Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntDagens fråga

Att bli av med sin PMS

Vill börja med att skriva att jag inte är någon expert utan att jag bara kan utgå från mig själv och hur jag gjorde. För några år sedan så hade jag en lång period av hormoner i obalans och jag hade extrema PMS-symptom och besvär. Både kroppsligt och psykiskt. Otroligt mycket ångest bland annat. Var ledsen, arg, mådde så dåligt och ville bara gråta hela tiden. Och kroppsligt hade jag uppblåst mage, smärtor, ont i huvudet, trött, värk.. Nej, det var inte roligt.

Fick mycket frågor om detta i en frågestund som jag hade på instagram och lovade att skriva ett inlägg baserat på mina egna erfarenheter. Så här kommer det!

Jag har gjort så mycket research och läst på i alla möjliga typer av forum, böcker, tidningar, bloggar, på instagram.. Alltså jag har läst och läst och googlat och köpt böcker. Och jag bestämde mig för att testa att få mina hormoner mer balanserade och ta hand om mig själv på ett vis som gör att jag får mindre besvär innan mens.

Just nu har jag inte regelbunden mens och har fått EN mens för typ en månad sedan sen jag födde Kenzo. Sedan dess har det lyst med sin frånvaro. För mig kan det dröja länge innan den kommer i fas och speciellt under tiden som jag ammar. Och som ni vet så har jag ammat alla mina barn rätt så länge. Jag ammar fortfarande Kenzo bör tilläggas.

Det jag iallafall gjorde för att bli av med PMS-symptomen/besvären: 

– Utesluta gluten!

– Utesluta raffinerat socker. Tog bort det helt i början men körde sedan 80/20-tänket när det kommer till sötsaker, skräpmat osv.

– Åt regelbundet. Aldrig mått så bra som när jag åt exakt samma tider varje dag. Åt även så ”ren” mat som möjligt. Så lite tillsatser som möjligt.

– Ta bort koffein helt. Under den perioden så drack jag inte koffein även fast jag älskar exempelvis vissa energidrycker, hehe. Kaffe klarade jag mig bra utan redan innan.

– Sova mer. Jag hade en sådan stressig period med plugg, företag, hus, barn och ALLT på mina axlar. Valde att lägga om livet lite, pausa plugget, sova mer och försöka stressa ner.

– Och då kommer vi till nästa punkt som var lättare sagd än gjord – stressade ner! Iallafall i den mån jag kunde.

– Jag började äta Efamol! För hormonhälsans skull. Och ännu ett + var att min hy blev klarare och bättre.

– Drack sellerijuice varje morgon på tom mage.

– Drack citronvatten i mängder.

– Åt probiotika, magnesium, c-vitamin, b-vitamin, järn samt kollagen.

Med hjälp av allt detta så var det inte bara PMSen som försvann utan jag fick också otroligt mycket klarare hy, min halsbränna försvann helt + mina magproblem var ett minne blott. Som sagt så är jag INTE en expert utan detta är bara vad jag har testat mig fram till med mig själv. Och det har hjälpt mig och fungerat för mig.

Kommentarer

  1. Maria

    Har ätit efamol för att bli gravid med båda mina barn. Ska kanske prova det nu när jag är klar med barn för hormonell balans med 😊

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish