Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

Lite mer helgbilder

En helgfrulle!

Vi åt sushi enligt min stora tjejs önskemål.

Var sugen på chips men inte flottiga chips så köpte hem dessa. Har börjat få halsbränna till och från igen och kan verkligen inte äta särskilt fet mat då. Tummar upp för bägge dessa iallafall! Kändes fräscha.

MINA BARN <3 <3 <3

Bananpannkakor var en annan helgfrulle. Med chiasylt, kvarg och proteinella. Tycker alltid att det är svårt att räkna ut antalet pannkakor. Ibland äter barnen (och vi vuxna) jättemånga så att det knappt räcker till alla och ibland blir det alldeles för många över!?

Min fina, stora tjej! Vi hade lite egentid en stund innan hon skulle på kalas. Sminkade oss, fixade håret och borstade tänderna tillsammans. Vet att det är väldigt delade meningar om smink på barn men jag tycker att det är okej att pyssla på som en rolig grej på helgerna eller att få fixa sig lite extra inför exempelvis kalas. Jolie får ha lite smink vid speciella tillfällen men inte på förskolan eller till vardags. Hon ber mig ofta att locka hennes hår eller sätta upp det i olika frisyrer. Hon tycker att det är jättekul! Hon tycker också att det är roligt med rosa och glitter så brukar hjälpa henne lite med ögonskugga och hon älskar det. Gissar på att det hänger ihop med hennes pyssliga och konstnärliga sida. Jag ser iallafall noll problem med att barn tycker att det är kul med smink, nagellack, hår osv. Även Jason hade en period där han ville ha mascara (för att jag hade det), nagellack och en lock (fixade med plattång) eller tofs i håret. Hur gör ni med era barn? Okej ibland eller totalt förbud?

Jag lyckas ALDRIG hitta avokados som är perfekta. HUR gör man!? Vad kollar man efter? Eller det kanske inte ens finns perfekta avokados i butik längre? Köpte en hel påse och alla var ruttna utom dessa två. Jag brukar kolla så att själva ”ploppen” på avokadon sitter fast och att dom inte är för mjuka. Eller så köper jag en påse med helt gröna och låter dom stå framme på köksbänken. Då blir dom oftast bäst och hinner inte bli dåliga. Ibland vill man dock ha perfekta avokados direkt om man ska använda dom samma dag och jag lyckas aldrig.

Lillebror vill vara med när syskonen spelar spel. Han är sjukt stark i nacken nu! Kan ligga såhär i typ 20-30 minuter om han är på bra humör.

Äggröra med västerbottensost innan Jasons fotbollsträning. Barnen brukar inte gilla äggröra men älskade denna. Tips är mycket smör, en sked creme fraich som man vispar i och sen steka på låg värme under omrörning. Den blir så krämig då!

Spenderade tid med bästa vännerna under söndagskvällen! Så uppskattat för både stora och små. Kom hem vid 21 trots att det var skola dagen efter. Men ibland får man! Lägger oftast barnen 18:30-19 på vardagar för att dom inte ska behöva väckas och få fullständig sömn. När dom vaknar själva så vet man att dom är utvilade. Minns att detta blev världens ämne i mitt kommentarsfält för ett tag sedan när jag delade med mig av hur ”tidigt” vi lägger dom. Vissa tyckte att det var sinnesjukt och vissa gjorde likadant just för att slippa väcka och att dom ska få vakna när dom sovit ”färdigt”.

Alla mina sovande bebisar. Går alltid in till mina stora och bäddar om dom innan jag somnar själv. Det är alltid på godnattvisor i deras sovrum då och jag blir alltid tårögd för att sångerna är så fina, haha. Och så sitter jag och tittar på dom ett tag, klappar dom i håret och fäller någon tår innan jag lägger mig.

Min goda groda!! Vill äta upp! Älskar ihjäl mig i honom.

Barnen vill alltid leka med sin bror! Alltså verkligen ALLTID.

Kommentarer

  1. Jennifer

    Blev så provocerad när jag läste att personer kommenterat att du lägger dina barn tidigt. På vardagar lägger vi alltid barnen, som är 5 och 8 år, kl 19. Barn i den ålder behöver 12-13 timmars sömn, vissa barn kanske något mindre. Det är föräldrar som låter sina barn i denna ålder vara uppe längre som nog inte förstår barns sömnbehov utifrån ett hälsoperspektiv. Sen är det ju ändå så att man känner sitt barn bäst själv varför man inte heller ska kommentera sådant och döma andra. Power till dig!

  2. jos

    Mina bästa avokadotips:

    Känn bredvid pluppen med tummen, är den lite mjuk där är den mogen. För hård eller för mjuk (eller ännu värre om det är luft under skalet) så välj bort

    För att få mer avokado för pengarna, välj inte de som är runda till formen utan mer päronformade. De runda har oftast mycket större kärna (har testat min hypotes och den stämmer 9/10 gånger)

    Välj inte avokados som är bruna där pluppen skulle sitta, ibland är de t o m lite vita/mögliga där pluppen skulle suttit

    Färgen säger ofta en del om avokadon, men inte alltid.. Brun eller rödbrun är störst chans att vara mogen, men också större risk för övermogen. Enligt min erfarenhet är avokados med fläckar mindre bra än dem med jämn färg på skalet. Ibland kan gröna avokados också vara mogna, känn efter med tummen som det står beskrivet i första punkten.

  3. Ronja

    Mitt bästa tips för avokados är att ta bort pluppen och kika färgen under, är de gröna så är avokadon bra och fin! Är den brun så har den hunnit bli dålig. Också givet att avokadon inte är för mjuk osv 🙂 Alltid plockat perfekta sen jag börjat med detta!

  4. Louise

    Jag tycker överlag att tiderna ändrats mycket och barn vill vara stora alldeles för tidigt nu. Barn är liksom inte barn längre, vilket är tråkigt för när dom väl växt upp så går det ju inte att vara barn på nytt. Min äldsta dotter är 7 år och vill sminka sig, göra videos på tiktok osv men nej. Alla tänker olika men här hemma får hon på sin höjd testa lite rouge eller så (ingen mascara) och sedan tvätta bort (aldrig gå ut med smink). Nagellack är absolut okej tycker jag.
    Det handlar dels om att hon ska lära sig att hon är fin precis som hon är, att hon inte behöver göra något för att vara fin. Jag sminkar mig i princip bara när jag ska iväg, och har sagt som det är: att jag är precis lika fin med eller utan smink men att jag är trebarnsmamma (trött haha) och ser lite piggare ut med. Sedan kan jag tycka att barn inte ska göras äldre på sånt vis, om jag får fram det rätt. Hon är 7 år och ska inte ses på det ”fixade” sättet. Tid för sådant kommer sedan. Tiktok är tvärnej. Det finns så sjukt mycket skit som visas där som inte är okej så det får hon inte förrän i tonåren tidigast. Vill tillägga att jag inte är någon Karen som inte godtar något utan jag som mamma är annars ganska laid back och kör på sunt förnuft, inga skärmförbud osv. Men tycker det är viktigt att barn får vara barn.

    1. A

      Va bra skrivet. Ska bara tillägga att jag har små pojkar och med nagellack är det inte ok för det är ju för flickor. Förklarade bara att det är sånt vi flickor vill ha o använder ibland. Och att pojkar använder andra saker. Och de va inga problem med de, dom ville så gärna bli visade vad dom kunde göra istället. Och de med TikTok håller jag fullkomligt med för självaste skaparen för appen har restriktioner med ålder och hur många timmar de får visas medan i alla andra länder får dom göra hur de vill o sitta hela dagarna med det så till och med han vet att de är skadligt.

      1. Leo

        Fast varför skulle de inte få ha nagellack för att de är pojkar? :S Låter väldigt underligt i mina öron… Vi vill ju gärna lära barnen att man får gilla, vara och klä sig som man vill idag.

        1. Emma

          Har också två små pojkar och de vill ofta ha nagellack när jag målar naglarna och de får alltid det. Vad spelar det för roll att de är pojkar. De får välja färg själva och nu senast valde de lila med glitter.

      2. A.O

        oj det var väldigt märkligt sagt att så kallade flickor bara använder nagellack för det stämmer ju absolut inte.
        skulle din son önska sig en klänning mest av allt skulle du inte köpa det då ?

        1. A

          Jag säger väl inte ”Oj så märkligt att du låter dina söner bete sig som flickor och använda nagellack?” Varför ska du tycka jag är märklig då? Ja, om min son ber om en klänning så förklarar jag att pojkar inte använder klänningar. Psykisk ohälsa är så stor och börjar redan i skrämmande ung ålder så därför måste vi vägleda dom små liven och visa vad som är rätt eller fel. Och förklara vad en pojke är och vad en flicka är för om vi var samma så skulle vi se likadana ut. Och detta är bara som jag tycker 🙂

          1. Sabina Stende

            Låter väldigt gammalmodigt. Håller med om att psykisk ohälsa är långt ner i åldrarna och att barnen behöver lära sig vad som är rätt och fel. Men att tex bära klänning/nagellack som kille är inte fel. Det är helt och hållet rätt. När du lär ditt barn att detta är fel skapar du inte bara en massa fördomar hos ditt barn som får andra att må dåligt när ditt barn kommenterar att det är fel. Det skulle också kunna vara så att du skapar en massa psykiskt lidande för ditt eget barn om han känner sig som en tjej och att det är fel på honom som vill ha klänning, nagellack etc. Det rätta är att lära din son att man får ha på sig vad man vill oavsett kön, ålder etc.

  5. Anna

    Vill bara säga TACK för att du frf bloggar. Har inte fastnat för videoformat så mycket som jag önskar, uppskattar bloggar så mycket mer och saknar tiden då de stora profilerna fortfarande höll på. Går in på din varje dag och blir glad varje gång jag jag ser en uppdatering!❤️

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish