Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

Innan vi åkte:

– Vi var på middag hos vänner som precis fått en liten bebis. Herregud vad tiden går fort och jag kollar på min egna bebis som liksom är ENORM i jämförelse med den lilla. Köpte med oss present till bebbe och en nybliven storasyster och blev bjudna på italienska köttbullar. Så mysig kväll! Och beundrar verkligen familjen som orkar bjuda in med en så liten hemma.

– Kenzos små leksaker alltså, haha. En liten färgklick i hemmet 😉 Haha, nej men dom är verkligen överallt och ingenstans. På bilden nedan ser ni några av favoriterna! Händer så mycket med honom nu men tänker att jag ägnar ett eget inlägg åt det längre fram då det verkligen finns mycket att nämna om hans utveckling!

– Våra jordgubbar som vi (läs barnen) satte ner har tagit sig som tusan och växer så det knakar. Dom planterade ner allt i princip helt själva och tyckte att det var jättekul och supercoolt att innan vår resa gå ut och plocka tre egna jordgubbar var. ”Det är dom godaste jordgubbarna jag har ätit” lät det =)

– Innan vi åkte så klippte vi (läs mannen) gräsmattan och Kenzo var inte sen med att hjälpa pappa. Tror verkligen att dessa två kommer att bli bästisar. Eller ja, dom är ju redan det. Han följer med pappa precis överallt och hakar på till gymmet, middagar med vänner osv osv. Är så imponerad av deras relation och framförallt min man som är så duktig med sin son. Sedan är väl det rätt självklart va? Han är ju hans pappa! Men inte ens jag var så trygg som förstagångsförälder tror jag. Han är bara så sjukt jäkla grym på alla vis det går när det kommer till att vara just pappa. Älskar och beundrar honom så för det!! Han är så så bäst med sin son. Och det känns så fint att Kenzo kommer att veta att hans pappa har varit där med och för honom sedan start och att deras relation alltid har varit så självklar. Vet hur tacksam han kommer att vara över att ha världens bästa pappa när han är stor nog att faktiskt förstå det! På tal om att vara en bra pappa så är det en sådan trygghet att veta att alla mina barn har en sådan. Jag kan liksom lita på att oavsett vad som har hänt eller händer i relationen, oavsett om vi lever ihop eller ej så kommer barnen att vara prio ett och alltid bli omhändertagna på alla sätt. Tycker att det är det finaste man kan ge sina barn. Sedan finns det ju många svin till män och det är INTE en mammas fel om pappan väljer att inte vara delaktig. Vill bara förtydliga det. Men för egen del så känner jag att det är något så fint som mina barn har fått – en pappa som är självklar och aldrig kommer att lämna deras sida.

– Gjorde vår favoritgröt för några dagar sedan. Denna åt vi alltid när vi precis hade börjat dejta och det var så gott och myskänsla på något vis!? Kokar havregrynen med havremjölk istället för vatten och tillsätter hackad banan, chia och hampafrö, valnötter, kanel och vaniljpulver. Serveras med hjortronsylt och helst skummad mjölk, mhmm.

– Hur firade vi midsommar då? Detta är första året sedan jag fick barn som jag inte har haft några planer. Brukar ju alltid fira med någon annan barnfamilj/vänner. Hur som helst så tyckte jag att det var det skönaste jag har gjort? ALL stress och press som jag vanligtvis känner den dagen var som bortblåst. Vi levde på som om det vore en vanlig dag (vilket det också är) och gick ut och åt. Lyxade till det med godis i bilen på väg hem. Så härligt att slippa städa, laga mat, diska, underhålla gäster, planera utflykter? Jag vet inte men jag älskade det. Jag är ju så lättstressad av mig också så det passade mig väldigt, väldigt fint. Detta gör vi om varje år som vi är ”barnfria” och så länge Kenzo är så liten tycker jag.

– Och vi kan lyfta alkoholfrågan också då jag fått mycket frågor om hur jag gör nu när jag har en bebis. Jag har druckit ett glas bubbel sedan jag födde honom. Under min barnfria natt med min bästa vän på hotell! Men jag är ju som ni vet ingen stordrickare och har aldrig varit. Jag ser liksom ingen tjusning i att vara minsta påverkad? Och jag har alltid haft lika roligt för det ;p Sedan tycker jag inte att alkohol är speciellt gott heller. Jag föredrar liksom en cola zero med is i alla dagar i veckan framför en cider eller ett glas vin eller vad det nu kan vara. Jag ser noll problem i att amma och dricka alkohol däremot utan det jag ser ett problem i är att sova påverkad ihop med bebis. Det skulle jag aldrig göra. Vi samsover ju och trots andningslarm hade jag aldrig vågat somna bredvid mitt barn om jag har druckit innan. Alltså aldrig. Hade däremot kunnat ta ett eller några glas och amma utan problem så länge jag vet att han inte sover bredvid mig. Men som sagt – jag har inget stort intresse för alkohol när det kommer till varken smak eller påverkan så för mig har det inte lockat alls. Hade jag velat dricka mer så hade jag gjort det.. Men jag vill inte!

Kommentarer

  1. Maria

    Fast läser man på 1177 är det inte bara helt fritt fram ich frid och fröjd att dricka alkohol när man ammar. För inte så många år sedan var det nolltolerans, nu säger råden högst 1-2 glas ex vin 1-2 ggr/ vecka.
    ”… studier kunnat visa att det finns risker om barnet får i sig mer alkohol än så. Barnets utveckling kan påverkas, bröstmjölksproduktionen minska och barnets sömn kan bli störd. Det är inte klarlagt exakt vid vilka mängder skadorna kan uppstå. Därför är rådet att avstå helt från alkohol när du ammar.”

    Så det jag skriver handlar inte om ditt val, men så att det inte framstår som att det bara är en fråga om att vara präktig eller alla gör som de vill. Så att inte folk får detta om bakfoten. Vill man sitt barns bästa följer man råden.

  2. Emma

    SÅ härligt! Min man skulle aldrig ta med sig barnen på något större grej själv, möjligtvis lekplatsen eller om han bara ska handla något litet och jag inte är hemma. Han skulle aldrig ta med sig barnen när han tränar, träffar vänner eller liknande.. Så tråkigt när jag har med mig barnen på det mesta jag gör (våra barn är också väldigt enkla att ta med sig så inte det som är problemet).

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish