Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntDagens fråga

Fråga och svar

Hej. Är intresserad av hur du tänker kring smink, hårprodukter så som hårspray, bodylotion med doft osv. när man har en liten bebis? Det ska ju helst vara parfymfritt… jag har själv en liten bebis och försöker tänka på det.

Fick denna fråga idag så tänkte att jag kan svara på den! Jag tänker till lite men inte allt för mycket. Och sen får ju alla göra precis som dom själva vill. Jag kan många gånger tycka att det går lite väl till överdrift med vad man får eller inte får när man är gravid, ammar eller har en bebis över huvud taget. Man får hitta sin egna väg och det som fungerar för en själv! Och använda sunt förnuft helt enkelt. Så tänker jag =)

– Använder brun utan sol som vanligt men lägger det inte runt brösten.

– Sminkar mig precis som vanligt.

– Använder parfym men bara i håret.

– Använder parfymerade produkter när jag duschar men inte på bröstkorgen eller brösten.

– Smörjer inte in mig med några särskilda krämer mer än händerna och fötterna ibland där jag är som torrast. Smörjer in kroppen då och då men det är helt ärligt väldigt sällan nu sedan han föddes på grund av att jag bara inte orkar.

– Min hudvårdsrutin gör jag precis som vanligt.

– I håret använder jag samma produkter som jag alltid har använt.

– Tvättar med vanligt tvättmedel men inget sköljmedel. Sköljmedel har jag inte använt i tvättmaskin på vääääldigt länge. Använder det mest i dammsugaren för att det ska dofta gott i huset medan jag dammsuger. I tvättmaskinen kör jag inte parfymfritt tvättmedel eller så.. Och gör ingen skillnad på det bebis använder och övriga familjens kläder.

Sedan badar vi bebbe med enbart babyolja och smörjer in med kräm för bebisar/barn vid behov där han är lite torr.

Kommentarer

  1. Marie

    Man gör absolut som man vill. Men på 1177 står det:

    ”Barn är mer känsliga för kemikalier än vuxna. Det beror delvis på att deras kroppar inte är färdigutvecklade. Hjärnan, hormonsystemet och immunförsvaret fortsätter till exempel att utvecklas efter födseln. Barn som utsätts för samma mängd av ett ämne som en vuxen kan ändå få i sig mer. Det beror på att barn äter mer i förhållande till sin kroppsvikt och andas snabbare än vuxna.”

    ”Undvik parfymerade produkter
    Parfym som finns i många produkter kan vara allergiframkallande. Parfym finns ofta i till exempel schampo, tvål, krämer, badskum och tvättmedel. Till barn är det därför bäst att använda oparfymerade produkter som är anpassade för dem. Det är också bra om du som vuxen väljer oparfymerade produkter eftersom ditt barn ofta är nära din kropp.”

    Tänker att det kan va bra info för folk som läser detta så man ändå vet att det avråds från, oavsett hur Gabriella väljer att göra.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish