Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Saker som får mig att må bra:

Jag tror att det är SÅ viktigt att vara mer än ”bara mamma” och att ta hand om sig själv både kroppsligt och själsligt för att faktiskt orka vara en bra mamma. Jag har alltid, alltid satt mig själv i samma främsta rum som jag har satt barnen i. Självklart ska barnen alltid komma först men vem säger att det inte går att sätta sig själv på samma förstaplats samtidigt? Dom kommer ju alltid först – missförstå mig inte. Ibland är det intensiva dagar med bara barn, barn, barn, läxor, sjukdom, aktiviteter, lekdejter med vänner osv osv osv. Men man KAN alltid hitta tid till att prioritera sig själv med. Och vara den viktigaste personen i sitt egna liv. Hoppas att ni förstår hur jag menar och inte tror att jag är ego och åker iväg och tränar när jag egentligen borde hjälpa till med läxor, haha =) Här kommer iallafall en lista med små och stora saker som jag gör för mig själv för att kunna vara just JAG och människa samtidigt som jag är mamma till en snart åttaåring, en femåring och en bebbe:

– Ta min tid på morgonen. Jag lägger alltid tid på mig själv när jag vaknar. Om pappan är hemma och kan vara med bebis så låser jag in mig i badrummet i en halvtimme, gör min hudvårdsrutin, sminkar mig, fixar mitt hår. Det får mig att må bra. Om pappan inte är hemma så smyger jag upp innan bebis och gör allt. Är han vaken så får han sitta i babysittern med mig i badrummet och kolla på medan mamma gör sig i ordning.

– Träna. Träningen för mig är helig. Just nu tränar jag inte för resultat eller så utan mest för styrka och välmående. Och för att hålla igång min kropp efter graviditet och förlossning. Mår alltid så bra efter ett träningspass och behåller en skön känsla i kroppen resten av dagen/kvällen. Tränar med eller utan barn. Om jag inte behöver ta med dom så tar jag gärna en timmes egentid och om jag inte har möjlighet att lämna dom med den andra föräldern så tar jag med dom. Bättre med ett kort eller sämre pass än inget pass.

– Åka iväg! Så viktigt med en getaway då och då. Med RIKTIG egentid. Tycker knappt att en timmes gym räknas som egentid, haha. Klart att jag njuter när jag går runt på Ica i min ensamhet eller får komma iväg och träna men ibland kan det vara värdefullt att få slappna av helt under längre tid. Typ en hel dag eller över en natt. Jag älskar ju att åka på spa så det är något jag gärna gör då och då utan kids.

Långa duschar! Unnar mig två i veckan där jag duschar länge, skrubbar mig, rakar mig, har i inpackning, skrubbar fötterna, smörjer in mig osv. Oftast kvällstid när alla barn sover.

– Min kvällsrutin. En till liten vardagsglimt. När alla barn sover för natten så tar jag bort sminket, lägger på serum, smörjer in mig och har min egna stund i badrummet. Varje, varje kväll. Gör verkligen detta till MIN stund och senast igår tog jag med ett glas lemonad och en chokladbit med mig, hade musik i AirPods och bara andades ut för en stund. Får mig att må så bra.

– Unna mig behandlingar. Detta gör jag i den mån som ekonomin tillåter men att komma iväg och fixa fransar, naglar, tånaglar, hår, ansiktsbehandling, massage.. Vad det än kan vara. Det sätter verkligen guldkant på en annars ganska slitsam vardag med barn. Ska jag unna mig själv något materiellt så är verkligen en behandling topp ett på listan.

– Dejta min partner. Vi har inte ens haft barnvakt än men man kan göra det ändå. Gå ut och ät med bebis i vagnen, ta en tur med bilen medan bebben sover i babyskyddet. Ha en staycation eller åk till en annan stad och ta in på hotell en helg. Är skönt att slippa vara i hemmiljö jämt och det gör mycket att komma iväg och slippa alla måsten även fast man kanske har barnen med sig.

– Sätta upp mål som inte innefattar barnen. Sätta upp mål för mig själv är så viktigt för mig. Saker som bara rör mig och ingen annan. Barnen är mitt liv men jag har också ett alldeles eget liv. Vill aldrig bli en sådan som inte vet vad jag ska göra när alla barnen har flyttat ut. Mitt egna rullar liksom på på sidan av familjelivet och livet som trebarnsmamma.

– Umgås med vänner. Jag umgås ju allra mest med min bästa vän och det kan räcka med några timmar på en vardagskväll. Vi har tre barn var men det har aldrig stoppat oss från att hitta luckor till att ses. Ibland är barnen med och ibland inte.

Två bilder från myskvällen med bästis igår! 

Kommentarer

  1. Mia

    Småbarnsåren är ju så intensiva. Sedan i ca 7 årsåldern så blir det lugnare. Happy mamma happy familj. Strålande sol i stockholm och +17 grader. Kram och ha det bra. 😊💃

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish