Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

God morgon onsdag!

Hej på er och hej 2024!

Hur mår ni? Jag mår okej! Fick låna hem mina stora kids igår kväll och det var mysigt. Önskar att dom alltid kunde vara här. Som jag har skrivit flera gånger förr så var det inte lika påtagligt innan jag fick barn igen. Då kändes det mer naturligt att ha dom varannan vecka från att jag och deras pappa separerade. När jag fick Kenzo och plötsligt hade ett barn på heltid igen så blev tomrummet så mycket större. Så ja, saknaden är stor. Imorse barnvaktade dom lillebror medan jag sminkade mig. Tycker det är så häftigt med åldersskillnaden och att dom kan vara engagerade på ett helt annat vis än när man har två barn på två år som jag har upplevt tidigare. Detta är verkligen på ett helt annat vis och jag skulle helt ärligt kunna ha typ 10 barn om jag bara hade tiden till alla + slapp gå igenom graviditeterna. Så tacksam för mina tre även om dom gör mig gråhårig med, hehe.

Vi har så brutalt kallt här hemma innan vi eldar så slängde på barnen det varmaste som går att ha. Det fina setet som Kenzo har fick han av sin fina farmor i julklapp. Visst är det otroligt gulligt? Och Jolies morgonrock kommer från Jotex. Supervarm och härlig!

Dagens lilla outfit! Älskar brallorna som är exakt som tights fast med utsvängda ben. Så så bekväma! Och är fortfarande besatt av toppar med öppen rygg. Har ju som ni vet alltid älskat urringat och vringat men öppen rygg och stängt där fram är så snyggt det med! Älskar!

Annars har jag ju skrivit om min cykel och att den är igång cirka två år senare. Helt sjukt egentligen att jag inte hade mens på två år återigen!? Kroppen är så jäkla cool. När jag skriver om detta på instagram story blir blir engagemanget stort så tänkte att jag kan dela med mig även här. När man ammar så är ju kroppen bra på att stoppa cykeln och mensen men ammar man länge (som jag gjort med alla tre kids) så kommer ju mensen igång till slut ändå. För mig har det tagit cirka ett år varje gång. Lite mer eller lite mindre – men ungefär! Och nu kom ju allt igång igen i oktober när Kenzo var 10 månader och sedan har min cykel sett ut som nedan:

Och igår fick jag alla symptom på ägglossning trots att jag haft känningar på att jag ska få mens, haha. Så tog ett ägglossningstest för kul skull och det var suuuuuperstarka streck och en glad gubbe. Blev så chockad! Men då stämmer ju infon i appen rätt bra och min cykel är SUPERLÅNG! Kroppen är så häftigt.. Sen vet jag att man kan få positivt utslag på ägglossningstest om man ska få mens eller är gravid med. Eller så har jag helt enkelt ägglossning och en lång cykel som appen förutspår. Tycker att kroppen är så cool som sagt och jag är ju väldigt intresserad av att lära känna min kropp när det kommer till hormoner osv. Så det är kul att mäta, ha koll och följa. Det gör det ju oftast enklare att förstå sig själv med. Så tjejer – tracka er cykel! Vet ju att majoriteten av oss ”moderna kvinnor” redan gör det men om ni inte gör det – börja! För egen del hade jag behövt planera hela mitt liv efter min cykel just för att känslorna kan pendla rejält med hormonerna. Även min självkänsla och självförtroende, ork, hur hårt jag kan träna, vad jag är sugen på att äta, hur mycket jag behöver sova osv. Kunskap är makt och att lära känna sin kropp och kunna agera utifrån det för att ge sig själv så bra förutsättningar som möjligt – det är guld värt. Kommer nog att börja med Natural Cycles snart just för att kunna ta min temp enkelt och snabbt med.

Såhär såg det ut igår som sagt och strecken var SÅ starka med. Tror nästan teststrecket var starkare än kontrollstrecket.

Önskar er en fin dag och hoppas verkligen att ni alla haft en bra start på året. Pratade ju lite med er igår via en frågelåda på insta story och det var så många som blivit dumpade, själva begärt skilsmässa, låg sjuka i influensa och magsjuka eller var inlagda med sjuka barn på sjukhuset. Tänker på er SÅ mycket. Nu kan det bara bli bättre. <3 Extra stor kram till er/G

Kommentarer

  1. Sanna

    så intressant detta me menscykeln. Sen drygt 1 är tillbaka har min blivit 3 veckor, alltså 21 dagar ca. från att ha varit 4 jämt. O hela veckan innan mens mår jag SKIT rent ut sagt. Blir som en helt annan person🙈 Medan ägglossningsveckan är det tvärtom😜 Skönt o ändå veta varför man mår som man mår. Har nu tagit hjälp för min pmds🙏🏼

    1. Julle

      ok samma här. innan jag fick barn snittade min cykel på 4-5 veckor men jag har endometrios så tänkte att det var rätt normalt. nu är den nästan exakt 3 veckor och jag mår dåligt efter ägglossning som sker nästan direkt efter mensen. har loggat cykeln och alla symptom regelbundet i 3 år så nu vet jag att när jag blir tårögd och får hjärtknip av romantiska sånger, ja då vankas mensen haha

      1. Sanna

        Ja jag har oxå väldigt snabbt äl efter mensen. har alltid haft det även när cykeln va 4 veckor. Ja, man märker på ens mående i vilken fas man är inne i😅 Dock tar det ett tag innan man förstår det fast det är lika varje månad.

    2. Sabina Stende

      Hej! Hur gammal är du? Läst att det kan bero på förklimakteriet. Man kan både få mens tätare och mer sällan:)

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish