Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Städtips och tips på produkter

Filmade en städvideo till TikTok igår återigen och det är verkligen min grej känner jag, haha. Älskar ju att städa som ni vet och det tar ju liiiite längre tid när man ska filma allt men vad gör det när det är så kul? Tycker själv att det är så satisfying att titta på videos där andra städar. Vad tycker ni?

Några snabba städtips för att hålla det rent i vardagslivet: 

– Småplocka hela tiden. Okej, inte hela tiden men om du exempelvis går från ett rum till ett annat kan du passa på att ta med dig saker från det rummet du är i till platsen som grejerna faktiskt ska vara på. Om jag har smort in Kenzo med hudkräm på nedervåningen och sedan ska gå upp till sovrummet så tar jag alltid med mig krämen upp ihop med kanske lite ren tvätt, leksaker eller annat som hör hemma på övervåningen.

– Städservetter. Jag städar gärna med trasa och spray men när jag vill hålla allt hygieniskt och samtidigt vill att städningen ska gå sjukt snabbt så torkar jag gärna av i exempelvis badrum med städservetter. Finns mängder av sådana som dödar alla bakterier. Går så enkelt att bara svepa av och sedan slänga bort.

Älskar dessa som finns bland annat på Dollar Store för 10:-. Super om man vill torka av handfat eller toalettstol lite snabbt. 

– Ett supertips är att spraya med fönsterputs på handfat och toalettstol för att sedan torka av. Brukar avsluta badrummstädningen med detta. Ser fräschare ut otroligt mycket längre! Testa och tacka mig sen! =)

– Köp en Swiffer! Alltså jag äääälskar denna mopp. Och ”trasorna” som ma skurar med är helt otroliga. Doftar så gott! Precis som med engångsservetterna är det så enkelt att bara dra fram, svepa av en yta och sedan slänga bort. Man slipper allt jobb med att rengöra moppen efteråt osv. Sedan måste jag skriva att jag ofta använder produkter som inte är till för engångsbruk med MEN i vardagen när man är trött på kvällen och bara vill svabba av allt utan att behöva tänka på efterrengöringen av det man städar med – då är det perfekt!

– Spraya lite sköljmedel blandat med vatten i toarullarna (alltså i själva kartongdelen) för att badrummet ska dofta gott. 

– Dammsug upp lite sköljmedel när du ska dammsuga så kommer det att dofta gott i heeeeela hemmet där du dammsuger.

– Om du gillar att vakna till ett rent hem så bör du skapa dig en liten städrutin som du kör varje kväll. Min tar typ 30 minuter och hela hemmet blir rent. Iallafall ytligt. Börjar med att plocka upp allt från alla golv. Fortsätter sedan med att ta bort allt från bänkar, bord osv. Sprayar med spray och torkar av alla ytor och drar sedan en sväng med dammsugaren. Svabbar av snabbt med Swiffermoppen där det behövs och städar toaletter och handfat snabbt med servetter och lite toalettrengöring i toastolen.

– När man städar lite varje dag så blir det inte heller lika smutsigt. Blir liksom mindre ”ingrodd” smuts för att du torkar och håller efter. Håller man någorlunda rent så blir ”storstädningen” en gång i veckan oftast inte särskilt stor. Jag sprider hellre ut timmarna som jag lägger på att städa, tvätta osv på sju dagar än att storstäda badrum, kök, hall osv en halv/hel dag en gång i veckan.

– Ta bort ”direkt”. Har du ätit middag med familjen? Någon kan ta disken och plocket på en gång. Är oftast lättare att få bort allt direkt än att försöka ta tag i precis allt när kidsen väl sover. Blir en lätt överväldigande känsla då att både fixa tvätt, städa bort leksaker, dammsuga och städa köket. Hos oss tar vi alltid bort direkt efter oss! Någon av oss tar disken och den andra tar kidsen.

Måste förresten tipsa om denna rengöring för toaletten som doftar supergott!

Och passande nog så fick jag hem ett bud med städprodukter från lite olika märken igår. Så roligt!

Många av grejerna har jag testat innan men några som jag är supertaggad på att prova är dessa nedan:

Kommentarer

  1. frida

    älskar städinlägg, tack för tips, väldigt nyfiken på pinkstuff golvtvätt, du får gärna recensera sen:) bin buddy verkar också intressant. önskar dig en fin helg.

  2. Mia

    Min mamma drev mej till vansinne att ofta säga var sak på sin plats.
    Jag städar badrum onsdag
    dammsuger torsdag
    och vaskar fredag.
    Plock blir det på söndagar.
    Gillar inte att städa men vill ha det fräscht.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish