Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

5 tankar just nu:

– Fick frågan igår hos gynekologen om jag inte fått min mens än. Och nej jag har ju inte det.. Verkar ju vara så olika när den kommer igång igen om man ammar. Har ju skrivit detta hundra gånger men för er som inte vet så ammade jag ju både Jason och Jolie i cirka två år per barn. Med Jason så kom den igång när han var ett år och några månader och med Jolie fick jag tillbaka den efter typ sex/sju månader. Ammade alltså Jason medan jag var gravid med Jolie också ;p Kenzo är nio månader om ett par dagar och den lyser fortfarande med sin frånvaro. När fick ni tillbaka er mens efter förlossning/amning?

– Vi har pratat lite om kärleksspråk här hemma och det är så intressant! Jag tror att mitt kärleksspråk är tjänster främst och på andra plats tid tillsammans. Eller tvärtom. Dom väger ungefär lika tungt för mig. Av testerna vi gjort så är mannens första språk tid tillsammans och jag tror att hans andra är fysisk beröring. Nu kanske många av er tänker ”vad fasiken är det du skriver om!?” och om ni tänker så så googla ”kärleksspråk”. Det är väldigt fint att ha koll på dessa saker och lära känna sin partner + kunna ge sin partner kärlek på just det sättet som hen behöver och uppskattar. Jag läste faktiskt boken om kärleksspråken för ett par år sedan och det blev en riktig aha-upplevelse för mig. Tycker dock att alla tester som finns att göra på internet gratis är rätt svåra då det är omöjligt att svara på vissa frågor och alla alternativ känns självklara, hehe. Men läs om det! Sjukt spännande och kul!

– Jag har sedan början av juli i år haft ett ställe på magen där det hugger och gör ont lite då och då. Inte så att det gör ont enbart vid särskilda rörelser eller så utan kommer och går ett par gånger varje dag. Är som en djupare smärta och känns typ som muskelvärk fast blandat med hugg. Långt in i magen. Jättejobbigt.  Misstänker och hoppas att det beror på graviditet, burit tung bebis i famnen konstant, tidigare opererad för navelbråck och tränat kanske lite för hårt för snabbt. Samtidigt så tänker jag alltid på sjukdomar och cancer direkt det är något som den hypokondrikern jag är. Har iallafall tid för ultraljud i början på nästa vecka för att se det ser ut. Jag sydde ju ihop mina magmuskler lite mindre än ett år innan jag blev gravid. Hade navelbråck efter tidigare graviditeter. Så ja, det blir bra med en koll men är också nervös och orolig över resultatet. Men försöker lugna mig med att sannolikheten är större att det är någon typ av muskelskada efter graviditet eller av träning/skav av tråd sedan operationen än en dödlig sjukdom. Lajf som hypokondriker ;p Inte så kul som ni hör!

– Är faktiskt så peppad på hösten! Älskar när det är mörkt på kvällarna, tända ljus, elda i braskaminen, sitta under en mysig filt och se serier. Ska bli såååå mysigt. Hur känner ni? Höstpepp eller höstdepp? Något jag ska införa i min höst är att läsa. Jag saknar att läsa! Älskar både ”vanliga” böcker och även böcker om personlig utveckling!

– Jag vill tömma mina läppar! Har ju skrivit detta förr men är inne på det mer än någonsin nu. Som jag förstår måste man dock vänta till att man har slutat amma. Är verkligen helt säker på att jag ska göra det nu och sedan får vi se om jag fyller dom igen med en annan teknik eller om jag avstår helt.

Tre bilder från kamerarullen:

När våra mörkläggningsgardiner kom! Så fina är dom! Kommer bilder på hur dom ser ut i rummet strax.

Ställde upp all mat (eller ja, all köpesmat – den jag gjort själv fanns i kylen och frysen) och alla klämmisar såhär innan jag åkte till Grekland ;p

Min glada bebis! Nu har vi slutat med Hello Fresh och har storhandlat istället. Kanske börjar med det igen framöver, vi får se!

Kommentarer

 1. Christina

  Hej! Jag har en fråga, hur ser du på att vaccinera ditt barn med alla grundvaccin? Är du orolig för biverkningar och hur det påverkar hjärnan, och dess utveckling? Det cirkulerar ju mycket kring ifall det kan ha med att diagnoser och dylikt uppstår som biverkan, många som inte känner igen sina barn efter första vaccinet osv. Hur går dina tankar kring det?

 2. Mia

  Båda gångerna har den kommit tillbaka när jag slutat nattamma så ena gången vid sju månader och andra vid nio månader.

  Nyfiken på ifall du tänkt dela med dig om när ni vill ha nästa barn? Jag tänkte mest för du sa du vill ha din tätt vilket brukar räknas från att bli gravid nu och typ till kring bebis är runt året 😊 Jag blev gravid andra gången när bebis var 18 månader och var ingen somt tyckt det är tätt 🤪 2 år emellan dom!

 3. Petronella

  Jag har också hugg i magen efter mitt andra barn men jag är snittad så huggen är i sidan av magen vid snittet. Har varit och kollat men dom kan inte se någon annat än ärrbildningar där. Så min dom blev att jag får leva med smärtan tyvärr.

 4. M

  Har fått tillbaka min mens 5-7 veckor efter förlossningen alla 4 gånger, har ett flaskmatat barn och 3 som jag ammat. Så mensen har dykt upp ungefär en vecka efter att avslaget slutat alla gånger.
  Älskar höst!!! Så mysigt och fint. Är också gravid nu med bf i oktober så hösten kommer bli extra mysig med en massa bebismys 🥰

 5. Hanna W

  Fick tillbaka min mens knappt 5 månader efter förlossningen med båda barnen! Nästan lite obehagligt att det var exakt samma😂 Helammade under tiden, första ammade jag i 21 månader och andra är nu 1 år och vi ammar på kvällen/natten då jag jobbar på dagen😊

 6. Josephine

  Undrar varför du ens gjorde läpparna om du ska tömma dom? Du såg inte ut som en bimbo innan du skaffa dom. Du blev en bimbo när du hade dom, mitt tips gör ingenting med dina läppar det ser verkligen inte bra ut tycker jag

 7. Anna Edlund

  * min mens menade jag såklart.

  hur stor muskeldelning hade du? har inte märkt att du hat något ärr efter operationen 🙂

  har precis gjort bukplastik och är jättenöjd med tycker ärret hamnade högt upp

 8. Anna Edlund

  fick tillbaka moms efter en månad med första barnet och efter 2 månader med andra barnet. tyckte det var sjukt drygt.

  ammade båda barnen tills dem var nästan 2 år

 9. Josefin

  Efter första kom mensen igång bra precis på hans ett års dag, sedan blev jag gravid igen innan nästa mens han komma. Det slutade tyvärr i missfall, men jag är tydligen super fertil så blev gravid igen veckan efter missfallet 😮 väldigt förvånad när jag började må illa igen några veckor senare. Nu är tvåan strax ett halvår och ingen mens ännu, har sett det som att den kommer komma tillbaka kring 1 års dagen den här gången med, men det vet man väl aldrig.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajpossler
Stylewish - Influencer hosting