Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Torsdag

Innehåller reklam för Hello Fresh

Hej fina ni!

Hur mår ni? Jag mår bra och det är mycket nu! Gillar ju att ha många bollar i luften men samtidigt räcker ju inte tiden till. Gör mitt bästa iallafall.

Igår startade jag dagen med att gå på spa med fina tjejer. Firade en födelsedagstjeja. Var så så mysigt! Fick oss många goda skratt. Efter det åkte jag hem och tog hand om sjukt barn + bebbe, stekte bananpannkakor, jobbade och städade lite hemma. På kvällen gjorde jag läxa med Jason och fixade ny mat till Kenzo som vi fryste in. Efter det gjorde jag middag till oss, en av mina närmsta vänner kom förbi och åt med oss, nattade kids och drog sedan och tränade innan jag plockade disk, dammsög och satte mig med lite jobb.

Idag ska jag jobba större delen av dagen. Får även lunchbesök och ska fixa mina tånaglar. Umgås med barnen ska jag också hinna göra och så har jag lite andra ärenden uppskrivna med. Vi behöver bland annat inhandla ett nytt vattenlås till avloppet i tvättstugan då det STINKER avlopp i hela det rummet och jag gissar på att vattenlåset blivit slitet och inte riktigt håller tätt. Får testa det iallafall och köra uteslutningsmetoden med att byta ut och rengöra saker tills det slutar lukta illa. Rengjorde dessutom avloppet där för inte allt för längesedan.

Annars då? I förrgår gick vår värmepump sönder IGEN och denna gång blev det knasiga att vi stod utan varmt vatten. När vi ringde tekniker sa dom att det är ett ”lyxproblem” då dom följer en turordning där alla som inte har värme i huset kommer först. Vilket jag förstår. Men fick ändå panik då det inte är superkul att duscha iskallt liksom.. Och vi skulle behöva vänta i två veckor. Som TUR var så fick en tekniker en lucka och kikade förbi redan igår. Så jag håller verkligen tummar och tår för att det funkar ett tag framåt nu. Man behöver ju en fungerande värmepump som husägare såhär på vintern. Livet blir ju rätt så knepigt annars, haha.

Önskar er en fin dag! Stor kram/G

Såhär stod jag och stekte pannkakor igår. Med en liten klängapa som gallskrek när jag satte ner honom på golvet. Han var mammig och känslig. Älsklingen! Jag tänkte på att jag har så få amningsbilder denna bebistid. Det gör mig lite ledsen. Amning är bland det vackraste som finns enligt mig. Som ni vet så älskar jag amning, långtidsamning och tycker verkligen att det är bland det finaste jag kunnat ge till mina barn. Ni som har följt mig länge vet ju att jag för nio år sedan som gravid för första gången hade bestämt mig för att inte amma alls. Jag ville ta en tablett på förlossningen som stoppade mjölkproduktionen innan den ens hann komma igång. I slutet av graviditeten bestämde jag mig för att ändå prova. Och tänk vilken tur. Det är bland det finaste jag gjort. Och amning är ju så mycket mer än mat. Det är tröst, trygghet, närhet. Sedan vet ni ju att jag tycker att ALLA ska mata sitt barn som det passar bäst för en själv. Alltså det finns inga rätt eller fel!!! Flaskmatning är BÄST för vissa. Amning är bäst för vissa. Lägger noll värdering eller prestige i att amma. Men för mig och mina barn har det varit det finaste och bästa som finns.

Lite positiva saker med amning: 

– Närhet, trygghet, en känsla av att komma till ro.

– Mjölken innehåller levande ingredienser i form av stamceller, vita blodkroppar, goda bakterier, antikroppar, enzymer, hormoner. Hjälper till att förebygga sjukdomar, bekämpa infektioner och bidrar till frisk utveckling.

– Ett barn som ammas får mammas antikroppar mot infektioner och sjukdomar.

– Amningen och fettsyrorna som finns i bröstmjölk har en positiv effekt på hjärnans utveckling.

– Ju längre ett barn får bröstmjölk desto fler blir fördelarna för barnets hälsa.

– Vid varje amningstillfälle frigörs oxytocin för både mamma och barn.

– När barnet är sjukt och kanske inte vill äta vanlig mat så finns alltid bröstmjölken där som av min erfarenhet ALLTID går ner.

– Forskning visar att barn som ammades löper mindre risk att drabbas av vissa typer av cancer och diabetes. Även flera andra sjukdomar och infektioner.

– Livmodern drar ihop sig snabbare efter förlossning för en ammande mamma.

– Ju längre en kvinna ammar desto mer skyddas hon för risken att få bröstcancer. Även äggstockscancer.

– Kvinnor som ammar har lägre risk att få hjärt och kärlsjukdomar.

Alltså listan kan göras ännu längre. Jag ÄLSKAR allt med amning och jag älskar att läsa på om det. Skulle kunna tänka mig att jobba med att hjälpa mammor med amning längre fram när jag är äldre och har mindre att göra i livet. För mig och mina kids har amningen betytt så mycket och jag har låtit dom amma till att dom själva känt sig klara. Jason ammade jag i två år (även under tiden som jag var gravid med Jolie), Jolie ammades i lite mer än 1,5 år och Kenzo får ju bestämma själv när han känner sig klar. Jag är oavsett tacksam över att vi har fått strax över ett år av amning såhär långt. Just nu ammar han mest nattetid men känsliga dagar kan han vilja amma lite på dagen med för att tanka närhet.

Jag har genom livet faktiskt inte fått så mycket ”hat” för min långtidsamning utan snarare tvärtom. Vet att många av er andra som ammar längre har fått det och därför känns det så viktigt för mig att skriva om det. Det finns BARA fördelar med amning och jag stör mig så mycket på alla som frågar ammande kvinnor om det inte är dags att sluta snart eller påstår att barnet blir för mammigt/besatt av bröstet osv. Tyckte att det var så skönt sist vi var på BVC och läkaren sa att hon ammade sitt barn i 25 månader. Och WHO rekommenderar ju amning till 2 års ålder med. Så dessa rader om amning är INTE för att trycka ner flaskmatning utan snarare för att HYLLA amning för er som kanske känner er osäkra, har fått ert första barn och får påhopp eller vad det nu kan vara. Många är ju så skeva att dom redan efter ett halvår frågar om det inte är dags för en mamma att sluta amma snart. Jag vill bara hylla, lyfta och peppar er som ammar. Det är dessutom ett jäkla heltidsjobb och jag har läst på flera ställen att man lägger 40 timmar i veckan på amning när man är en ammande mamma. WOW! Och ni som flaskmatar – ni är GRYMMA ni också. Som sagt – ett extra förtydligande. Jag vill bara hylla amningen – inte snacka ner andra vis att mata på. Vi mammor är alla lika otroliga oavsett hur vi matar våra barn.

Nu känner jag att allt det jag skrev om amning blev otroligt hattigt och osammanhängande men hoppas att ni hängde med i texten ändå, haha.

En liten toker som älskar att upptäcka. Får liiiite stressmage när han upptäcker mina 300:-/styck-tallrikar men vad gör man inte för barnen ;p Han måste ju få kolla, haha.

Blev ett gäng pannkisar iallafall!

Hade bästa hjälpredan. Min fina tjej!

Min lilla apa!!

Åt med varma bär och vaniljgrädde.

Storasyster hjälpte till hela dagen igår. Matade till och med lillebror.

Och han lämnar aldrig hennes sida. Han är så fascinerad av exakt allt hon gör.

Åt Hello Fresh till middag igen. Alltså slutar aldrig imponeras!! Tortellinigratäng med lite panko/ost/solroskärnor på toppen. MAGISKT gott. Måste reklammarkera då jag har en pågående kampanj med dom och passar på att skriva IGEN att GABRIELLA50 gör att du sparar upp till 1359:- på dina fem första kassar och om du beställer via länken HÄR får du också en gratis efterrätt i varje kasse livet ut!!! 

När jag kom in på gymmet vid 22 kände jag ändå att ja, jag har fasiken disciplin. För mig är träning som att borsta tänderna – det ska bara göras. Jag mår så bra av det så skulle aldrig tumma på att inte få in ett pass i en vardag där jag behöver vara välmående och fungera för en hel familj.

Önskar er en fin dag. Stor kram/G

Kommentarer

  1. Ida

    Jäkligt bra att ta sig iväg och träna den tiden xD önskar mitt gym hade öppet så länge också. snacka om att maxa dygnet 🙂

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish