Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

Kenzos namngivning

Åh, jag är så peppad på namngivning och älskar ju att fixa sådana här saker som ni kanske redan vet. Namngivningen kommer att vara i mitten av augusti och förhoppningsvis får vi fint väder och lite värme. Valde detta datum då dom flesta ändå har kommit hem efter semester och tid borta + att Kenzo har hunnit bli rätt stor = det blir roligare.

Jolies dop hade jag också i mitten av augusti och då var det jättevarmt just den dagen. Hur tur!? Här nedan kommer lite bilder från hennes dop och lite längre ner kommer lite tankar kring hur jag tänker mig Kenzos namngivning.

Och till Kenzos dag så tänker jag mig såhär: 

– Jag vet faktiskt inte exakt hur många vi blir men skulle gissa på runt 40 stycken kanske!? Samma som när Jolie döptes. Om inte ännu fler nu då mannen har stor familj. Men absolut max 60 kanske? Är ju alltid några som faller bort på grund av sjukdom osv.

– Vi ska ha bubbel att skåla i! Ingen fyllefest såklart men alla vuxna får var sitt glas och kommer såklart att finnas alkoholfritt alternativ med. Och så tänker jag att vi får utbringa en liten skål allihop tillsammans för vår älskade lilla son.

– Massor med fina blommor överallt.

– Kommer att göra det enkelt för mig fikamässigt och beställa några olika tårtor. Sedan köper jag färdiga Marabou-kladdkakor (den är SÅ god, tips!) och lägger på grädde samt dekorerar med bär. Köper också färdiga marängbottnar och blandar grädde med hackad daim samt varvar med lite lemoncurd och färska bär där med. Och så massor med kakor, chokladbollar, muffins, ostbricka, stora fruktfat, kaffe, iskaffe, te, saft med mynta och is i. Och så såklart lite popcorn och majskrokar. Det har jag aaaalltid på kalas och liknande.

– Tänker att det kommer att vara mycket gäster i form av barn vilket såklart innebär att vi måste göra någon rolig aktivitet. Min spontana tanke blev godisjakt eller fiskedamm så tror att jag kör på det sistnämnda. Blir lite kalaskänsla för alla kids vilket är kul.

– Bygga bord av lastpallar ska vi göra! På med fina dukar och så lägger jag kuddar runt omkring så att folk kan sitta där med och fika. Små vaser med blommor i får stå på alla bord.

– Tänker lite pompoms och heliumballonger som dekoration. Alternativt en ballongbåge med om tiden finns. Kanske får sätta mannen på den uppgiften för gissar på att jag kommer ta ansvar för majoriteten av fikafixet medan han tar hand om bebbe under tiden. Kommer ta hjälp av några vänner med!  

– Och Kenzos små kläder då.. Har faktiskt redan beställt ett gulligt set med randig skjorta och kostymbrallor. Vi får se om det passar i augusti eller om jag får köpa något annat.

Hörni! VAD gör man mer på en namngivning!? Jag har bara haft dop innan och denna gång blir det alltså ingen präst och inget sådant alls. Hur funkar det? Håller man tal? VEM håller i så fall tal? Hjälp mig! Det slog mig att jag verkligen bara har varit på dop i kyrkor samt enbart haft just dop för mina stora barn med. Har ni tips, trix och råd som ni körde på under era barns namngivningar eller som ni önskar att ni hade gjort? Dela SÅ gärna med er. 

Köpte dessa igår på loppis för 1:-/styck och tänkte ställa ut dom + lite fler ”vaser” på bordet vi ska fixa av lastpallar.

Kommentarer

  1. Emma

    vi hade en som förrättade ceremonin, precis som när mam gifter sig borgerligt. hon pratade om barns rättigheter, läste dikt mm. superfint.

  2. Jenny

    Vi berättade om namnen vi valt och varför vi valt dem, vi sjöng Idas sommarvisa tillsammans och så fick alla ta ett krumilurpiller (en skittle) precis som i Pippi 🙂

  3. Zenja Jonsson

    Nadja hade bildspel, och jag hade skrivit en dikt som jag läste. Vi sjöng sånger och hade musik bakgrunden. 3 st som skulle bli gudmödrar och gudfadern. Läste dikter, väldigt fint och avslappnat. Nadjas pappa var värd och pratade en del minnen osv. /Zenja

  4. Anna Edlund

    till våra barns namngivning har jag framkallat massa olika bilder på dem och gjort små kort med saker varje gäst får fylla i typ ”om jag fick bestämma skulle du heta” ”jag tror du kommer jobba som…när du blir stor”

    var sparat alla korten så får dom det när dom blir typ 18

    jag berättade hur vi tänkt när vi valde namnen, namnen betydelse, namnsdag och sånt och sedan utbildade vi ett fyrfaldigt hurra..

  5. Molly

    På min kusins sons namngivningskalas hade de ordnat tipspromenad med frågor om namn (namnsdag, hur många som har det som förnamn osv) samt om hur lång han var när han föddes samt lite frågor om familjen. Supermysigt

  6. Josefin Walldeck

    Min storebror hade namngivning på sina barn. På första bad han mig läsa en dikt som dem hade valt. På den andra läste han en dikt.

  7. Johanna

    Jag har haft namngivning för båda mina barn. Jag har då sagt vad barnet i fråga ska heta, varför vi valt de namnen, läst en liten dikt och sedan har de fått ett halsband med sin första bokstav ☺️. På min sons namngivning så sjöng även min kusin kärleksvisan och du är allt.

  8. Angelica

    jag var på en namngivning en gång och då hade dom faktiskt tipsrunda där man fick gå och svara på frågor om barnet och även föräldrarna. Det var roligt och en väldigt bra aktivitet tycke jag 🥰

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish