annars var allt toppen. På testet P-kalium fick jag 4,5 och 4,4 var maxnivå för normalt. Dom hade stuckit mig sex gånger då mina kärl brast hela tiden vid första provtagningen.. Och jag läste att detta prov är extremt känsligt och att man kan få högre värde än det egentligen är just för att provtagningen går ”fel till”. Så fick göra ett S-kalium istället och där fick jag 4,5 av 5 som är övre gränsen för högt. Kändes ändå bra. Skillnaden på P-kalium och S-kalium är att  man tar provet på serum eller plasma. Och halten i serum brukar bli lite högre än den i plasma. Så kändes skönt att det kollades en extra gång då det inte alls är bra att ha för höga värden av det.

En annan tanke är dock att jag hade alla salter i kroppen åt det höga hållet (trots att det låg inom helt godkända nivåer) och jag läste i läkarens kommentarer att det kan bero på tillfällig uttorkning OM dom är högre än vad dom ska vara. Mina var ju dock inte det men tänker att det kanske ändå kan vara av den anledningen. För har ju inget fel på njurarna! Jag dricker ju väldigt lite jämfört med hur mycket jag borde. Och Kenzo har börjat amma mer än när han var nyfödd igen senaste månaden på grund av tänder och lite nattlig oro. Läste att man behöver en liter extra vatten som ammande och jag tror att jag kanske dricker totalt en liter om dagen. Sen tränar jag ju varje dag med. Så ska bättra mig med det. 

Kolesterol var superlågt för mig vilket känns jättebra. Det ”hälsosamma” kolesterolet låg på bra nivåer medan det ”dåliga” låg lite, lite lägre än lägsta gränsen för okej. Blodsocker var bra, levervärden var bra.. Alltså allt var super! Det enda var ju det där med salterna som låg inom godkända värden men ändå åt det högre hållet. Och så järnet då. Har beställt järn och ska börja äta det nu snarast. Känns lite som att jag har gjort en 30-årskontroll nu och tycker seriöst att alla ska göra det lite då och då! Så viktigt att vara ett med kroppen och få svart på vitt om man har brist på något eller så. Hjärt och kärlsjukdomar har ju oftast noll symptom också innan man faktiskt får dom plötsligt.

Har varit hockeymamma i helgen och under tiden som jag drog med Jason på träning så passade stora barnens pappa och hans fina fru både Jolie och bebis. Så himla fint med en sådan relation mellan våra familjer. Och dom enda vinnarna i detta blir ju våra barn. Är så tacksam för att alla kommer så bra överens och att det fungerar mer än bra. Det var jättetur att dom tog bebis för övrigt för hallen är ju superkall + att det är rally i Umeå nu = noll parkeringar. Fick ställa mig precis utanför dörren, springa in med Jason, få på all utrustning på honom (och det är många delar i en sådan utrustning, hehe), löpa ut, köra runt och leta parkering, parkera om låååångt från hallen och springa tillbaka. Hade hjärtklappning av stress ;p Hade varit mission impossible med en bebbe och en sexåring på det. Hade gått hur bra som helst för bebis att vara där i cirka två timmar med. Han hade varit nöjd hela tiden, busat med deras bebbe, ätit, bajsat och bara varit glad. Så fint! Men tillbaka till hockey då! Jason har ju aldrig spelat hockey så det är helt nytt för honom men jag tycker att han är så duktig och man ser att han verkligen ger allt! Han tycker det är skitkul! Min man ska träna lite med Jason på fritiden med utöver alla träningar och det är jag så tacksam för! Fantastiskt att ha ett hockeyproffs i familjen ju. Dock är det ju lite hans ”fel” att Jason blivit så otroligt intresserad av hockey också, haha 😉 Men det är ju kul!

Haft myskväll med bästis som kom och räddade mig i städ/barnkaos.

Jag och bästis hängde på Leos med våra fyra yngsta barn och efter ett tag anslöt även mannen. Supermysigt! Hade lovat Jolie jättelänge att hon skulle få åka dit med sin bästa vän och nu när jag faktiskt är mammaledig lite har jag ju mer möjlighet att kunna göra sådana saker på vardagar med!

Jolie har varit så stolt över sin nya flaska som hon ska ha till dansen att hon vill dricka ur den exakt hela tiden. Bara positivt att hon får i sig mer vatten!

Alltså HAN <3 <3 Världens goaste bebis!! Igår hade vi ett moment när han var supertrött. Min svärmor var här en stund och passade honom så att det fanns utrymme till att göra lite annat (så tacksam för att hon alltid ställer upp <3 <3) och när hon åkt hem var klockan rätt sent. Kenzo var så trött och gosade in sig hos mig och låg mage mot mage och bara kramade om mig hårt i säkert en halvtimme. Blev helt rörd. Han har absolut myst förut men inte sådär med en hård kram där han faktiskt håller i mig och gosar in sig. Han var som en liten klängig, gosig miniapa. Mitt hjärta <3 <3

Varit på biblioteket och Jason ville absolut låna boken högst upp! Sa att vi kan låna den nästa gång det är mammavecka och han ville då gömma den + några till böcker för att ingen annan skulle ta dom ;p Haha, sötnos!

Hur fina strumpor på Jolie!? Älskar allt med nallar på!

Mina ungar!! Har lite planer på att göra om i deras lekrum och framförallt skrivbordshörnan som inte syns i bild. Ska ha kvar den ungefär som den är men ”hotta upp” den lite. Självklart får ni hänga med i det projektet.

En tröttis som tog en lång nap på dagen.

Två tröttisar som innan det var två mysisar. Ser fram emot att få se dessa två växa upp tillsammans. Vi har ju umgåtts så intensivt i typ 10 år så alla våra kids är typ som syskon.

Har även varit innebandymamma och till min stora lycka så hade dom stängt av halva planen = Kenzo och Jolie kunde leka fritt på den delen som var fri. Kenzo är för övrigt BESATT av alla typer av klubbor. Har aldrig varit med om något liknande. Hans pappa köpte till och med en egen DYR hockeyklubba till honom nu för ett par dagar sedan ;p Min man har ju spelat hockey förr för er som inte har hängt med. Hur som helst så är han besatt av den och nu på innebandyn var han lika besatt av en innebandyklubba som vi hittade. Han bar runt den och försökte skjuta iväg små bollar med den i 45 minuter. Försökte man ta den ifrån honom så gallskrek han och det gör han även om man försöker ta hans hockeyklubba ifrån honom, haha.. Helt sjukt! Kanske är ett framtida hockeyproffs ändå. Vi får väl se! 😉

Haft min älskade svärmor här på middag! Hon hjälper oss så mycket så det är inte klokt! Så tacksam. Jag är ju så ovan att ha barnvakt så för mig är det ju som en helt ny värld. En fin sådan.

En liten galning som alltid ska riva ut alla handdukar i skåpet. Och jag låter honom. Det ingår väl ändå i att upptäcka!?

Och glad är han ALLTID. Alltså han är typ på riktigt glad 98% av tiden. Väldigt rörlig, energisk och glad.

Såhär ser det alltid ut när jag ska lämna hemmet! Vattenflaskan och skötväskan.

Barnen har lekt dansstopp! Lillebror är alltid inkluderad. Just nu går alla Mello-låtar varma. Jag är inte så mycket för Mello men dom satte på en parodi av alla låtar på youtube under söndagsmorgonen och då fick jag mig ett gott skratt, haha.

Önskar er en fin dag. Stor kram/G

Kommentarer

 1. M-L

  Här måste jag som sjukvårdspersonal komma med en pekpinne.
  Det finns inga indikationer för att en ung och frisk människa utan symtom ska ta blodprover med jämna mellanrum för att ”checka av”. Sådana här typer av provtagningar bidrar till en stor belastning på vår skattefinansierade vård som måste hantera att unga friska kontaktar dem angående provsvar de fått vid såna här provtagningar. Då måste provtagningen göras om av regionen och en läkare följa upp, en läkare som annars kunnat ägna sin tid åt folk som faktiskt är sjuka på riktigt.
  Om en känner sig sliten och trött så är inte första saken att göra att ta prover för att kolla om något är fel, utan första är ju att se över sina vanor vilket du också reflekterar över ovan, tex att du måste sova mer och dricka mer vatten. För att konstatera sånt behövs inga blodprover.
  Hjärt- och kärlsjukdomar är inte heller något som kommer som en blixt från klar himmel. De föranleds av många olika symtom som i många fall också kan kopplas direkt till livsstil.
  Sorry för pekpinne men att stora influencers som du rekommenderar att folk ska provta sig för att göra hälsochecks är sånt slöseri med samhällsresurser!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish