Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntInredning

Planer och tankar gällande renovering

Gud vad jag har mycket på hjärtat gällande allt med huset. Min man håller på att dra i alla trådar och nästa vecka sätter dom igång med att byta takplattor och rännor här hemma. Vi kommer både fixa till och bygga till mängder med saker detta år och allt är redan avtalat med en byggfirma. Det är min make som är hjärnan och plånboken bakom allt detta så kan inte ta cred för något MEN däremot så vill jag ju dela resan med er såklart. Och jag är väl ändå hjärnan när det kommer till färg, materialval och sådant. Iallafall delvis 😉

Vi ska göra allt ifrån carport till asfalt, bygga ut altan, måla lite på farstun, göra om köket, måla om vissa väggar, bygga en friggebod. Det ska bli så spännande!! Ser så mycket fram emot allt.

Tänkte såklart dela med mig mer djupgående av allt men börjar med att skriva av mig gällande köket då det har varit ett enda stort frågetecken för mig.

Såhär ser köket ut idag:

Måste faktiskt säga att jag är nöjd med det ändå trots att jag bara var 21 år gammal när jag byggde huset. Sedan hade jag absolut inte haft ett sådant här kök om jag fick bygga ett nytt hus från grunden idag MEN jag trivs ändå med det. Och har gjort i alla dessa år. Har bott här i sex år nu. Helt galet!

Och mina tankar: 

– Jag kan börja med att säga att jag inte har fastnat alls för valnötstrenden som pågår just nu sedan ett bra tag tillbaka. Tycker inte att det stämmer överens alls med vad jag tycker är fint så jag backar bak bandet ett par år när det kommer till trender. Det känns mer som vi och vår stil.

– Det jag vet är att jag verkligen vill ha köket lite varmare. Inte lika kallt, vitt och hårt liksom. Har tröttnat på det. Är inne på en beige/greige ganska ljus färg men har inte hittat den perfekta nyansen ännu. Det är alltså skåp och luckor som ska lackas om.

– När det kommer till kakel så har jag kikat runt massor. Tycker egentligen att det är finast att inte ha något kakel och att en bit av bänkskivan går upp på väggen MEN det är i så fall om man faktiskt har lite överskåp. Vi har ju inga sådana och därför tycker jag typ att det kaklet vi redan har idag är finast. Gillar inte stora kakelplattor heller och skulle inte vilja ha mönstrat kakel hela vägen upp till taket. Tänker att OM vi ska ha så måste vi byta fläkt osv. Och byter vi fläkt så måste vi byta kyl, frys, osv osv. Det går inte. Och har vi bara en målad vägg där så kommer det se så himla tomt ut. Är ändå 270 i takhöjd och en vit eller helmålad vägg i grå/beige blir så opersonlig. Det vill jag inte heller. Så kaklet tror jag att vi kommer att byta ut men byta ut till exakt samma som vi redan har idag. Anledningen till varför det måste bytas är för att det har spruckit sönder otroligt illa på rätt många ställen. Går inte på någon garanti heller sjukt nog. Det har blivit så för att det är en hård fog som använts + att huset har rört sig som nya hus alltid gör.

– Bänkskiva är klurigt. Jag älskar faktiskt fortfarande marmor. Vi har mycket marmor här hemma också. Är också lite inne på någon ljus betongaktig skiva eller stenskiva men faller ändå tillbaka lite på marmor hela tiden. Våra fönsterbrädor är också i marmor.. Så ja, det lär bli någon typ av marmor, haha. Hur många gånger kan man skriva marmor efter varandra i en text!? ;p Tydligen rätt många.

Tänker att jag delar med mig steg för steg i takt med att saker faller på plats mer och mer. Sedan tänkte vi också måla om fondväggen i vardagsrummet så att den går i samma kulör som köket. Även garderoben i hallen ska få samma färg. Kommer bli en fin röd tråd. Därför är det viktigt att hitta den peeeerfekta färgen. Och så ska vi byta tvbänk i samma veva och det jag klurar på är att måla in hela den faktiskt.. Tror det kan bli sjukt fint med svarta detaljer till.

Lite inspo på hur jag vill ha det på ett ungefär: 

Tillsammans med inredningsstylisten och influencern Daniella Witte har vi ritat ett stilrent kok med genomtankt planritning och inbjudande design. De pudriga, varma tonerna gor att koket kanns ombonat och mjukt trots sin avskalade design.

Kommentarer

  1. E.. som i Elin

    va kul att få följa! Hoppas att du delar med dig massor även om det tyvärr finns en del ”miljöaktivister” härinne 😛

  2. Matilda

    Jättekul att få följa! Kan man inte renovera själv pga ekonomiska läget nu så är det lite extra roligt att få följa andra. Blir lite småhäpen över behovet att ständigt moralisera angående miljön gällande allt. Ni som brinner för detta, kan ni inte kontakta politikerna och försöka prata vett med dem istället som faktiskt har möjlighet att göra den skillnad som behövs? Onödiga importer/exporter, produktionskedjor osv.
    Pga läget nu i byggbranschen så skulle jag istället vilja påpeka vikten av folk som fortfarande tar hjälp med ex. renovering som Gabriella och hennes man gör, det är människor som lever på detta med, inkl vår familj fram till nyligen pga varsel och konkurs. Tack för att du är generös och delar med dig av stort och smått, Gabriella🤗🥰

  3. Ida

    Stressa inte ut dig bara 🙂

    En fråga: hur tänker ni kring miljön? Kanske göra ett inlägg om det och hur ni tänker med att minska klimatpåverkan osv.

      1. Ida

        Tänkte mer generellt, i livet 🙂 Inte som miljöaktivist utan för att jag, liksom folk med inredning, tycker att det är intressant. Och du skriver bra om barn, kärlek, sex, smink osv. Så ett längre inlägg om det vore kul. Om det är något du har att skriva om förstås.
        Miljöaktivist xD…

  4. elsa

    Förlåt men varför göra om så mycket? 6 år är väl ingen ålder för ett kök? Och takplattor ska väl hålla betydligt längre än så? Måla om lite och flytta runt saker och sådant kan man ju göra lite oftare, men är det inte lite orimligt ur miljösynpunkt att göra om så mycket bara för att man vill byta stil? Trist att så många influensers bidrar till överkonsumtion, men förstår att ’branschen’ till stor det bygger på det. Men för framtida generationers skull tycker jag att vi borde försöka fokusera på annat i livet. Eller är ert hus så dålig kvalitet att ni redan måste renovera?

    1. Gabriella Joss
      Gabriella Possler

      Hade såklart inte bytt takplattor om dom inte vore trasiga. Dom är trasiga. Vi gör inte om något i onödan? Målar endast om köket och väggar och det var väl okej enligt dig!? 😉 Vi bygger till carport. Bygger ut altan då den är för liten? Slipar farstu pga mögel och fixar till. Bygger till friggebod då vi behöver förvaring. Köket spraymålas och vi målar om en vägg och en garderob + byter en bänkskiva då den är fläckig och förstörd, tyvärr. Och så byter vi kakel till samma kakel då det är stora sprickor i hela kaklet. Läs texten igen 🙂 Kram på dig!

      1. Sabina Stende

        Takpannor är 10års garanti på. Vi fick nya av tillverkaren när vi i samband med köp upptäckta att ett tiotal var trasiga. Då var huset 8år. Hur många år trasiga. Fick dock bekosta arbetet att sätta dit dem 🙁

  5. Hanna

    Spännande med renovering, ska bli kul att följa. Däemot en personlig reflektion, där jag inte kan förstå varför många väljer att efter bara några få år vill renovera och byta ut tex kök och badrum i ett helt nybyggt hus? Du får gärna ge dina egna reflektioner kring detta, då jag är typ 15-20 år äldre än dig.Visst stilar och trender förändras, men allt kan väl inte alltid behöva vara det senaste? I vår familj känner vi att allt är så dyrt just nu så sådana ”lyxrenoveringar” får tyvärr vänta.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish