Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntDagens fråga

Svar på frågelådan, del 2

Hur hanterar man besvikelsen och väntan på att bli gravid?

Åh, denna är SÅ svår. Man vill ju så gärna och det är lätt att bli ”besatt” och inte kunna tänka på annat. Försök att lägga fokuset på dig! Så tråkigt svar men det är faktiskt ett väldigt bra svar med. När man väl blir gravid så förändras kroppen, psyket – allt! Och när bebisen väl kommer så sker ju samma sak. Försök att ta hand om dig. Stärk dig själv och ditt välmående med träning av något slag (det du gillar och tycker är kul!), läs böcker, umgås med vänner, njut av egentid och härliga staycations med din partner (för den blir det ju mindre av med en bebbe). Ta vara på varje dag och försök att njuta och slappna av! Men vet att det är sååå svårt när man verkligen vill nu och helst igår. Men det är mitt bästa tips. För vips står du där med din bebis i famnen till slut, ser tillbaka och kanske tänker att du borde ha tagit vara mer på tiden när du var mer ”fri”.

Du sa att du inte har använt preventivmedel någonsin, hur har du skyddat dig? 

Jag har haft koll på ägglossning och mens med hjälp av app eller räknat dagar. Har ganska tydliga symptom på ägglossning när jag har det också så har haft bra vetskap om när den är och inte är. Vågar inte tipsa om detta då man såklart kan bli gravid ändå men jag har inte blivit det!

Bästa bebisstrumpor som inte glider av? 

Haha, åh! Tycker att H&M Baby Exclusive (tror jag dom heter) är super!! Finns i typ fyrapack och sitter jättebra. Hört att Dollar Store ska ha bra bebisstrumpor med! Måste kolla upp och testa.

Blir moster i maj! Tips på present till babyshover? 

Pyjamaser, filtar, något lyxigt hudvårdskit eller duschkräm till den blivande mamman.. Blöjor, en fin mössa till bebis, en liten korg med salvor, krämer, babyolja, termometer, magdroppar och sådant som en liten kan behöva i början! =)

Fyller 40 om lte mer än en månad och kommer inte fira med någon. Känns skittråkigt!

Varför blir du ensam? Går det inte att lösa så att du slipper vara själv? Men vet du vad! Sitt egna sällskap är inte heller så tokigt! Unna dig en god frukost med det du tycker om extra mycket, checka in på spa över dagen och läs en bra bok, köp något fint till dig själv, ladda upp med massor av gotta inför kvällen och se din favoritfilm. Man mår bra av att vara sin egna bästa vän <3 Uppvakta dig själv som att du skulle uppvakta din bästis!

Hur mycket leker ni med Kenzo? Vad gör ni när han är vaken?

Vi babblar massor, sjunger sånger, låter honom vara utan blöja på en handduk och lekmatta på golvet för att lufta lite. Tränar nacken, har med honom i babysittern medan maten lagas eller jobb filmas. Bär honom i sele när händerna behöver vara fria men han ändå vill vara nära. Tränar på olika ljud, busar, badar, byter blöjor, smörjer in med kräm. Tar fram färgglada gosedjur och aktivitetsleksaker som han kan titta på.

Hur ofta ammar du?

Jag ammar ju fritt så typ två gånger i timmen minst! Direkt han visar missnöje, har magknip, är känslig, är trött osv. Han får alltid tutte, haha. Även när han inte är hungrig utan bara vill vara nära eller mysa. Han säger ifrån om han inte vill och kastar bak huvudet så erbjuder alltid bröstet och så får han bestämma själv.

Tips på uppskattade smakportioner till bebis?

Jag har ju ammat alla mina barn första året så mat har mer varit en rolig grej. Food before one is just for fun som man brukar säga, hehe. Men jag brukade blanda lite mosad sötpotatis eller potatis med bröstmjölk, skrapade ofta av lite banan på en sked, plommonpuré. Kokade morot och mosade med lite smör.. Mina barn har typ fått smaka det mesta men.i väldigt små mängder för att sakta men säkert vänja magen. Minns att dom gillade att plocka i majs och ärtor. Små bitar av bananpannkakor eller ägg.. Ja, det mesta!

Kommentarer

  1. Olivia

    Hej Gabriella! Väntar mitt första barn nu i maj, snääääälla kan du tipsa om en massa amningsvänliga kläder inför sommaren så man slipper köpa amningstoppar?<3 gärna tips på en massa mysset till den blivande mamman också att ha på sig efter hemkomsten <3

  2. Emilia

    Vilken jojobaolja använder du? Har för mig att du sa att du använde det på läppar och allt möjligt 🥰 kram

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish