Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Tankar just nu

– Hur gör ni med tandborstning? Hos oss borstar barnen själva på morgonen samt vissa kvällar. Och dom flesta kvällar försöker jag också att hjälpa till för att verkligen få riktigt rent i munnen. Men tycker ändå att det är viktigt att dom lär sig borsta bra själva med. Tror att rekommendationerna är att man ska hjälpa dom tills att dom är 10 år gamla va? Men måste man verkligen göra det vaaaarje gång? Gör ni det? Bara lite tankar såhär på kvällskvisten, haha. Så ja, jag hjälper dom majoriteten av alla kvällar + att dom får borsta en stund själva. Och på morgonen när det är mindre tid och frukost ska fixas, bebis ska vaggas och vi har tidspress för att hinna till skolan så får dom borsta själva. Tips är ”borsta-sången” med Bolibompadraken! Då vet man att man får till rätt tid med tandborstningen. Något annat vi har är blinkande tandborstar som blinkar i två minuter. Vi hade eltandborstar förut (har kvar dom i en låda) men slutar alltid med att dom är urladdade och glöms bort att laddas ;p Nu på slutet har jag också infört en regel om att man måste borsta i badrummet. Har märkt att vi har tandkräm lite här och där på golv, väggar och soffkuddar annars, haha.

– Denna låt går på repeat just nu när jag kör bil själv! Vilket inte händer så ofta då jag gärna ser att vi är två i bilen ifall bebis skulle bli missnöjd. Jag kan inte köra bil med ett barn som gråter. Det går inte. Då stannar jag och ammar till sömns direkt. Kan lätt stå stilla i 20 minuter om det så behövs. När vi är två i bilen sitter jag alltid bredvid babyskyddet och kan lätt slänga ut ett bröst medan vi åker. Fördelen med stora, hängiga bröst =)

– Vi har så många gamla tshirts från Livly från Jasons bebistid. Står 18-24 månader på dom men dom passar Kenzo redan nu! Tror att dom är väldigt små i storlek + att han är en stor bebis. På något vis är det orimligt gulligt med ett såhär litet barn i tshirt. Såå sött!

– Jag har nästan glömt hur det är att äta utan ett barn i famnen. Känner mig ändå rätt rutinerad när det kommer till att äta med vänstra handen när det behövs. Kenzo vill ju helst alltid vara i armarna och speciellt när han sover. Och jag vill ju alltid hålla honom med. Åt lunch med en av mina bästa vänner under förra veckan och hon höll Kenzo så länge att jag hann äta upp all mat innan jag tog tillbaka honom. Fick ett   liten tillbakablick till hur det var innan han föddes och jag hade armarna fria till gaffel och kniv, hehe.

– Jag kände mig så korkad när Jason fick hem denna läxa och jag inte fattade för fem öre vad man skulle göra. Förstår ni när ni ser uppgiften och beskrivningen? När jag väl förstod var ju uppgifterna såklart superenkla men kan inte minnas att jag någonsin sett tiotalsövergångar på en tallinje. Kände mig inte supersmart i stunden. Har alltid ogillat matte bör dock tilläggas. Men alltid haft MVG i språk och SO-ämnen. Är mer för läsning och att skriva om man säger så.

– Blev det någon semla för er på fettisdagen? Jag äääälskar ju semlor. Vi köpte vanliga och vaniljsemlor och delade på dom. Mhmmm. Hade lätt kunnat äta flera om dagen.

– Är inte randigt världens trend just nu? Jag förstår varför! Känns som att var och varannan människa går runt i en randig, stickad tröja. Och jag har faktiskt ett par stycken här hemma jag med. Just denna nedan finner ni (ANNONSLÄNK) HÄR . Hur fin!?

Kommentarer

  1. M

    Äldste sonen 9 år borstar själv på morgonen med eltandborste. På kvällarna borstar vi. Dottern 7 år borstar vi tänderna på morgon och kväll.

  2. Lisa

    Jag är tandsköterska och borstar min femårings tänder varje kväll, men på morgonen får hon göra det själv. Deras finmotorik är inte utvecklad nog för att borsta själva förrän i 10-12årsåldern, så det blir inte rent om de borstar själva, hur duktiga de än är 🙂 sen handlar ju allt om det man gör mest, så borstar de själva någon gång ibland hinner såklart inget hända. Det finns tabletter man kan köpa för att se hur mycket plack som är kvar efter borstning, det kan ju vara lärorikt, för man missar oftast samma ställen varje gång.

  3. Sara

    Du ska helst hjälpa dem med tandborstning tills de är 10år. 2 min, 2cm tandkräm 2 ggr/dag är ledorden😊 Eltandborste tar bättre bort plack så de rekommenderas! Jag har 3 barn och jobbar som Tandsköterska.

  4. Emma

    Vårt första barn gallskrek från att man satte ner honom i bilbarnstolen tills man tog ut honom varenda gång vi skulle åka bil från att han var några veckor tills han var 1 år. Så jobbigt, men man vande sig tillslut, jobbigt om det var någon utomstående som skulle åka med bara.

  5. Malin

    Min son som är lika gammal som Jason har samma matteläxa, men hans lärare hade fyllt i första talet som exempel så man vet att man tänker rätt iaf 😅

  6. Amanda Hjo

    Hej!
    Jag är lärare och vill snällt påpeka vikten med normer kring matematik.
    Detta är ett kommentarsfält där många föräldrar läser så jag tar tillfället i akt. Jag hoppas det är okej!

    Många föräldrar berättar eller pratar om hemma att man ”inte är en matteperson” eller ”matte var inte min grej” när man var liten (inklusive jag själv). Alla kan lära sig matte. Forskning visar att attityder mot matematik är ett stort hinder i utvecklingen att lära sig.

    Räknesättet med att illustrera talen på en tallinje är inspirerat av ett projekt som heter Trr. Tänka räkna och resonera. Man vill illustrera talet för att med olika representationsformer utveckla kunskaper om tal och dess funktioner. Man kan sedan använda tallinjen vidare och använda den på ett lekfullt sätt, där tex sköldpaddan går långsamt (ett steg på tallinjen) medan haren hoppar tre steg på tallinjen. Vem kommer då först till siffran 6 tex. Detta gör att matematik kan bli mer begriplig för barn i lägre åldrar och även meningsfullt och applicerbart i barnens vardag. Något som man arbetar med stenhårt (alla lärare borde iallafall) i dagens skola. Många elever saknar syfte med sin undervisning.

    Kram

    1. Nina

      Tycker det är orimligt att lärare skickar med en massa uppgifter som föräldrar förväntas kunna. Man känner sig så dum ibland. Varför kan man inte få lathund eller något annat via mail? Dt är mitt barn som går i skolan, inte jag😅. Jag vill kunna hjälpa, förstå och förklara men om jag inte förstår något och det tar längre tid för mig att fråga någon eller googla…herregud vad mkt tid man hade sparat.

  7. Sofia

    Enligt vad all personal inom tandvården säger så ska man hjälpa sina barn med tandborstning tillochmed att dem är tolv år, och hjälpa dem både morgon och kväll!

  8. Maria

    Jag tycker livlys storlekar är enorma. Sonen är 2 år. 82 cm och 11 kilo men har fortfarande 9-12 mån hos livly men 92 hos zara tex. gällande tandborstning tror jag som du att det är bra att de lär sig själva. Handlar nog mest om att ha ett öga så det faktiskt görs ordentligt och alla tänder, inte stå med tandborsten i munnen i 10 min sen vara klar. Vår son hatar att borsta tänderna, är tvång, gallskrik och panik och vi vet verkligen inte vad vi ska göra. Vi har provat allt. Nu får han borsta lite själv sen blir det att hålla i honom och borsta. Är så extremt viktigt från start med så går inte att tumma på

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish