Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntDagens frågaOkategoriserade

Bästa tipsen för att hålla relationen vid liv

Jag har fått så mycket frågor i mina frågestunder på instagram om HUR man håller relationen och framförallt sexlivet aktivt när man har bebis och barn. Tror att det är en av dom mest ställda frågorna faktiskt och det är vaaaarje gång jag har frågestund. Så här kommer mina tankar och tips:

1. TA PÅ VARANDRA! Alltså detta är en sådan prio! Behöver inte vara att man står och tafsar och grovhånglar hela tiden men att hålla handen i bilen, kramas ibland när man går förbi varandra hemma, sitta nära varandra när man ser på tv på kvällen – ni förstår vad jag menar! Detta ger så mycket. Både jag och min man är väldigt fysiska av oss så närhet och beröring är en stor del av vårt vardagsliv. Och det ena leder ju ofta till det andra, haha. Jamen ni förstår var jag vill komma!

2. Planera in tid för varandra! Menar absolut inte att man ska ha ett sexschema för där hade ju lågan dött direkt om man säger så. Vi har iallafall alltid minst en kväll i veckan där vi lägger bort mobiler, har avstängd tv och masserar varandra istället. Jättegosigt och en otroligt trevlig stund! Tända ljus, massageolja och bara ta hand om varandra lite extra.

3. Ha inte så höga krav! Tidigare har jag alltid varit så att jag vill vara nyrakad, nyduschad och i rätt ”läge” men nu har jag ändå förstått att det är orimliga krav. Så det där spontana är bara så självklart nu för tiden! Och otroligt tacksamt. Det där spontana leder till att det blir fler snabbisar. Det behöver inte vara så planerat eller enbart hända kvällstid osv. Det kan liksom få ske på morgonen när barnen fortfarande sover, på lunchen eller innan middagen. Det är helt okej och minst lika bra!

4. Ansträng dig! Och då talar jag till bägge parter. ”Jag är trött” är ju ofta standard under småbarnsåren och den meningen för oss är lite förbjuden. Man är aldrig ”för trött” =) Och OM man verkligen är det så får man ju såklart säga det här med, haha. Men det har faktiskt hänt extremt sällan trots att vi har en bebbe på 11 månader.

5. Hetta till det! Sexleksaker, sexiga underkläder, sexspel? Jag har under många år nu haft en grej för sexiga underkläder. Tycker det är superkul! Och min partner uppskattar ju det väldigt mycket också. Känner man att man har hamnat i det där ”tråkiga ekorrhjulet” så går det alltid att liva upp och experimentera med leksaker, spel eller vad det nu kan vara. Just spel har jag aldrig kört själv men har hört väldigt gott om det. Men leksaker och roligare underkläder ger jag alla tummar upp för! Våga testa!! Det gör och ger så mycket för det där lilla extra. Finns ju otroligt mycket olika beroende på vad man känner sig bekväm i.

Jag köper det mesta från Hünkemöller, Sinful och SHEIN! Tycker dom har absolut ”roligast” underkläder och stort utbud med olika saker!

6. Reta varandra! Vi kan retas hela dagar när vi är ifrån varandra med sms, bilder, videos. Slår verkligen världens slag för dirty talk!! Såklart ska man hålla det inom den ramen som man själv känner sig bekväm. Går ju lika bra i vardagen att bara gå runt och kåta upp varandra en hel lördag med små gester för att sedan inte kunna hålla sig från varandra på kvällen när kidsen väl har somnat.

7. Läste någonstans för många år sedan i en tidning att man skulle åka på sexresa med sin partner för att få ett bättre sexliv. Vi har aldrig gjort det nu efter att vi fått barn men innan – absolut! Rekommenderar starkt, haha. Är verkligen goals att få en natt, weekend, vecka(!?) med bara sin partner där båda är inställda på att det är fullt fokus på varandra.

8. Berätta era vildaste fantasier för varandra och upplev dom sedan ihop (om det känns bra och bekvämt för båda såklart). Så sexigt att ha en bucket list i sexväg.

9. Variera er! Tänker att det nog är rätt lätt att hamna i samma banor och mönster med var man har sex, vilka ställningar osv. Våga testa något annat.

10. Och sist men inte minst – ha kuuuul!! Det är ju det hela grejen går ut på =)

Sen måste jag också tillägga att man ÄR mer trött när man har barn och framförallt småbarn. Man får sänka kraven och inte vara för hård mot sig själv. Vill man inte och orkar man verkligen inte så ska man inte. Men jag tror ändå att många säger att dom är för trötta fast dom egentligen hade orkat. Man orkar bara inte göra ansträngningen där och då även om det kanske hade känts jättebra efteråt. Men man ska ALDRIG göra något som man inte vill och man ska aldrig ha sex om man inte vill. Jätteviktigt!

Vet också att många kvinnor är trötta för att dom gör majoriteten av alla hushållssysslor och tar hand om barn och det om något är extremt tråkigt. Dela mer lika på saker i hemmet så kommer orken att finnas där för båda. Har så många vänner som har en partner som klagar på att dom ligger för sällan men VAD är anledningen till det då? Jo, förmodligen att hon får dra det tyngre lasset med hem, städ, tvätt, mat, barn och är helt slut när det väl finns läge. Ta hand om varandra och hjälps åt hemma. Vi är faktiskt sjukt bra på det och min man gör minst lika mycket hemma som jag gör. Vissa dagar gör han typ allt och andra dagar gör jag det. Beroende på energin just den dagen osv. Man får ta hand om varandra lite extra och se efter varandras mående, humör osv. Gör man inte det tror jag absolut att sexlivet blir sämre med. För mig är det extremt attraktivt med en man som också bryr sig om relationen och anstränger sig för mig i vardagen. Och jag gör såklart detsamma tillbaka.

För oss har sex alltid varit en väldigt stor del av förhållandet och det var ju faktiskt så allt började med som jag har skrivit förut. Vi blev kk:s som blev kära för att vi var så lika och hade så roligt tillsammans. För några veckor sedan lyssnade vi förresten på en podd tillsammans om hur man på bästa möjliga vis återhämtar sig efter konflikt/bråk i relationen och det sista steget i det hela var närhet – oavsett om det var att kramas i soffan eller att ligga med varandra. Så det tipset vill jag också ge vidare då det är något som vi alltid har gjort (redan innan vi lyssnade på podden) som ger väldigt mycket efter att man har varit i en konflikt eller haft ett tjafs med vandra. Man kommer varandra närmre snabbare av det – det är min erfarenhet.

Kommentarer

  1. Sanna

    Jättebra tips på att hålla sexlivet vid liv. Men vill bara flika in att en relation är så mycket mer än sex. Respekten för varandra känner jag är minst lika viktigt. Att känna pressen av att sexet ska va tio av tio tror jag också är väldigt jobbigt för många. Lyssna in varandra, var öppna med varandra och kommunicera när lusten inte är på topp är min rekommendation. Sen har jag en partner som lyssnar och förstår och stöttar när man är i en svacka. Då har jag varit tydlig och ärlig med att jag får dåligt samvet, men jag känner verkligen ingen lust denna period pga stress, oro osv. Istället för att det skapar en konflikt mellan oss så hjälper det oss att förstå varandra. Och när man får förståelse och respekt så kommer lusten tillbaka är min erfarenhet. Den kommer inte tillbaka av att känna stress eller att man försöker mer i mitt fall.

  2. Mia

    Bra tips. Jag har blivit våldtagen så för mej betyder kramar och pussar jättemycket. Vill inte ha sex flera gånger per dag. Och om jag säger jag är trött så känner jag inte för att ha sex den dagen. Man får kompromissa. GIllar inte kinky sex men det är ju också helt upp till en själv. Tycker en kille som är omtänksam och rolig är sexig. Och man lyssnar alltid på sin partner och går inte över gränser. 😊

  3. Hej

    Har NOLL fantasi 😂. Vet inte vad jag skulle drömma om? Och prata dirty? Nä vad skulle jag säga? 😂 Tyvärr är min partner lik mig här hahah. Med andra ord inte ett så spännande sexliv.

    Och ja, det är lite ett problem.. åtminstone att vi har så olika stark sexdrift.

    Vissa dagar tycker jag det är helt rimligt med folk som är otrogna eller har öppna förhållanden. Fast NEJ – otrohet är fruktansvärt och öppna förhållanden är inte något för mig heller. Men mer sex? Jaaaa, snälla. Och kommunikation verkar INTE vara nyckeln dit för oss 🥲.

  4. EAL

    Ja viktigt för relationen är det helt klart men min lust är NOLL! Med en karl som har röven placerad i en datastol och spelar med kompisarna varje ledig stund, inte hjälper till om man inte projektleder och umgås med barnen så lite han kan – skäller mer på dom än skrattar med dom. Ja då får man inte mycke lust!

    1. E

      Usch, det kunde varit jag som skrivit denna kommentaren 😢 har varit exakt i samma sits!
      Jag valde att lämna, och det ångrar jag inte en sekund! Kram till dig!

  5. E

    Om man inte är sugen fast mannen gör nästan mer än hälften hemma? Är mkt så att jag måste vara känslomässigt nära för att vara sugen och män är inte lika känslomässigt öppna som t ex kvinnor..

  6. Alice

    Jag vill ställa en fråga till dig med all min öppenhet och mod.Det här är ett väldigt viktigt ämne för mig och jag är väldigt inspirerad av dig, så ditt svar till mig är väldigt viktigt för mig.När jag kommer nära min partner finns det en konstant rädsla inom mig.När jag pratar med honom eller kysser honom undrar jag hela tiden om min mun luktar illa 🙁 På grund av denna tanke drar jag mig omedelbart tillbaka och låter honom inte kyssa mig.Att tänka att min andedräkt luktar gör väldigt ont i vårt förhållande.Vilket råd skulle du ge i denna fråga?

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish