Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Nytt år och tillbaka till rutiner

Säkert många av er som är inne på samma? Hehe 😉 Jag har ju i större delen av mitt vuxna liv ändå försökt ta hand om mig själv med kost, träning osv. Kroppen är ju ens hem och det är så viktigt att ta hand om den. Något jag däremot fortfarande är sämst på att göra är att inte stressa och avsätta tid för återhämtning. Har alltid sagt ”sova kan jag göra när jag är död” men ju äldre jag har blivit desto mer har jag börjat förstå vikten av att faktiskt sova, återhämta sig och VILA. Det är inte normalt att göra något exakt varje sekund men det är ju så jag har levt större delen av livet. Supersvårt att bryta mönstret och ofta när jag väl vilar så är mitt huvud som en galen torktumlare och snurrar med alla måsten jag har och saker jag BORDE göra egentligen. Mitt huvud är många gånger min egna värsta fiende och det är också något jag har dragits med hela mitt liv.

Saker jag ska göra i år: 

– Prata snällare till mig själv. Jag är så bra på att snacka ner mig själv. Jag borde ha gjort mer, jag borde se bättre ut, jag duger inte, jag är en dålig mamma, jag borde ha gjort si eller så, jag borde ha mer tålamod med barnen, jag borde ha orkat tyngre på gymmet, jag borde förändra detta och detta. Jag är väldigt, väldigt självkritisk och tycker väldigt sällan att jag är tillräcklig. Resultatet blir att jag stressar upp mig själv och snackar ner mig själv oerhört mycket. Jag har hela mitt liv ”blivit lärd” att jag och mitt värde baseras på mina prestationer och när man har det i ryggmärgen så är det jättesvårt att bryta. Jag är verkligen aldrig nöjd och under perioder där jag mår sämre (typ PMS) så kan jag vara så brutalt elak med mig själv både om vem jag är som människa, mitt utseende osv. Är i varje fall väldigt elak med mig själv – eller ja, min inre röst är det. Och det ska jag försöka ändra i år. Har redan skrivit anteckningar på mobilen om saker som jag tycker är BRA med mig själv. För att kunna peppa mig själv när jag börjar sparka på mig själv. Något som är viktigt för mig med mina egna barn är att dom aldrig ska känna att dom värderas på prestationer. Dom ska känna att dom ALLTID är älskade och alltid är bra nog. Vissa beteenden är såklart inte okej men man är inte bättre/sämre för att man gör bra ifrån sig. Man är lika bra ändå. Och lika älskad ändå. Och jag ska försöka prata med mig själv mer som om jag vore min egna bästa vän. Har haft perioder där det går bättre men faller också ofta tillbaka till att prata illa om mig själv i mitt huvud just för att det sitter så djupt i mig att jag inte duger.

– Hålla mina träningsrutiner. Med åren har jag insett att det inte finns något som håller mig så välmående som fysisk aktivitet. Det ÄR livsviktigt för mig att träna och påverkar hela min dag. Så jag ska verkligen alltid göra tid för att jag ska få röra på mig.

– Juica! När jag blev gravid så kräktes jag ju av tanken på sellerijuice och liknande, hehe. Så där dog den rutinen som gjorde så mycket för min hälsa. Det finns ingen bättre start på morgonen än ett stort glas sellerijuice och så kör jag en shot efter det på ingefära, citron och lite äpple. Bästa starten på morgonen.

– Avsätta tid för återhämtning. Och tillåta mig själv att vila då. Försöka lyssna på lugn musik eller podd och bara vara en stund. Funderar på att koppla in detta i min tid på gymmet och köra en längre stretch efter varje pass. Märker nämligen ett mönster i att jag ser mer måsten när jag är hemma än när jag är någon annanstans där det inte finns något jag ”behöver” göra.

– Sova mer. Som sagt – är sämst på att sova och har alltid tyckt att det är slöseri med tid sjukt nog. Men det är dags! Fyller ändå 30 om 1,5 år. Haha, vad sjukt att skriva det. Har aaaabsolut åldersnoja. Tror någonstans att jag forfarande är 25. Men ja, Jason fyller 10 snart och jag fyller 30 snart.. HJÄLP!

På tal om något helt annat så måste jag slå ett slag för denna visp som är perfekt till äggröra bland annat. Köpte på Cervera:

Och ni som frågat vilka tillskott jag tar. Jag äter L-glutamin och kollagen varje dag i mina smoothies. Jag tar magnesium, b, c och d vitamin, efamol och probiotika. Missar vissa dagar men försöker alltid ta probiotika och efamol iallafall.

Kommentarer

  1. Sandra

    hej, alltså behöver fråga dig en sak, jag är sambo med min kille sen 9 år bott ihop i typ 9 år också, men vet inte längre om jag vill mer eller Ja..
    känner att attraktionen är borta & känner mig inte kär längre..

    men hur tar man sig ut, hur gjorde du? ..

  2. Linnea

    Hur löste ni de med föräldradagarna nu när han fyllt 1 för att säkra er SGI? Tar en av er ut 5dagar? Eller struntar ni i att säkra SGI? (Du nämnde förut om att ni ville ta 40/60% osv) ❤️

  3. V

    Såg en intervju med Kendall Jenner. Hennes terapeut hade bett henne leta upp en bild på sig själv som barn som hon tyckte om. När hon var elak mot sig själv på det sättet som du beskriver att du är så skulle hon titta på bilden och föreställa sig att hon sa de sakerna till den lilla oskyldiga tjejen på bilden. Låter kanske fånigt men jag tror absolut att det kan vara en enkel KBT-grej för att sluta vara så elak mot sig själv.

    I övrigt så kan man läsa överallt att sellerijuice-hypen inte alls stämmer. Drick det om du tycker om det, men de där fantastiska hälsoeffekterna är överdrivna.

  4. Mia

    Längtar som en tok efter vår och värme. Men nu brukar det gå snabbt. Hört att för mycket sellerijuice inte är bra kanske du ska kolla upp. köpte snygg mörkblå klänning på lindex på
    rea idag och curlcream från Björn axen till håret. Tyvärr blir det nu några kalla dagar i stockhol. Hoppas du kommer blogga om inredning och smink m m. kram.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish