Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntOkategoriserade

Mina bästa tips för en mysig höst:

Jag älskar faktiskt hösten nu för tiden men vet att det är en ångestfylld årstid för många. Jag har också varit där förut faktiskt. Tyckte att det var så jobbigt att sommaren och värmen var över och att vardagen var igång igen med alla måsten. Här är mina bästa tips för att lätta lite på höstångesten och få en mysigare höst:

– Köp en ny höstjacka! Det gör jag typ varje år och det är något som gör att hösten känns så mycket mysigare. Blir mer taggad då, haha. Jag ÄLSKAR ju teddymaterial och tanken på att det är säsong för det igen gör att jag inte kan göra annat än älska hösten =)

– Unna dig! Unna dig saker utifrån din egna ekonomi. Ett frisörbesök, ett gymkort, ett extra långt bad med en lyxig badbomb, en ny tekopp som du älskar.. Kanske ett serum till ansiktet som du velat köpa men blev för snål? Det där lilla extra som gör att man orkar alla mörka dagar. Ta hand om dig själv lite extra helt enkelt.

– Tända ljus! Det bästa som finns. Köp ett storpack på IKEA och tänd varje kväll. När vi kommer hem på kvällen och det är lite mörkt och ”dött” hemma kan jag lätt få en tomhetskänsla i kroppen. Direkt ljusen är tända så hamnar jag i världens mysmode istället. Tycker det är det gosigaste som finns med tända ljus.

– Hitta favoritserier att följa. Vi följer varenda ”realitytv-program” som finns just nu. Typ Bachelor in Paradise (heter det ens så!?), Robinson osv. Tycker det är så gosigt att ligga i sängen eller soffan med något gotta framför tvn på kvällarna.

– Sänk kraven! En varm och vänlig påminnelse till både mig och er. Man är ju oftast lite, lite tröttare på hösten. Skolan är igång igen, jobbet är igång igen.. Barnen drar hem sjukdom efter sjukdom och man får vabba, vara vaken lite extra på nätterna, ha lite extra mycket att tänka på.i allmänhet med att vardagen är igång på riktigt igen efter sommaren.. SÄNK KRAVEN! Tillåt dig själv att inte hinna med allt och inte orka med allt. Läste någonstans att anledningen till varför vi inte hinner med allt vi tänker att vi ska hinna på en dag är just för att vi lägger in för mycket på den där stackars dagen. Vi är inte robotar och maskiner. Vi är människor. Så sääääänk kraven och fördela alla måsten på fler dagar istället. Man kan inte hinna med allt. Och det är okej att vara trött och inte orka. Hösten ÄR intensiv.

– Vitaminer! Boosta dig själv. Jag ska inom kort slänga upp ett inlägg på alla vitaminer och kosttillskott som jag tar. Har även fått önskemål om att visa vad jag ger barnen och det kan jag också skriva om. Håll utkik. Men det gör och ger så mycket mer än vad man tror att boosta sig själv med lite extra vitaminer i dessa mörkare tider.

– Promenera och var ute i naturen! Något som jag själv behöver bli bättre på. Men märker hur bra jag mår varje gång jag har varit just ute. Kanske inte när det blåser storm och regnar men dom dagarna som det är sol. Gärna ihop med en vän eller partner som får dig att må bra. Ta med dig barnen och vännerna ut i lekparken, köp med lite fika och promenera sedan hem. Succé!

– Boa hemma! Jag får alltid någon grej på just hösten att jag vill ha ordning och reda överallt, fixa småsaker i huset osv. Näst ut på tur för oss står kontoret och förrådet. Där ska mängder med förvaring upp. Behöver inte kosta mycket heller om man vill göra om lite hemma i form av filtar, kuddar, gardiner, ljuslyktor… Kika på loppis! Också ett mysigt projekt för övrigt – att gå runt i olika secondhandbutiker.

Tre saker som jag tycker lyxar till mina höstar något enormt: 

– Varm dryck I takeaway-mugg! Har alltid varit min grej att dricka chai latte på havremjölk på hösten. Ger mig sådan MYSIG höstkänsla. Och vill man göra en ekonomisk variant av denna så finns det ju otroligt mycket fina muggar som man kan ha hemma och göra egen dryck innan man beger sig iväg. Mina topp tre är: chai latte, varm choklad med MYCKET grädde och kanel, rött te med lite honung.

– Nya naglar. Jag har alltid röda naglar minst en gång varje höst. Känner mig alltid lite extra lyxig och brukar längta till hösten just för att få göra röda naglar. Klart att man kan ha det året om men jag har ju för det mesta neutrala färger och det har blivit lite min grej att köra just rött under dessa månader.

– Köpa snittblommor! Man kanske tror att sommaren är säsongen av dom finaste blommorna. Så är det iiiiinte tycker jag. Varje säsong har sina vackra blommor och hortensia är en av mina absoluta favoritblommor exempelvis. En vacker bukett livar verkligen upp där på vardagsrumsbordet ihop med ett par tända ljus.

En mysig höstpromenad med min bästis och fyra av våra minimes. 

Kommentarer

  1. Idaa

    Hur ser du på alkohol? 🤗 får inte intrycket av att du dricker så mycket och jag vill gärna dra ner på alkoholen och romantisera hösten på andra sätt, som du beskrev i inlägget, allt lät mysigt 🥰🍂

    1. Gabriella Joss
      Gabriella Possler

      Jag dricker väldigt sällan alkohol faktiskt! <3 mår så dåligt av det i både i kroppen och psyket dagen efter så tycker typ inte att det är värt det. Plus att jag tränar så mycket och det förstör ju en del på den fronten! Jaaa 😀 vad roligt fina du <3 kram kram

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish