Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntDagens fråga

Saker som jag BEHÖVER när jag har en bebis

Fick frågan om jag inte kan skriva lite om saker som jag verkligen har behövt när jag har haft en liten bebis och här kommer den listan. Helt ärligt så har det inte behövts allt för mycket! Alla är ju olika men skötbord och skötbädd är exempel på två saker som jag har tyckt är totalt onödiga. Byter blöja på handduk lite här och där i hemmet bara och det fungerar toppen! Har gjort samma med alla tre barn. Babynest har aldrig använts.. Badbalja har inte kommit till användning. Ja, ni fattar. Man hittar sina vis som funkar bäst.

– Vagn! Vagn har ju alltid varit toppenbra att ha. Dock så har aldrig liggdelen kommit särskilt mycket till användning. Däremot så har sittdelen använts i mängder och när bebis har varit liten så har babyskydd + vagn använts vääääldigt mycket. Så är det något jag varmt rekommenderar så är det att köpa babyskydd och vagn som går ihop eller som kan kopplas ihop med adapter. Sjukt smidigt!

– Babyskydd. Fortsätter spinna vidare lite på punkten ovan. Så smidigt om man har ett som man kan fästa på vagnen. Och en skötväska att ha i bilen eller på/under vagnen med blöjor, något ombyte, våtservetter osv.

– Blöjor! Haha, är väl något som alla med bebis använder, eller!? Tycker alltid att det är skönt när barnet är så pass stort att han/hon kan börja med byxblöjor. Dom ”vanliga” blöjorna läcker lätt igenom vilket jag många gånger tycker att man slipper med just byxblöjor.

– Lekmatta. Har haft till alla ungar och det är sååå bra när dom ska ligga på golvet själva en stund, nackträna, när man ska byta blöja eller om man bara behöver lägga ner dom en stund.

– Pyjamaser. Mina barn har typ levt i pyjamas. Har haft rädd knubbiga barn och märks hur oskönt dom tycker att det är med body + byxor som klämmer åt runt magen. Så vi kör på pyjamasparty varje dag.

– Magdroppar. Upplever att dom är toppen för bebismagar och hjälper mot magknip.

– Pysventil. Jättebra om bebis behöver hjälp med att få ut gaser. Går också att göra med en termometer.

– Nagelsax. Gud vad dessa bebisnaglar växer mycket och framförallt SNABBT. Man får klippa var och varannan dag för att minimera risken för rivsår.

– Bröstpump! Jag har en från Elvie och den är grym! Hade inte klarat mig utan när det kommer till att kunna lämna bebbe till pappan för att åka iväg själv en stund och få egentid.

– Filtar! Har använts i mängder hos oss och har allt från tunnare muslinfiltar till tjocka, tjocka yllefiltar.

– Inotyol! Ett måste för bebisrumpa enligt mig. Används minst en gång om dagen.

– Babyolja! För varje bad.

Och så måste jag såklart nämna att man till sig själv kan behöva en vattenflaska och gärna en enorm sådan om man ammar. Något som jag använder flitigt varje, varje dag.

Vad kunde ni inte leva utan när ni hade en bebis? =)

Kommentarer

 1. Maria

  För oss ovärderligt:
  Baby breezza, babynest i början i deras egen säng, skötbord med bra dyna, lättkörd vagn, vi använder bara babyskydd när vi åker bil inte annars då vi inte tycker positionen känns optimal, babyinsats till stokkestolen, babysitter, najellsleep Carrier till vagnen

 2. Bella

  Håller med om många grejer förutom att ha babyskydd på vagnen. Har vi aldrig använt 😄 Hade inte klarat mig utan sjal och bärsele istället 👍🏻

 3. Alexandra

  Håller med om vagn, babyskydd och blöjor…men resten har varit helt annat här. Skulle säga Brezza, babynest, bedsidecrib och pyjamasar.

 4. Penny

  så kul å läsa håller med dig om mycket och andra prylar va.. nämen de använde jag ju hela tiden som du inte använde och tvärtom 😄… som sagt alla får sina favoriter!
  babyskydd som passar ihop med vagn!! absolut! babynest och babybadkar med insats rekommenderar jag också + liggdelen på vagnen använde vi hela tiden.
  håller helt med dig om skötbord och gjorde precis som du…. bytte lite här å där helt enkelt. filtar, magdroppar och pysventil världens bästa också. dock slår jag ett slag för bodys under pyjamasen så de känns värma å goa.

 5. Madelene

  Baby brezza 😍 ammar man inte så skulle jag säga att den är guld värd! lätt den bästa bebis pryl vi har här hemma. och en bebis insats till Stokke stolen.

 6. Daniella

  Babynest! Ingen höjdare för bebis att ligga i men används flitigt varje dag här hemma som en ”amningsväska” för mig 😂 Har allt jag kan tänkas behöva där i när jag sitter och ammar. Snacks, vatten, filtar, mobilladdare, kräkhanddukar osv. Så den bärs med från sängen till soffan varje dag 😅

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajpossler
Stylewish - Influencer hosting