Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

När det som inte får hända händer

Nu kan jag blogga om det då det ändå var cirka en vecka sedan. Fy så rädd jag var och fy så dåligt samvete jag fick då jag verkligen var PRECIS bredvid. Kenzo och jag busade i sängen och jag skulle byta blöja på honom. Han ställer sig helt upp på fötterna så att rumpan pekar upp i taket, trycker sig framåt med all sin kraft från benen och verkligen flyger med huvudet före ner från sängen, slår i rakt på huvudet mot golvet och överkroppen flyger över honom så att han landar på rygg. Mitt hjärta stannade och allt gick på bara någon sekund. Han var rätt långt bort från sängkanten med bör tilläggas. Och gled som en raket med kraften från sina ben.

Han skrek direkt och var skärrad, rädd och ledsen. Ont hade han säkert med. Efter några om och men så åkte jag faktiskt in till akuten då smällar mot huvudet väl alltid ska kollas? Och han fick ett märke vid tinningen rätt snabbt. Läkarna på plats trodde absolut inte att det var någon fara och jag bröt ihop helt för kände mig så dålig. Fick tröstande ord om att det händer även dom bästa och att dom har oooootroligt många besök av småbarn för skador från likvärdiga olyckor varje dag. Men ja, man känner sig verkligen som världens sämsta mamma i stunden. Var helt skakig och skärrad resten av dagen och hade stenkoll på hur han sov, åt, andades, betedde sig, allt!

Här har jag för övrigt skrivit om andra olyckor med barnen som bebisar! 

Såhär såg det ut när vi kom till akuten och det la sig rätt snabbt. Redan dagen efter såg man knappt märket och nu är det lite, lite gulaktigt där om man kollar riktigt noga. På akuten kröp han för övrigt runt på golvet framför läkarna, busade och ställde sig upp mot allt som gick att stå mot.

Kommentarer

  1. Emma

    Så länge de inte varit avsvimmade eller kräks så behöver man inte åka till akuten. Håll extra koll bara så de inte blir tröttare än vanligt eller börjar kräkas senare. Barn klarar mer än man tror. /sjuksköterska.

    1. Mia

      Jo om det blir en bula ska man visst åka till akuten. Hände min bror som ramlade från tak som tonåring och vi åkte in med han bums för dom ville det.

      1. Kristin

        Säger som Emma. Mina barn har fått massa stora bulor men har aldrig åkt och kollat upp. Det behöver ju göras om de tappat medvetandet, kräks osv. Är ambulanssjuksköterska själv så känner väll att jag känner mig trygg i detta såklart. Men barn tål väldigt mycket. 🙂

  2. Ida

    Det har hänt mig med! Min pojke föll baklänges från stolen. Blev yr och kräktes. Så vi åkte in. Det blev inte mer sen som tur var men det var nog en lättare hjärnskakning. Nu är jag så nojig att han ska ramla igen. Det var så obehagligt!

  3. Elin

    usch så lätt att sånt händer. jag fick tips från min bvc att alla fall/ramlingar eller vad man ska säga som är högre än bebis egna höjd ska man hellre kolla upp en gång för mycket. så tycker su gjorde helt rätt som åkte till akuten 🥰

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish