Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Just nu:

– Min mästerfiskare till man kom hem med massor av hälleflundra för ett tag sedan och guuuud vad god den var. Gjorde middag till både oss och bebbe av den. Kokade potatis, körde fisken i ugnen med salt och peppar och slängde ihop en sås på crème fraich, havregrädde, salt, peppar, gräslök, dill, tångrom, pressad citron. Verkligen så uppskattat av både stora och små. Har alltid smör på mina potatisar med. Barnen också! I veckan ska jag göra en fiskgryta av samma fisk! Längtar redan, hehe. Kommer att bli en god middag.

– Vi har en liten kille som är EXTREMT intresserad av tvättmaskinen och torktumlaren. Alltså extremt. Han kryper alltid dit och vill stå och kika in i maskinerna. Har vi tur kanske han lär sig tvätta sina egna kläder inom några år med andra ord.

– Hur handlar ni när ni handlar med flera barn varav en bebis? När min man är med är det ju inga problem då en av oss bär den lille men när jag är ensam och bara ska springa in och ut!? Känns så onödigt att ta med sig vagnen in då. Behöva packa upp och vika upp och sen vika in osv. Han vägrar att sitta i kundvagnens stol och gick absolut inte att ha honom ”lös” i vagnen heller då han bara vill klättra över kanten ;p Får fortsätta bära honom på ena höften helt enkelt. Går ändå okej när jag har med mig ett stort barn som kan hjälpa till att plocka det vi behöver från hyllorna.

– Vi är kittade inför vintern med pulkor och hjälmar! Ser faktiskt otroligt mycket fram emot att åka pulka med alla tre i vinter. Alla mina barn har åkt pulka från att dom varit bebisar då vi alltid har haft en bebbe-pulka hemma.

– Varför vill man alltid att bebisen ska sova (så att man ska få något gjort hemma exempelvis) och sen när bebisen sover så vill man bara väcka och gosa och ligger typ och kollar på bilder på den lilla!? ;p Har alltid varit så för mig. Skulle för övrigt kunna titta på honom hela tiden när han sov om jag hade tid till det. Finns inget som gör mig så lugn och trygg som mina barns andetag när dom sover.

– Är det bara jag eller har maten och allt blivit ännu lite dyrare? Reagerade på det sist när vi åt på MAX och menyerna kostade lika mycket som en lunch på en vanlig restaurang. Visst har det inte alltid varit så? Tycker också att det känns ännu lite dyrare i alla matbutiker nu..

– Älskar när man kan effektivisera lite. Jag skulle fixa mina tånaglar (gellack) och mannen skulle klippa sig. Vi gjorde det exakt samma tid med båda barnen som inte går i skola med oss. På samma salong. Vi var klara på en timme och hade resten av dagen fri till massor av annat istället. Bland annat handla mat inför dagarna framåt ;p

– Måste avsluta detta inlägg med en bildbomb på min underbara bebis och hans minspel. Han är sååå gosig!! Och gör så mycket grimaser och har 10 olika utseenden på en dag. Ibland superlik mig, ibland sin pappa, ibland sina syskon. Och han har börjat stå mot saker nu och försiktigt släppa taget helt.

Kommentarer

  1. Jaezmine

    Här hemma har vi en flicka på 8 månader och när vi handlar eller bara ska in och ut i affären alternativ hämta den äldsta från skolan så kör vi på bärsele så hon sitter framåtvänd och kan se allt och vi har händerna fria, funkar tipp topp 😁🥰

  2. Enj

    Läste det där tricket att sätta barnet i kundvagnsstolen och vända på vagnen så man håller liksom inte där handtagen är för då känner bäbisen att den styr

  3. Amanda

    Ville bara nämna att just hälleflundra gör sig bäst vid lägre temperaturer än ugnar ofta tillåter, i soppa så lägg i den strax innan servering. Vet att livsmedelsverket säger 55, men just hälleflundra kan gå kallare. Den blir gärna torr så bästa kan egentligen vara att lägga filéer i en kastrull, slå på kokhett vatten, på med ett lock och låt stå till en kärntemp på 35.

    Var ett tips vi fick med oss från en utbildning i livsmedelssäkerhet på jobbet (jobbar i kök på sjukhus)

  4. Louise

    Jag använder liten resevagn för sånna snabbärenden. Det tar ju inte ens 1 sekund att ”kasta ut” den till öppen från stängd. Jobbigare med stor vagn förstås.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish