Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

Nyttiga chokladbollar med chokladöverdrag

Vet att många av er är fans av (kan man säga så när det rör bakverk, haha! ;p) mina nyttiga chokladbollar och det receptet hittar ni HÄR. Så goda och dom smakar verkligen precis som riktiga chokladbollar.

Igår testade jag mig fram till ett nytt recept (typ nästan samma) men doppade även bollarna i mörk choklad. Blev så gott! Och dödar verkligen sötsuget totalt. Har ju fortfarande inte lyckats sluta äta socker men tänkte faktiskt ta tag i det nu. Mår så dåligt av att vara beroende av det i huvudet och i magen.

Bakade iallafall två olika varianter igår och dom som jag håller i på bilden får ni recept på snart med! Här kommer receptet på dom chokladdoppade iallafall.

Du behöver:

– 7 färska dadlar

– 2 dl havregryn

– 2 dl kokosflingor

– 1 dl kokosolja

– 3 msk kakao

– 1 1/5 msk kaffe

– Choklad med smak av havssalt (jag hade den på bilden)

– Kokos att toppa med

Gör såhär: Kärna ur dadlarna. Mixa alla ingredienser och rulla till bollar. Ha dom i kylen en stund medan du smälter chokladen i vattenbad. Jag hade en liten tesked kokosolja i med. Doppa i chokladen och toppa med kokos. Klart!

Återkommer som sagt med recept på dom andra inom kort! I dom hade jag proteinpulver och keso bland annat.

Kommentarer

  1. Frida

    Tänk på att kokos(olja) innehåller mättat fett. så det beror på vad man räknar som ”nyttigt*. och dadlar höjer blodsockret rejält 😉

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish