Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntOkategoriserade

Måndag

Hej fina ni!

Hoppas att allt är bra med er! Jag mår bra men är trött. En dag kvar till beräknad mens så det säger ju sitt ;p Dagarna går foooort och det är ännu en ny vecka som ligger framför. Jag kör mer föräldraledighet denna vecka och det ser jag så mycket fram emot. Spenderar dagen med bästis som även hon är mammaledig!! MYSET! Älskar det och får sådana nostalgikänslor från när våra stora barn var små och vi umgicks varje dag. Vi ska bara laga lunch och umgås.

Denna helg har varit en riktig kalashelg och Jolie har fyllt SEX år!! Hur sjukt!? Vi firade också min bästa väns äldsta son som har fyllt nio år!! Våra små börjar bli stora. Det är så häftigt och läskigt. Går det såhär snabbt så är vi ju gamla snart, hehe.

Annars då? Jag har hunnit vara i Stockholm och under tiden hann också bebbe ha tredagarsfeber och är nu täckt med mängder av små utslag. Febern är som tur är borta sedan flera dagar tillbaka!! Båda mina stora kids har också haft det och jag har blivit lika förskräckt varje gång dom har vaknat upp med dom där utslagen över mage och rygg. Ser ju så obehagligt ut även om det såklart inte är någon fara alls.

När det kommer till bebbe så har han för övrigt den värsta tandsprickningen jag har varit med om. Han är lättirriterad och gnällig under perioder på dagarna med och inte riktigt sig själv. Han försöker också äta upp sin hand och det märks att hans tandkött gör så ont. Det är fyra nya tänder på gång av vad vi kan se! Nätterna är värst och han börjar GALLSKRIKA hysteriskt från ingenstans så att jag måste gå upp med honom till badrummet, tända lampan och lugna honom vaaaarje gång. Så jag är en vandrande vålnad just nu om man säger så.. Han lugnar liksom inte ner sig i sängen utan jag behöver plocka upp honom och hjälpa honom att vakna till. Och så håller vi på någon gång i timmen ;p Hoppas verkligen detta ger med sig snart för denna mamma är sliten! Vi har pratat lite om att börja dela upp nätterna och sova i olika rum så länge det är såhär men sa att vi ska ge det ett par dagar till. Hoppas att vi slipper! Älskar att sova alla tre i sängen, är ju så gosigt. Men känns viktigt att någon av oss får sova nu för även om jag går upp så vaknar ju min man = båda är trötta. Jag är snäppet tröttare dock såklart 😉 Men ja, fortsätter detta så kommer vi att köra varannan natt nu framåt! Och den som inte tar natten får lägga sig i ett annat rum.

Önskar er en fin dag. Stor kram/G

Kalastjejen som under fredagen blev firad först hos sin pappa, sedan hos sin bästis och sedan hemma! Lyx, lyx! Jag tog bara en Marabou kladdkaka, la på grädde och toppade med apelsin och passionsfrukt. Väldigt uppskattat.

Och innan kladdkakan fick hon önska middag och det blev såklart sushi! Jag ÄLSKAR bitarna med färskost, mango, gurka och avokado. Alltså kan drömma om dom i sömnen, haha. SÅ goda är dom, mhmm.

Firande hos bästisarna! Hon fick själv välja vad vi skulle köpa med för fika dit. Det blev rosa munkar, vindruvor och en marängtårta som vi slängde ihop med grädde och hallon.

Och innan dessa små firanden så hade vi egentid när jag hämtade upp henne på förskolan. Vi handlade allt som hon ville ha till sitt badkalas i fikaväg. Och så fick hon köpa lite dekorationer! Sedan blev det en sväng på stan och hon fick välja ut en baddräkt, en pyjamas och lite smycken. Hon var så nöjd!

Här ser ni det Jolie fick av oss minus lite grejer som hon hade lagt ut på olika ställen i huset redan ;p Jolie är så svår att köpa saker till då hon redan har en mobil, en iPad, massor av böcker, allt man kan tänka sig i pysselväg.. Alltså det är så svårt!! Så blev lite mer pärlor, pyssel och så mängder med kläder. Sedan leker hon ju typ inte med leksaker särskilt mycket heller utan favoritgrejerna att göra är att pyssla, skriva, rita, läsa, pärla och sitta med iPad eller mobil. Hon är ju för övrigt en liten fashionista med helt egen stil och älskar kläder! Så det fick hon! Hon hade också önskat sig trosor så det fick hon mängder av, haha. Sedan fick hon också badkalaset av oss + vi har ihop med hennes pappas sida av familjen anmält henne till dansskola.

Morgonen efter hennes födelsedag var det ju kalasdags och efter en riktigt hård natt med bebbe var både jag och mannen helt slut. Vi vaknade inte av alla tusen larm vi hade ställt och barnen är oftast rätt sega på morgonen och ligger och ser på tv innan vi går upp och gör frukost. Plötsligt bankar det på dörren och det är barnens pappa som väcker oss då det är 40 minuter kvar tills kalaset börjar ;p VILKEN TUR att han kom förbi! Han hade smsat oss och förstod direkt att vi förmodligen inte var vakna, hehe. Vi skyndade oss iallafall iväg och vi hann dit i tid trots att det ligger en bit utanför stan. Och alltså vilken succé det blev!!! Vi hade hyrt hela badhuset i två timmar och dom passerade alldeles för snabbt. Alla barnen var så glada och taggade och Jolie sken som en sol hela tiden. Och Kenzo som är galen i vatten badade non stop med sin pappa under tiden som kalaset pågick. Jag badade faktiskt inte alls då jag (ihop med min bästa vän – är så tacksam för hjälpen!!) la upp fika, serverade fika och städade bort fika. Man skulle ta med  eget fika och även städa bort efter sig själv och med en hel del barn och vuxna så tog det ju sin lilla tid. Iallafall – SÅ roligt för barnen att få ha ett stort bad helt för sig själva och få åka kana utan att köa, ta hur mycket plats dom vill och bara ha vänner och familj runt sig. Blev så lyckat!! Detta gör vi om! Vi pratade faktiskt om det i bilen på väg hem att Kenzos tvåårskalas kanske blir just ett badkalas. Han älskar verkligen vatten.

När vi kom hem så öppnade Jolie presenterna från vännerna och sedan åt vi hennes favoritmat nummer två efter sushi som absolut har en första plats.

Tonfiskpasta är verkligen en stående favoriträtt hos alla i familjen vilket är tacksamt då det är så enkelt att slänga ihop. Jag kokar bara glutenfri pasta, hackar ner alla grönsaker som önskas (i denna hade vi gurka, spenat, majs, ärtor, broccoli) och sedan rör jag ihop creme fraich, majonäs, örtsalt och svartpeppar. Och så ska tonfisken i såklart. Snabbt, gott och hälsosamt!

Såhär såg bebbes plats ut efter att han hade ätit. Fick ett suuuupertips av flera på instagram att lägga ut en stor handduk under och sedan bara skaka av den ute efter varje måltid. HUR SMART!? Och varför har jag inte tänkt på det innan? Vet inte hur många timmar jag har lagt på att rengöra efter att barnen har ätit under tiden som dom varit små genom alla dessa år.. =)

Kommentarer

  1. Jaezmine

    Hej vacker!
    Ett varmt och hjärtligt tips vad det gäller tandsprickning är att smörja tandköttet med flytande alvedon innan läggdags (gör inte underverk men underlättar lite) Jag gjorde alltid det på min son när han var bebis och samma nu med min 11 månaders flicka 🙂

    1. Pernilla

      Hej! Tänkte också på det, det lindrar ju lite. Och inför nattsömnen kan man även ge barnet alvedon, enligt anvisningarna på förpackningen. Effekten håller ju inte hela natten men ni får förhoppningsvis fler timmar med sammanhängande sömn. Alla behöver få sova 🙂

      1. Jaezmine Linder Jacobsen

        Det gör som sagt inte underverk men det har utan tvekan fungerat skapligt hos oss för både sonen som nu är snart 7 och tösa som nu är 11 månader. Fick det tipset av mim egen mor som har 7 barn😅Värt att prova om inte annat, alternativt ge Alvedon som vanligt om man känner att det är för besvärligt för dem.
        Kram! 🥰

  2. Lisen

    Till mina barn köpte jag en genomskinlig plastmatta på Ikea. Jag tror det är en sån man ska ha till kontorsstolar så att stolen ska rulla lättare. Det tyckte vi var praktiskt.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish