Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Otursdag

Hej fina <3

Alltså gud vilken otursdag jag hade igår. Ville bara gråta! Började med att jag fick en urinvägsinfektion och behövde åka akut till läkare då jag tycker att det är OLIDLIGT att ha. Hade inte hunnit bli sådär riktigt illa men när jag vaknade med det så kände jag ba NEJ NEJ NEJ. Fick panik direkt. Man blir så passivt aggressiv av hur jobbigt det är! Usch, hatar det. Fick antibiotika som jag helst faktiskt inte vill äta alls. Men måste man så måste man.. Några timmar senare så halkade jag ute och gjorde illa min höft, mitt knä och mitt ben, haha ;p Det första man gör när man snubblar ute på isen är ju att kolla sig runt så att ingen såg vad som hände. Även om man egentligen har ont så är det värre att skämma ut sig tydligen. Var en eeeevighet sen jag halkade sist och blev lite chockad av att jag fortfarande bryr mig mer om vad andra skulle tycka än om mig själv, haha. När jag sedan är på gymmet så slår jag i armbågen på det där känsliga stället ni vet. Och som om inte det vore nog gick jag också in i en vägg här hemma. Insåg att den 18e december måste vara min otursdag när jag senare fick upp detta på Facebook:

Och denna händelse minns jag så väl. Jag satt hemma i köket med min mamma och så lutar jag huvudet åt sidan och plötsligt ser jag bara hur mitt hår brinner. Hade alltså lutat mig rakt in i ett ljus. Hade en jättekonstig lugg resten av året om man säger så. Nästa år den 18e december så stannar jag inne och sover tänker jag, hehe.

Åt frukost med bästis igår!

Min sovande älskling! Ammade till sömns och lyckades sedan lägga över i soffan. Inte ofta det händer.

Grabbarna grus! Tänk vad mycket kul dom här två kommer att ha. Slungas ofta tillbaka till när deras storebröder var i samma ålder. Vi umgicks verkligen vaaarje dag då under flera år. En så fin tid i livet!

Och strumporna.. Så gulliga! Samma som jag visade här om dagen men i en annan färg.

Bananpannkakor till lunch! Och massor av nutella, mhmm.

Två blurriga på mammsen =)

Köpte med tranbärsjuice efter gymmet. Vet att det typ är en myt men samtidigt känns det bättre att dricka det än att inte göra det när man har uvi. Eller är det en myt att det är bra? Någon som vet? Googlade och fick upp oerhört mycket blandade svar. Gott är det iallafall så dricker det oavsett gärna. Denna innehåller dock mest äppeljuice men fanns ingen bättre på ICA. Tänkte köpa den från RÅ som ska vara helt naturlig men den fanns tyvärr inte. Jag har för övrigt haft EN urinvägsinfektion tidigare i mitt liv och det var 2021 när jag var gravid utan att veta om det. Minns att jag var så förbannad och hade en konstant känsla av att vara kissnödig utan att det kom en droppe. Ilade, sved, nej fy! Är lite lindrigare denna gång då jag fick medicin lite snabbare. Kissa efter sex tjejer! Liten, viktig påminnelse som gör stor skillnad. Nu var det inte så jag fick det denna gång men gången innan var det ju det faktiskt ;p

Puss och kram och ha en fin dag/G

Kommentarer

  1. M

    Hade uvi 9 gånger under min första graviditet eller om det var samma som aldrig gav med sig. Låg inne sista veckan pga uvisepsis med intravenös antibiotika. Fick efter förlossningen en kur under 3 veckor och sedan dess har jag inte haft en enda uvi. Nu snart 10 år sedan 🤗

  2. Caroline Sjöstrand

    D-mannose var räddningen för mig för ca 15 är sedan när jag hade återkommande uvi. Hjälpte hur bra som helst

  3. Emmy

    Det finns kapslar med tranbär att köpa på apoteket, hjälper väldigt bra om man tar vid första symptom! Citronvatten är också toppen

  4. Pernilla

    Jag brukar dricka tranbärsdryck och även massor med citronvatten när jag börjar känna av en urinvägsinfektion, det brukar gå över då. Jag vill tro att det beror på drycken, haha! Kämpa på Gabriella!

  5. Shanelle Normark

    Mina bästa tips:
    1. rensa njurarna – drick mycket vatten
    2. undvik socker och sött, drick surt! citronsaft i vatten, tranbärsjuice osv.
    3. kissa alltid efter samlag!
    4. håll rent där nere och byt trosor varje dag.

  6. Mia

    Jag beställer från urinkollen. Då slipper man läkarbesök och dom skickar in recept till apotek. Jättebra. Snön är borta i Stockholm och vi har flera grader plus nu. Så skönt. Min kille och jag fick ju influensa och är bättre nu dag 8 men ännu tar det nog en vecka till. Ta hand om dej fina du. 😊

  7. Sara

    Åh fy jag lider med dig- uvi är mitt värsta i livet. Har fått det i perioder och nu fick jag penicillin utskrivet, ska ta en tablett efter sex i förebyggande syfte. Hoppas det hjälper, annars är det precis som du skriver väldigt viktigt att kissa efter sex. Hoppas du blir frisk snabbt!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish