Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Min bebis, 6 månader

Här kommer ett litet inlägg med lite smått och gott gällande Kenzos utveckling just nu. Både för er och för att jag ska kunna se tillbaka sen. Man tänker att man aldrig kommer att glömma sådana här saker men plötsligt sitter man där fem år senare och har inget minne alls av exakta tidpunkter när barnen började få tänder, äta eller gå, haha.. =)

 – Några dagar innan Kenzo blev sex månader så upptäckte vi ett litet risgryn i hans mun. En sååå söt liten tand. Två dagar senare upptäckte vi en till bredvid. Så nu har han två små gulliga tänder som förmodligen lär vara helt färdigväxta inom ett par veckor. Han har haft sina tänder framme i cirka en vecka nu och dom sticker upp sådär supersött på nedre tandraden. Längtar tills dom har vuxit ut helt! Tycker det är bland det sötaste i världen med bebisar som har tänder, hehe.

Kenzo kan sitta helt själv kortare stunder. Ibland sitter han i säkert en minut utan att tappa balansen.

– Han kan stödja helt själv när han står upp i min eller sin pappas famn. Han håller armarna runt vårt huvud och nacke och står på våra knän medan vi sitter i soffan eller på en stol. Han kan stå helt själv utan stöd i säkert 10-30 sekunder innan han sätter sig eller tappar balansen. Så häftigt.

– Som jag har skrivit tidigare så tar han sig nu bakåt och framåt. Han kan också rulla fritt åt alla håll + kan vrida sig åt vilket håll han vill medan han ligger på mage. Ligger han exempelvis med rumpan mot oss och vi pratar så kan han dra sig runt så att han hamnar med huvudet mot oss istället.

Min stora, lilla bebis! Tiden går så fort och vi hinner knappt med. Han har fått smaka lite klämmis, lite jordgubbe, lite mango och banan. Sen har vi inte kommit längre än så. Men nu är det ju dags för mer och mer mat och tanken är väl att komma igång mer när vi kommer hem från vår resa.

Kommentarer

  1. Madelene

    såå fascinerande över hur olika bebis utvecklas. mina två e raka motsatsen till varandra också. min lilla som är lika gammal som eran kan sitta helt stabilt utan stöd. o gjort i ca 1 månad. inga som helst tänder på g än. börjat resa sig till alla fyra o gungar. börjat tok vägra ersättning så har bara ätit i princip vanlig mat i två veckor. ja men känns ju inte som att man har en bebis längre 🙈😂

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish