Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Onsdag

Hej på er och god morgon!

Är allt bra med er? Jag mår bra men är trött. Tycker det är så sjukt svårt att få dagarna att gå ihop när det är tvätt, städning, matlagning, barn, bebis, jobb, gym, dusch osv osv osv som ska göras. Och vi är ändå två vuxna. Men alla småsaker som att bara slänga återvinning, hämta in ved, handla och tanka bilen tar ju tid. Och sen allt annat som jag nämnde här ovanför med. HUR får man ihop det!? Även om man sänker kraven med typ städning eller matlagning går det inte ihop tycker jag. Får klura vidare på det. För mig blir iallafall alltid sömnen lidande vilket är otroligt jäkla dåligt. För sova behöver man för att orka och må bra. Ska göra ett experiment med mig själv under nästa vecka när jag inte har dom stora kidsen och gå och lägga mig tidigt. Testa i en vecka och se vad det gör med mig. Kan faktiskt inte minnas sist jag gick och la mig innan midnatt och det är ju lite skrämmande. Men nätterna är på något vis ”mina”. Då tar jag mailen, bloggar ibland, duschar, plockar och städar, skrollar i mobilen, tar mig lite egentid framför en serie med kvällsfika. Jag behöver liksom den tiden för att orka allt annat med bebis, jobb osv dagtid.

Hur får ni ihop vardagen? Har ni några hacks?

Mina bästa är iallafall: 

– Gör storkok! Att ha matlådor hemma och slippa laga lunch och middag är guld värt tidsmässigt. Att planera maten och handla en eller två gånger i veckan istället för att småhandla underlättar också. Och har man en matlistan så slipper man stå vid skafferiet varje kväll och tänka ”vad ska jag laga för middag ikväll?”.

– Inkludera barnen. Då hinner man umgås och få saker gjorda. Båda mina barn (men framförallt Jolie) tycker att det är roligt att hjälpa till med tvätten, städning, matlagning. Igår rensade vi ur förrådet här hemma och organiserade det och då var både Jason och Jolie engagerade och hjälpte till på olika vis.

– Småplocka. När det kommer till städning så tycker jag att det är skönt att småplocka lite hela tiden istället för att röja ett totalt kaos vid ett tillfälle. Tycker att det underlättar mycket att försöka hålla ordning hela tiden då det blir en mindre ansträngning än att plocka undan stök i en evighet vid senare tillfälle.

– PRIORITERA träning! Hade jag inte haft träningen hade jag inte fungerat som människa. Jag tror att det är lika viktigt som sömn nästan. Att få in den där rörelsen lite varje dag. Jag är sällan motiverad men att ha det på rutin gör att jag mår otroligt, otroligt bra.

– Planera! Vi skriver listor på allt som behöver göras och har en lista för jobb, en för ärenden, en för saker vi måste inhandla. en för långsiktiga planer som vi har med hemmet osv. Tycker att det är otroligt skönt att få ner allt i en lista istället för att ha ett virrvarr i huvudet. Då kan man också fördela uppgifterna (om man är två), välja hur man ska prioritera och vad som går först och försöka lägga en rimlig mängd av allt på olika dagar.

– Våga sänka kraven! Detta har jag gjort enormt mycket nu på slutet. Jag städar och plockar fortfarande men inte på samma nivåer som tidigare. Tvättar som vanligt men är helt okej med att ha massor med ren tvätt som inte är vikt. Borde ha städat toaletterna i förrgår men har inte tagit tag i det än. Jag har verkligen vågat sänka kraven för hade jag inte gjort det hade det blivit en total krock in i en vägg för mig nu med bebis. Och då är vi två hemma (och båda städar, lagar mat, diskar, tvättar, hämtar ved, skottar, hjälps åt med barn) MEN vi båda är ju egna företagare och försöker bolla ihop livet så gott det går tillsammans med allt som har med bebbe och jobb att göra.

– Plocka fram dagen innan! Detta gör jag inte alltid men när jag gör det så flyter faktiskt morgonen på väldigt mycket smidigare. Ta fram barnens och dina egna kläder kvällen innan, ställ i ordning tallrikar för frukost dagen innan + flingor, bröd och vad det nu kan vara. Lägg fram alla ytterkläder i hallen, packa alla ryggsäckar inför skolan. Att lägga en kvart på detta kvällen innan brukar göra vår morgon mindre stressig när vi har alla barn hemma.

Annars då?

– Jag ska till läkare och fysioterapeut idag för att prata vidare om min smärta i magen.

– Ikväll efter middag ska vi hem till bästa vännerna ett tag och låta barnen leka i ett par timmar.

– Det går scharlakansfeber på Jolies förskola och jag misstänker att det kanske var det hon hade för ett par veckor sedan!? Hon fick ju 41 graders feber, kräktes och var superdålig för att sedan få små prickar över heeeela kroppen. Febern gick över på bara en dag och hon mådde plötsligt superbra!? Vilket var så skumt.. Men prickarna hade hon i ett par dagar.

– På tal om Jolie så kom inbjudan till att tacka ja/nej till en skola vi har sökt och det slog mig rätt hårt att jag snart har två skolbarn. Från och med nästa år liksom.. Hur sjukt!? Jag kan inte ta in det.

Önskar er en fin dag så hörs vi mer sen. Stor kram/G

Igår jobbades det ute i kylan! Var -10 grader och blåste, haha.. Men jag hade verkligen en vision i mitt huvud om hur jag ville ha det och kände att jag till varje pris skulle återskapa det som fanns i mitt huvud.

Blev lite fika i bilen då fikat var rekvisita.

En älskling i gåstolen! Och alltså min nya brun utan sol är GALEN!! Ska visa den lite senare så håll utkik. Faktiskt bästa jag någonsin testat!

Denna bukett!? Så fin och vintrig. Längesedan vi hade snittisar i en vas hemma.

Nya kläder till bebbe från farmor! Tänkte köpa setet på H&Ms hemsida men var slutsålt i hans storlek då. Och så hade hon köpt det, haha. Så fint <3

Vi inhandlade mängder med förvaringslådor igår för att organisera i förråd och inne på vårt kontor. Det var på tiden. Behöver köpa fler idag!

Förrådskaoset =)

Gårdagens skor. Så snygga!! Kommer bära massor i vår sen när det är tillfälle. Har ju blivit såååå bekväm av mig på senare år!! Minns att jag alltid hade klackar i gymnasiet. Alltså varje jäkla dag. Året om. Hur orkade jag!?

Gjorde nyttiga chokladbollar igår då jag är så sötsugen hela tiden. Recept finns HÄR. Mina favoriter sedan många år tillbaka.

Gårdagens frukost! 1 dl havregryn, 2 dl havremjölk, chiafrön, pumpakärnor, solrosfrön, lite vaniljpulver, lite ceylonkanel och lite salt. Hade i lite frysta blåbär med. In i kylen över natten och toppa morgonen efter med det du önskar. Jag hade banan, mandelsmör och proteinella. Mums!

Kör ofta dessa två! Älskar mandelsmöret till höger.

Kenzo växer så det knakar och jag börjar inse att den här bebistiden snart är över = jag vill klä honom i massor av gulliga kläder innan det är för sent ;p Vår BVC-tid i måndags ombokades då vår sköterska var sjuk men imorgon har vi en ny tid bokad. Älskar att väga och mäta mina barn och se hur mycket dom vuxit, hehe.

Kommentarer

  1. Emma

    Ibland undrar jag med hur alla kan ha det så perfekt hemma, hinna träna, umgås med vänner m.m. Jobbar heltid både jag och min man. Har stort hus men stor trädgård och lite djur. Trädgården är allt annat än perfekt, städar en gång i veckan. Lagat ofta mycket mat så det blir matlådor, ibland får det bli mackor och youghurt till kvällsmat. Hinner inte med någon träning själv, hade isåfall fått bli efter barnens läggning och då är jag för trött. På helgerna läggs mycket tid på renovering. Jag gör det mesta med barnen när de är vakna, de får vara med och städa, tvätta, fixa trädgård, djuren och renovera. Skulle aldrig hinna/orka allt om det skulle göras efter att barnen lagt sig.

  2. Andrea

    Jag vet inte hur man ska göra egentligen, tror vi skapat ett samhälle med alldeles för många krav, man hinner helt enkelt inte allt.
    Jag sover typ ingenting, snittar 3-4h per natt. Annars hade jag aldrig hunnit med allt 🤣 har 3 barn varannan vecka, 5 katter, ca 40 höns, bil, hus, jobbar mer än heltid och har ett sjukt socialt liv. Så det är sömnen som får ryka. Tack och lov klarar jag det, har sovit såhär lite i över 15 år och mår bra av det.
    Tipsen du har är bra! Man får försöka hitta de där små knepen som gör att man maxar dagarna 💪

  3. Mel

    Hej! Kan du snälla berätta vilken brun utan sol du användt? Och hur gör du med bebis så han inte ska få något på sig när ni sover osv? Smörjer du dig på kvällen? Jag samsover och ammar min 4 månaders natten lång så vågar inte smörja in mig med brun utan sol längre så inte lillen ska få färg på sig också. Såå nyfiken på att höra hur du gör? ❤️

  4. Nicole

    Så himla skönt att du skrev det där inlägget om att tiden inte går ihop. Jag är ensam med tre barn och får inte heller tiden att gå ihop. Känns som att alla andra klarar det så himla lätt, men skönt att höra att du känner likadant. Jag har inget bra tips tyvärr mer än att göra sitt bästa och hoppas att det räcker. ❤️

  5. S

    Det ständiga dilemmat – hur får man ihop vardagspusslet? Får man ens det? 😉 Men mitt tips är som du skrev att skala ner på kraven, hellre tid tillsammans än ett prickfritt hem. Samma sak med en själv – hel och ren räcker. 😉 Hur hinner man gå på behandlingar och fixa naglar, hår, hud osv när man jobbar? Handla mat online är mitt bästa vardagshack då jag hatar att storhandla. 🙂 Och i övrigt inte shoppa så mkt då det tar upp en del tid att både gå i affärer, shoppa på mobilen och hämta paket samt återvinna. 😉 För mig som inte jobbar hemifrån (borta 07 -16:30) och likväl har en man som pendlar (07:30 – 18:30) så finns det inte mycket spelutrymme på vardagarna. Det är i princip bara barnens schema och hushållet (mat, disk, tvätt) som hinns med. Vi vuxna delar på oss om någon vill träna eller annat en stund, men finns som sagt inte mycket tid till det. Sen har man inte möjlighet att slänga in en tvätt under dagen som det finns om man arbetar hemifrån. Likaså träffa vänner/släktingar, sådant finns endast utrymme för på helgen liksom kasta återvinning. Så avundas ert flexibla schema som jag tror är olikt mångas – man har ett fåtal (statiska) timmar utanför arbetstid där man kan göra icke-arbetsrelaterade saker.

    1. Ida

      Det undrar jag med! Så fina! Och blir spännande att se vilken bus du använder. Så mysigt att läsa blogg i detta formatet <3 tycker också att lägga fram kläder och packa kvällen innan hjälper mycket!! Och absolut sömn 🙂

  6. Mia

    vad har Kenzo för storlek på kläder nu? ☺️ Lillasyster är född i mitten av november (ja, fyller 1 år nyss ❤️) och ska snart byta till storlek 86!

  7. Alice

    hej! Jag har följt dig och din blogg varje dag i snart 10 år. Du är en underbar person och en underbar mamma för mig. Jag vill fråga dig! Hur rakar du dina ben? Efter att du rakat ditt benhår, blir inte dina hårstrån hårdare och svartare? Jag rakar benen med en rakhyvel, men den 3:e dagen dyker det upp hårdare och svarta hårstrån 🙁 Händer detta dig också?Vad gör du för att dina ben alltid ska vara så släta och hårlösa? kan du snälla svara mig?

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish