Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Självkärlek

Gud vad jag älskar självkärlek. Och gud vad jag tycker att det är viktigt. Det viktigaste som finns faktiskt. För har man inte kärlek till sig själv så är det svårare att kunna ge kärlek till andra. För mig stämmer det iallafall väldigt bra. När jag själv inte mår bra så blir jag en otroligt mycket sämre mamma, fru och vän. Jag blir sämre på det jag gör och jag har inte lika mycket ork, tålamod och energi.

Saker jag har gjort nu på slutet för att ge mig själv kärlek: 

– Spenderat två heldagar med min bästa vän. Gått i butiker utan bebis, fikat och bara varit JAG för en stund.

– Haft i princip en helt mobilfri dag. Gick inte ens in på några sociala medier.

– Sagt nej när jag inte orkat.

– Unnat mig en lång dusch med inpackning, raka benen, ansiktsmask osv osv. Ni vet en sådan där dusch som tar typ en timme, haha.

– Tränat!

Det har var bara en vänlig, liten påminnelse att aldrig glömma dig själv och att älska dig själv. Jag tror att man (speciellt som kvinna och mamma) har lätt för att lägga sig själv sist ibland. Och egentligen så ska du alltid få komma först. Även om det är med små medel som inte tar allt för mycket tid i vardagen. Det kan vara allt från ett bad, klicka hem den där tröjan som du suktat efter så länge, äta en bit choklad (eller hela chokladkakan!?) och se en film eller en stund på yogamattan i din ensamhet en kväll. Sätt på dig din egna syrgasmask först med andra ord =)

Kommentarer

  1. Myra

    Förstår inte heller riktigt alla gånger hur man inte hinner med sig själv när man lever i en relation… Självklart hinner en inte på samma sätt som tiden före barn och periodvis blir det ju mindre tid men ibland också mkt mer tid för sig själv. Men sedan när folk börjar berätta hur dem lever börjar jag förstå… suck, 2023 och fortfarande gör så många kvinnor nästan ALLT som rör hem och barn. Fattar inte att det fortfarande i denna yngre generationen finns kvar män som inte tar hälften av ALLT ansvar?! Och kvinnor som låter det ske…?! I 9 fall av 10 hör jag också att kvinnorna har problem med kontrollbehovet. För guds skull tjejer, släpp kraven och kontrollen, lite i taget! Ni kommer se hur bra det går och hur bra ni mår och er partner också som får känna att hen kan, hen fixar, hen får också en närmare relation till sina barn och en gladare och mer utvilad partner vid sin sida! Win-win för alla ❤️

    1. Sara

      Inser du att alla inte har män som vill hjälpa till och som hur mycket man än bet eller sätter ner foten inte gör något ändå. Alla har inte en partner som tar hälften.

  2. Daniella

    Verkligen så viktigt! Min bebis blir två månader idag, jag försöker hinna med att få cirka en timmes egentid per dag när sambon kommer hem från jobbet, då tar jag en varm dusch, gör min hudvårdsrutin och tar hand om mig själv lite!

    Jag har en fråga, när du åker till butiker utan bebis, hur gör du då när du helammar? Har ni nära till butikerna så du snabbt kan ta dig hem eller pumpar du? Jag skulle så gärna vilja åka ensam med en vän nån dag och shoppa lite men vårt shoppingcenter ligger 10-15 minuter hemifrån med bil, jag helammar också och är så rädd att bebis skulle skrika efter bröstet sekunden jag lämnat hemmet typ.. :/ Har varit iväg ensam en halvtimma som mest än så länge för att handla mat.. 😅

    1. Isabelle

      Min bebis är också två månader idag! Vill tipsa om att pumpa ur, har gjort det flera gånger för att få kunna vara iväg en lite lägre stund, har gjort iordning ”små portioner” så de finns i frysen så jag kunnat shoppa, gått ut och ätit osv. Finns billiga och bra handpumpar på Apoteket, även sambon tycker de är väldigt mysigt att han också kan få mata och få lite egentid med bebis😍

      1. Daniella

        Åh vad roligt! 😍 Ja jag har en elektrisk bröstpump här hemma, har pumpat två gånger så jag har fryst in lite så det finns ifall att och sen så fick pappan testa mata med flaska en gång, men vill helst inte ge flaska då jag är så rädd att min pojke skulle sluta ta bröstet pga det.. 🥺 men det kanske går bra ändå om man bara gör det nån gång!

  3. Mia

    Ja men svårt att hinna med. Först en timmes väg till jobb. Jobba 8 timmar och ibland övertid. Sedan en timme hem. Och där väntar familj och disk och tvätt. Livet är tufft. Och det är långa arbetsdagar.

    1. Amanda

      Fast man kan alltid försöka prioritera in de!
      Gör storkok så slipper man laga mat varje dag.
      Behövs de verkligen tvättas varje dag? Eftersom du skriver att en familj väntar hemma kan ju alla hjälpas åt? Är inte bara en som ska styra hushåll o allt 🙂 va inte menat som något negativt i mitt svar, bara pepp!
      Har en liten hemma på 16 månader men hennes pappa får allt styra upp precis lika mycket som mig efter jobb o förskola.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish