Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntOkategoriserade

Torsdag

Hej på er fina ni!

Hoppas att allt är bra med er. Jag mår bra men har haft en rätt stressig vecka såhär långt där jag känt att jag inte riktigt räcker till.

Idag står jobb och BVC på schemat iallafall. Och så lite träning för att hålla stressnivån på en okej plats.

För förresten frågan ofta vilka vitaminer och kosttillskott jag tar. Samt vad barnen äter för vitaminer. Här nedan får ni en liten överblick:

Här ser ni kidsens vitaminer som dom äter just nu. Det varierar lite vad vi kör för märke men det är alltid någon form av probiotika, någon form av multivitamin och omega-3.

Och här ser ni mina! Har verkligen testat mig fram under många år för att komma fram till vad som funkar bäst för mig.

Dessa två tar jag alltid på morgonen. Vilken probiotika jag tar varierar men denna äter jag just nu.

Probiotika – Producerar vitaminer, hjälper till att smälta maten, stärker immunförsvaret, återställer tarmflorans naturliga balans.

L-glutamin – Den vanligast förekommande aminosyran i kroppen. Hjälper till att läka och hålla igång tarmfloran. Har också visat sig ha anti-inflammatoriska effekter på till exempel vita blodceller och T-celler som är viktiga för immunförsvaret.

Dessa tre tar jag också på morgonen! Efamol har hängt med mig i måååånga år och gör underverk för min hormonhälsa. Har dock inte ätit den under graviditet och när jag har ammat mycket. Nu är Kenzo snart ett år och jag har börjat lite smått igen då han mest ammar på nätterna.

Efamol/nattljusolja – Bidrar till hälsosam hud och till hormonell balans. Skyddar cellerna från oxidativ stress.

Vitamin B – Behövs till ämnesomsättning, för att tillverka röda blodkroppar och nervsystemets funktion bland annat.

Vitamin D – Bibehåller musklernas funktion och spelar roll för skelettets välmående.

Och så tar jag magnesium varje kväll! Vårt skelett innehåller 55-60% magnesium. Magnesium är också det mineral som styr flera livsnödvändiga processer i kroppen. Behövs också för immunförsvarets skull. Magnesium bidrar till minskad trötthet och utmattning, spelar roll i celldelningsprocessen, bidrar till muskelfunktion och psykologisk funktion. Vi kvinnor stressar i allmänhet mer än män och förlorar därför ofta mer magnesium.

Jag är INGEN expert utan delar bara hur jag gör och vad jag äter samt varför. Jag har testat mig fram med min kropp och mitt mående under väldigt, väldigt många år samt vid flera tillfällen tagit blodprover för att se vad just jag behöver.

Önskar er en fin dag. Kram/G

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish