Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

Måndag

Hej fina ni!

Hur mår ni? Hoppas att allt är bra med er. Jag vill börja med att skriva att jag ska försöka börja svara på era kommentarer snart igen. Saknar att prata med er här i kommentarsfältet men då bebis inte har haft några rutiner, det finns två barn, två företag och ett hus att sköta så blir det rätt mycket. Sedan försöker jag att inte glömma mig själv heller och ger mig själv en extra lång dusch, pysslar om håret eller åker och fixar naglarna ibland. Allt tar ju tid och med en liten så tar allt extra låååång tid. Känns som att det är ett projekt att bara lämna huset ibland och gå till bilen med alla tre ungar. Hur som helst så har den minsta i familjen nu på slutet börjat sova bättre om nätterna och han har dessutom börjat somna vid 21 för att sedan faktiskt sova till 06 med några uppvak för mat. Är det för tidigt för en 1,5 månads bebis att börja hitta rutiner redan? För det verkar som att vår lilla kille faktiskt börjar göra det. Och vi följer med i dom rutinerna han skapar. Sedan är hans aktivitet under dagtid fortfarande väldigt varierad. Ibland är han vaken större delen av dagen och ibland sover han i princip hela dygnet. Men just 21-06 verkar vara hans tid för den nattliga sömnen som han faktiskt har hållit nu senaste veckan.

Bloggade ju ingenting i slutet av förra veckan då vi hade Jolie hemma måndag-fredag. Det gick magsjuka på förskolan och det är något vi absolut inte vill dra på oss. Vi spenderade istället massor av tid med bästa vännerna så att hon fick leka av sig ändå. Och vet ni vad veckans lifehack var? Att låta Jolie ha samma kläder typ tre dagar i rad (med undantag för trosor och strumpor). När barnen är i skolan och på förskolan så vill jag gärna att dom byter kläder varje dag (på grund av alla baciller) men att låta dom ha samma ett par dagar i rad om dom bara är hemma är något jag ska fortsätta med. Blir väldigt mycket mindre tvätt =)

Tjejerna fixade håret med massor av fina klämmor och spännen. Tänk att dessa två har känt varandra sedan dag ett av livet. Det är så fint! Hoppas att dom alltid får hålla ihop. Jag fascineras så mycket av deras fantasi när dom leker ihop. Dom kan verkligen leka med ingenting och överallt. Märks att dom känner varandra bättre än bäst och dom går så fint ihop. Sedan blir det lite bråk ibland med men det är inte så konstigt då dom verkligen har blivit som syskon. Vi har ju umgåtts så otroligt mycket sedan dom föddes.

Lyx att få äta mellis och leka med sin bästis istället för att vara på föris!

Och mammorna lyxade med lite brunch!

Och brunch nummer två! Märker när jag går igenom kamerarullen att vi hade vääääldigt mycket bästishäng förra veckan.

Finaste tjejen! Jolie har verkligen som jag skrivit många gånger förr sin egna stil. Det ska vara kjol, rosa, paljetter och glitter till exakt alla outfits. Älskar att hon går sin egna väg.

”Kan du fläta mitt hår mamma?”. Och när jag får den frågan så önskar jag att jag besatt den fantastiska förmågan att göra inbakade flätor. Men det gör jag tyvärr inte, haha. Hur gör man!? Måste typ kolla på YouTube och lära mig för hennes skull.

Och har man Jolie hemma så får man mycket hjälp med tvätt och städning. Hon har alltid varit så! Hon vill vara med i alla hushållsysslor och tycker typ att det är kul? Jag tycker själv att det är kul att laga mat, städa och fixa hemma. Jason är inte alls så. Tror ni att det kommer med dom klassiska könsrollerna eller att dom bara är olika? Jag hoppas att det är det sistnämnda. Har aldrig bett någon av dom hjälpa till med något men Jolie har alltid varit med och haft en egen önskan om att få vara delaktig i allt jag gör hemma.

Och lillebror har blivit så social senaste veckan. Ska vara med på ALLT, pratar massor, ler och sprattlar. Här läste jag bok för alla tre och han tyckte det var spännande, haha.

Vi har ätit ute en del under veckan som var. Hann dock ändå äta upp all mat som vi hade på vår matlista och som vi hade handlat till med. Jättekonstigt! Antingen så hade jag planerat för lite maträtter eller så har vi bara ätit väldigt mycket.

På tal om att äta ute så har vi ätit på MAX med och det kan vara bland det godaste som finns när det kommer till utemat! Håller ni inte med!? Var ändå rätt längesedan vi åt där nu och jag hade glömt hur gott det faktiskt är.

Tog med oss pyssel en eftermiddag när vi åkte till kompisarna.

Blev väldigt uppskattat av alla att göra egna masker!

Hade en av mina bästa vänner och hennes vovve här under torsdagskvällen. Vi lagade spagetti och köttfärssås (med massor av parmesan och sallad till, mhmmm), spelade barnens nya favoritspel, pysslade och bara myste. Pappan i huset hade med sig bebben och var iväg ett par timmar så det var fint att få vara där helhjärtat för dom stora barnen för en stund. Det är dock sjukt jobbigt för mig att vara ifrån min bebis måste jag säga. Känns som att jag vill sitta ihop med honom hela tiden men inser ju själv att jag behöver återhämtning från det med då och då.

Hann med lite jobb också! Fotade och filmade ett så roligt samarbete som jag ska få publicera under nästkommande vecka. Allt tar ju 100 gånger så lång tid med bebis + femåring hemma men det går om man vill.

Druckit smoothies i vanlig ordning. Här med passionsfrukt, vaniljyoghurt, mandelmjölk, blåbär och mango.

I fredags så tog mannen med sig dom stora barnen på hockey och jag städade hela huset (bärandes på lilla Kenzo i babyskyddet samtidigt, haha) och landade sedan i soffan efter att jag hade gjort en eld i kaminen och tänt ljus överallt. Om det är något jag älskar med vinter och mörker så är det just det myset. Får verkligen frid i själen av nystädat hem och tända ljus överallt. Den kvällen bjöd lillebror på typ 10 leenden efter varandra samtidigt som han babblade med mig och sa ”agoooo” som svar till allt jag sa. Mitt hjärta gick verkligen sönder av kärlek. Sjöng massor för honom, promenerade runt på nedervåningen och vaggade honom i famnen samtidigt som vi hade ögonkontakt och han gav svar på alla sånger och alla ord. En stund som jag kommer leva på länge! Älskar honom mer och mer för varje dag och han känns så självklar. Som att han alltid har varit här hos oss! Tycker att han växer så fort och samtidigt som jag vill stoppa tiden så älskar jag att följa hans utveckling.

Jolie har fått toppa håret under förra veckan med! Var på tiden!

Och mååååste visa denna bild! Han är så sjukt lik sin pappa här så vet inte var jag ska ta vägen! Så kul att han har så många olika utseenden just nu baserat på vilka miner han gör.

En trött morgonskrutt.

Och en nöjd, sovande lillebror.

En utemiddag med hela familjen! Vi har ett favoritställe här i Umeå när vi har barnen som heter ”Pasito”. Maten är god och det är så stora ytor = väldigt barnvänligt. Känns som att det oftast är hit vi åker när vi har alla kids.

Jag och Jolie var toffelgänget ;p Mysigt med tofflor inne när det är så kallt!

Träffade bästisarna och pysslade lite nu under helgen med. Var ju rally här i Umeå så det bjöds på rallypyssel i en galleria.

Och igår var vi på Alfonsbio följt av Alfonspyssel och Alfonsfika, haha.

Känns som att detta blev världens längsta blogginlägg med tusen bilder. Önskar er en fin start på denna vecka. Stor kram/G

Kommentarer

  1. Madelene

    Min bebis är lika gammal o han äter vid kl 20, sen sover till kl 05 innan han vill äta nästa gång. O sen somnar om till ca 08. Har haft dessa rutiner sen han var strax över en vecka. trodde inte att bebisar kunde ha såna rutiner så tidigt heller men tydligen 🙈

  2. Mia

    Vad söta barn du har. Jättefina bilder. I dag plus 6 grader i stockholm. För om åren brukade det vara ca 15 minus. Snart mars och för mej är det en vårmpnad. Längtar så till påsken och våren. Kramis och ha en mysig vecka. 😊🌞🌼

  3. Tessie - fyrabarnsmamma ♡

    Vad mysigt med en extra vecka sådär med Jolie ♡
    Jag älskar att göra olika frisyrer (mycket inbakade och utbakade flätor) på mina två tjejer. Kunde ingenting förutom vanlig fläta innan de kom, jag har lärt mig efterhand själv 🙂 Kram och tack för en fin blogg.

  4. Alice

    Du ser fortfarande vacker och välvårdad ut med 3 små barn! Du är en underbar mamma <3 Hur uppnår man detta? använder du smink varje dag?

  5. Josefin

    Min son är blir 2 år i vår, men han har alltid älskat att vara med och laga mat (samt smaka av som vi vuxna hahah) samt hjälpa till med tvättmaskinen, diskmaskinen och städa. Så nej jag tror inte det har något med könsrollerna att göra utan det är deras personlighet :).

    Min son fick också sina nattliga rutiner väldigt tidigt. Tror bara han var någon vecka när han började sova från 22-09 och vaknade alltid för att amma vid 03 och 06. Sedan ändrade det sig till 19-06 men han fortsatte länge att vakna vid 22 och 03 för att amma och än idag vaknar han varje kväll vid 22 för närhet och mys. ❤️

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish