Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Måndag

Innehåller reklam för Hello Fresh

Hej fina ni och god morgon måndag!

Hur mår ni? Jag mår bra. Har haft en allmän trött och hängig känsla hela helgen men kanske inte så jättekonstigt när vi har haft ett barn med 40 graders feber, ett barn med tandsprickning och ett barn med svinkoppor.. Puuuuh.. Jag tror själv att jag har något litet virus i kroppen som inte riktigt bryter ut men som jag ändå känner av. Mår iallafall bättre idag och som tur är så är alla kidsen bättre med. Så vi kör på med livet igen som vanligt nu och hoppas på att vi slipper sjukdom ett tag framåt. Gissar på att vi inte kommer att göra det då januari och februari är den värsta tiden på året för oss småbarnsföräldrar när det kommer till sjukor MEN man måste ju hålla hoppet uppe. Hur har ni det? Har ni varit sjuka ännu eller har ni klarat er?

Har haft mens igen. Andra gången ”på riktigt” nu sedan innan Kenzo. Köpte dessa tamponger med probiotika. Blöder jättemycket och har lång mens nu.. Tidigare har jag blött minimalt och max 3-4 dagar. Det är så sjukt att det faktiskt blir ”värre” för varje barn. Men hoppas att det ska bli ”som vanligt” igen när kroppen är mer återställd inom närmsta åren.

Gjorde halloumitacos enligt recept från Hello Fresh och alltså WOW så gott. Jason sa att det var det godaste han har ätit. Måste reklammarkera då jag har en pågående kampanj med dom och passar på att skriva att GABRIELLA50 gör att du sparar upp till 1359:- på dina fem första kassar och om du beställer via länken HÄR får du också en gratis efterrätt i varje kasse livet ut!!! 

Köpte lypsyl till mig och stora kidsen då vi alla var i stort behov av det. Barnen slickar sig ju mycket runt munnen på vintern och får snustorra läppar. Denna hudsalva tycker jag är överlägsen faktiskt. Iallafall när det kommer till billigt alternativ.

Stekt bananpannkakor till frukost som gick hem hos alla barnen trots diverse sjukdomar ;p

Mammas pannkakor med grädde och hallonsylt fick 10/10.

Storebror har varit till så stor hjälp med lillebror när jag har behövt göra något i ex. köket. SÅ tacksam!

En med svinkoppor och en med tandsprickning. Det sjuka är att Jason haft svinkopporna rätt länge men vi har inte fattat att det är just svinkoppor. Det bröt ut i samband med att han hade hög feber förrförra veckan.. Vi har inte alls varit rädda för att pussas, kramas, använda samma handdukar och ändå har ingen annan i familjen blivit smittad.. Inte än iallafall. Nu när vi vet vad det är så är vi lite mer noga men som sagt.. Ingen har blivit smittad än så länge trots att vi tänkt NOLL på handdukar osv.

Hade en tuff nattning med bebbe och det resulterade i detta, haha. Alltså jag har verkligen ingen spärr när det kommer till sötsaker. OM vi har det hemma så äter jag upp allt direkt, hehe. Tycker det är för gott för att låta bli och det behövdes verkligen nu för att hålla humöret uppe. Nattade honom som vanligt vid 19 och vid 21 vaknade han helt pigg och ville busa, leka, kramas och gosa. Vilket vi såklart gjorde. Och så höll vi på fram till 00-tiden typ. Då somnade han äntligen om!

Haft bästis här för myskväll!

Och en av mina barndomsvänner var här och åt middag. Vi slängde ihop en snabb pasta på grönkål, soltorkade tomater, tomater, crème fraich, grönsaksbuljong, vatten, salt, peppar och gröna linser. Toppade med massor av parmesan. Sjukt gott och gick så fort!

Chiakakor + lite babyspenat fick bli basen för en lunch. Och så gjorde jag en så god tonfiskröra! I röran hade jag majonäs, creme fraiche, tomater, röd lök, riven parmesan, örtsalt, svartpeppar, pressad citron. Mhmm.

Gjorde även sötpotatis och broccoli i ugnen som vi åt med tonfiskröra. Mina barn älskar det och när ex. Jolie är sjuk så är det väldigt få maträtter hon får i sig. Men tonfiskröra och pannkakor är något som aaaalltid går ner hos henne. Och sushi, haha.

En liten vilding!

Alltså MIN GOSPROPP! Älskar ihjäl! Han har blivit så stor. Detta är verkligen en mellanålder… När barnet går från bebis till.. pojke!?

Städat och rensat sminkväskan! Bästa känslan efteråt.

Förresten.. Såhär ser det ut när man sminkar sig och låter bebis röja i badrummet under tiden. Han älskar att röja och det håller honom verkligen sysselsatt. Han får ju verkligen aldrig chansen OM det inte är så att jag typ är ensam hemma och verkligen behöver göra mig i ordning för att jag ska iväg någonstans ;p Men ja, när han väl får så är han aaaabsolut sysselsatt!

Han har även röjt loss i skafferi medan jag packade in matvaror. Haha.. Jag brukar utmana mig själv lite. Är en person som inte tål kladd, smulor och stök men FÖRSÖKER lätta lite på det. Han måste ju få upptäcka skåp och lådor också ibland. Eller? Nu får han ju såklart inte hälla ut allt men blev en liten olycka som ni ser.

Tror för övrigt han ville hjälpa mig packa in maten med 😉 Älskar hur intresserad han är av ALLT.

Pappa köpte gosedjur till bebbe på IKEA. Dom kollar mycket på Djungelboken tillsammans och min man vill verkligen få honom att älska det för att han älskar det och har gjort sedan barnsben. Hittills verkar Kenzo faktiskt absolut gilla alla sånger osv. Så kul! Känns som att dagens barn inte är superintresserade av filmerna som vi föräldrar såg när vi var små.

Glidit runt i morgonrock massor i helgen.

Badat busig bebis! Har äntligen rensat avloppet i badrummet på övervåningen så nu går det att bada igen.

Tog en fika innan vi fick hem stora kidsen. Hade dom några dagar extra nu under helgen. Och nu ser jag såklart fram emot hela denna vecka med dom också.

Vi hann också handla tillsammans innan febern bröt ut!

Besatt av dessa chips!! Som mannen köpte av en slump för första gången för ett par månader sedan. TESTA!!

Ätit nyttig kladdis med vaniljgrädde och svarta vinbär! Recept kommer! =)

Serverar päronsplit till sjuk storasyster.

Och han ville inte lämna hennes sida alls. Ville vara med henne exakt varje stund trots att hon bara vilade och sov hela tiden. Så gulligt.

Boostat med juice på ingefära, apelsin, citron och äpple. Lite svartpeppar med!

Tycker att frukt är så.. fint!?

Ätit ägg stekta i smör med örtsalt och grönkål två dagar i rad. Jag snöar alltid in mig på olika frukostar och äter dom varje dag tills jag tröttnar. Just nu är jag inne i en steka ägg period igen. Tidigare var det matigare smoothie och innan det gröt.

Men har absolut blivit en och annan smoothie i helgen med. Har börjat slänga i svarta vinbär ihop med jordgubbar – älskar!

Fikat med en barndomsvän! Kenzo fick en egen ostfralla, haha.

Han satt stilla i 10 minuter och sedan fick vi krypa och promenera runt inne på cafét. Han är absolut det barnet av mina tre som har varit med energiskt. Inte många stillasittande minuter.

Lyckan när man hittar svenska äpplen på Ica!! Både jag och mannen är besatta.

Ätit lunch med lilla pyret och hans pappa och det är så mysigt att vi nu kan beställa en egen skål till honom med lite favoriter. Han fick avokado, majs, kyckling, lax och fetaost.

Ännu en Hello Fresh middag! Panerad blomkål med coleslaw. OTROLIGT gott. Måste vara en superkock som kommer på alla deras recept. Går så snabbt och hela familjen älskar. Kul att testa lite nytt med.

Hur gullig i randig tröja från farmor!?

Min man var iväg och pimplade och kom hem med 2 kg röding. Alltså maaaaagiskt gott. Finns matlåda kvar så den ska jag trycka idag. Längtar redan!

Önskar er en fin dag. Stor kram/G

Kommentarer

  1. Amanda

    Än så länge är vår 8-månaders bebis pigg trots jag varit rätt mycket på babycafé, hoppas att vi fortfarande får klara oss och tacksam för att hon inte varit sjuk någongång under sina 8 månader 😊 säger väl för mycket nu då blir hon väl sjuk bara för det 😅

  2. Ak

    Hej, skulle du kunna skriva ett inlägg om Kenzos matvanor, sömnrutiner och lite allmänt om hans vardag/utveckling? När är det han tittar på djungelboken och hur håller du honom sysselsatt för övrigt? Vet att du uppdaterade om det för ett tag sedan och tycker det är super intressant att hänga med då man har en bebbe själv haha! Du verkar vara en toppen mamma med super nöjda barn 🙂

  3. Sara

    Har en dotter som är en månad äldre än Kenzo. hon har endast sett skärm fem minuter någon gång ibland när storasyster kollat. Vänta med Djungelboken. Det rekommenderas inte skärm de första två åren.

    1. Linnea

      Sara, såg ditt inlägg. Tack för att du tar dig din tid och informerar andra. Föräldrar vet inte, då sköterskor och läkare faktiskt inte heller vet att det rekommenderas 0 SKÄRMTID för barn mellan 0-2 år, av WHO. Skärmar medför vissa risker. Alla drabbas inte negativt, men man vet inte vilket barn som kommer att drabbas negativt, i förväg.
      85 procent av hjärnan byggs fram till 3 årsåldern och skärmar kan påverka denna utveckling negativt.

      https://www.unicef.org/parenting/child-development/babies-screen-time

      ”Find out how too much screentime can HARM your child” säger UNICEF

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish