Gabriella Joss Gabriella Joss
Dagens frågaOkategoriserade

Fortsättning på frågelådan

När jag kör frågelådor på instagram så hinner jag ju bara svara på en bråkdel då det ofta kommer in så mycket från er. Jag älskar det!! Så kul att prata med er, svara på era frågor, läsa era bekännelser osv. Är verkligen så trevligt! Som en pratstund fast via mobilen, haha. Hur som helst så kommer lite mer frågor och svar här nedan som jag inte hann publicera på instagram sist jag körde en låda. Fortsätter med ännu mer svar imorgon! =)

Vilken piercingstudio har du gått till i Umeå?

Jag har piercat öronen på min vän Amandas salong ”Creative Beauty” här i Umeå. Min senaste piercing i örat gjorde jag dock hos ”Wildborn Tattoo”. Och det var även där jag piercade om min navel. Superbra ställen bägge två.

Har du skrivit din förlossningsberättelse än?

Nej, och anledningen till varför jag inte har gjort det är för att det kommer att ta TIMMAR då jag verkligen vill lägga ner tid på den, exakta klockslag osv. Nu känns det dock som att jag har glömt hälften av allt som hände så hade kanske varit bäst om jag hade skrivit den tidigare ändå. Ska jag försöka knåpa ihop en eller är det onödigt såhär sent efter att han har kommit?

Min pojkvän säger att han älskar mig men inte är kär i mig längre. Vet inte vad jag ska göra. 

Åh, vilken jobbig sits. Man är ju inte nykär genom ett helt förhållande men för exempelvis mig är det superviktigt att ha den där kära känslan ändå. Är skillnad på att vara nykär och kär men är också skillnad på att ”bara” älska någon och inte vara kär alls. Förstår ni hur jag menar? Jag hade aldrig kunnat leva med någon som jag älskade men som jag inte var kär i. Men det är jag det. Finns det något ni kan göra för att få en gnista igen? Dejta lite som ni gjorde när ni var nya ihop, få tillbaka lite gamla minnen om varför ni en gång varit kära? Kan ni inte tillsammans göra en ansträngning för att hitta tillbaka till pirret? Vet inte om ni har barn eller inte men mitt i småbarnskaoset kan man ju tappa varandra lite men det viktigaste är ju att man innerst inne vet att kärleken finns där ändå. Och att den kan komma fram kortare stunder i vardagen lite här och där. Det ger både energi och lyckorus för båda. Hoppas att du kommer fram till det bästa för dig och er. Så svår sits verkligen!

Bästa sminkborttagningen? 

Älskar denna nedan! Länkade den tidigare idag så vill ni ha direktlänk till den kan ni bara skrolla ner lite. Jag använder en annan rengöring efteråt också men denna är grym för att få bort just sminket.

Funderar du på att börja med YouTube igen? 

Alltså jag hade SÅ gärna gjort det men tiden till att redigera ihop klippen och lägga upp dom finns bara inte där. Om någon annan hade gjort denna bit åt mig så hade jag så gärna filmat mina dagar. Är det någon som känner sig manad så får ni så gärna maila mig! Kan inte betala en förmögenhet för det då YouTube inte ger mig någon inkomst just nu men finns ju ändå utrymme för att betala den som tar på sig jobbet SÅKLART. Men maila gärna i så fall! Vore så kul men tiden till allt en video kräver finns bara inte.

Har du haft GBS under någon av dina graviditeter?

Nej, inte vad jag vet. Med dom två stora barnen tror jag aldrig att det kollades upp men med Kenzo i magen så bad jag om ett sådant test och det var negativt.

Ärligt, hur är trebarnslivet? Har precis plussat oplanerat med nummer tre.. 

Alltså helt ärligt så är det KRÄVANDE. Men det är mest krävande för att barn nummer tre faktiskt är en bebis. Tycker att dom två stora är sjukt enkla att ha att göra med och ju större dom blir desto enklare har det blivit. Man får tjata lite ibland då dom ”inte hör” men vi kompromissar, pratar, dom har i princip inga utbrott eller så… Det är väldigt enkelt med dom! Sedan tar dom ju upp tid men dom kräver inte samma, konstanta uppassning och omvårdnad som den lille gör. Det är nog olika för alla men jag har väldigt ”lätta” barn när det kommer till Jason och Jolie. Även dom var ju lika krävande som Kenzo när dom var bebisar såklart, haha. Men nu är dom väldigt enkla! Vet ju inte hur Kenzo är ännu men han är mest krävande i dagens läge för att han är så bebbig och behöver något precis, exakt hela tiden. Utrymmet för vila, sömn och återhämtning är inte som innan. Han ska bäras, ammas, bytas blöja på, hållas nöjd, kan inte sova själv längre stunder.. Ja, ni som vet ni vet. En bebis är verkligen ett 24/7 jobb. Men det är ju helt klart värt det. Kan sakna egentiden och utrymmet till att vara ”bara jag” ibland med men vet att det kommer mer i framtiden och tar mig ändå tid här och där att komma iväg och träna osv. Så ärligt – det är intensivt och krävande men också väldigt fint. Älskar min bebis och hade aldrig velat göra det ogjort.

Ska opereras imorgon och har sådan ångest inför att sövas. 

Åh, jag förstår det men det kommer att gå bra! Jag har blivit sövd två gånger och har inte ens märkt när jag har somnat utan bara plötsligt vaknat igen och varit väldigt, väldigt utvilad på köpet =)

Vår tremånaders har sjuka magknip.. Vad gör man?

Tänkte faktiskt skriva ett inlägg om detta till veckan! Iallafall om vad som har fungerat bra för oss. Så håll utkik efter det. Kenzos mage har äntligen börjat bli bättre och jag tror att det är för att vi hjälper till på traven lite. Tänkte dedikera ett helt inlägg till det som sagt. Men magknip hos bebisar är SÅ jobbigt.. Lider med dig!

Står i valet och kvalet om att sluta mitt jobb och satsa på eget företag men jag är så feg. 

Åh!!! Alltså gör det bara!! När jag gjorde det så ångrade jag mig i samma stund kring att jag inte hade gjort det tidigare. Bästa jag har gjort i mitt liv och det är fantastiskt att vara sin egna chef. Jag tycker att du ska våga och vinna! Och om du ändå vill ha lite livlina kvar – kan du inte ta längre ledighet på ditt befintliga jobb? Och ha möjligheten att komma tillbaka? Vet många som har gjort så för att ha lite trygghet i ryggen. Stort lycka till!

Är helt ensamstående med min ettåring. Känner mig ofta ensam. Hur börjar man dejta? 

Det där är ju så svårt. Jag vet faktiskt inte. Tinder? Dom flesta singlar som jag känner har ju det. Men också kanske få barnvakt någon kväll, gå ut och dansa med några vänner? Alltid trevligare att träffa folk i verkligheten än bakom en skärm tycker jag.

Gravid i vecka 22 och börjar få panik, så mycket att hålla reda på inför bebis ankomst. 

Försök att stressa ner och njut av graviditeten istället. Och lugnet innan bebben faktiskt anländer, haha. Det finns ju inget som måste fixas som är livsviktigt. Skriv en lista på det som är viktigt i ordning. Med det som är viktigast högst upp och det som är minst viktigt längst ner. Och beta av en grej om dagen typ. Då får du lite överblick och slipper ha allt i huvudet. Allt kommer att bli bra och du har halva graviditeten kvar att boa och fixa. Men tro mig, bebis behöver typ ingenting mer än dig. Jag köpte på mig så mycket onödigt när jag väntade Jason och inte ens 20% av det jag hade blev faktiskt använt.

Hur tycker du att det känns att ha ett barn på heltid och två på halvtid? 

Jag känner en större saknad efter dom som jag har på halvtid nu när jag har en på heltid. Var så inställd på att aldrig få fler barn och alltid ha barn på 50% så hade inte räknat med alla känslor som skulle dyka upp längs vägen. Men ja, det är en stor sorg att missa halva Jason och Jolies liv. Men jag vet att dom har det bäst på sina pappaveckor med. Som svar på din fråga så är saknaden och det dåliga samvetet kring att inte räcka till större än någonsin.

Hur skapar man bra kompisrelationer? Blir alltid ledsen och besviken på vänner. Har jag för höga krav?

Det beror ju kanske lite på vad du kräver. Vad är det som gör dig besviken? Jag har så svårt att säga hur man skapar bra vänskapliga relationer då alla mina vänner är vänner som har hängt med i så många år. Har i princip inga nya i mitt liv utan ”dras” med mina gamla sedan väldigt många år tillbaka där man vet vad man får och vad man ger, hehe. Jag tror att kommunikation är nyckeln till typ a l l t när det kommer till relationer så om du känner dig bekväm med det så kan det ju vara en bra idé att prata med dina vänner om förväntningar, tankar, känslor, er syn på relationen osv.

Kommentarer

    1. Maria

      Varför tror alltid folk att man gjort slut för att man inte nämns konstant? Jag nämner typ aldrig min man och vi har varit gifta i 4 år tillsammans 8.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish