Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntTräning

Magövningar efter graviditet

Jag är iiiingen PT och har inte gått någon utbildning eller liknande. Så mina tips är bara mina och inget jag ens vet om jag kan rekommendera. Är bara ”självlärd” när det kommer till träning men har ju ett stort intresse i kroppen och vill ändå tro att jag har relativt bra koll. Iallafall när det kommer till min egna kropp. Men har fått mycket frågor på insta story om vad jag gör för magövningar för att stärka upp bålen nu efter graviditet och förlossning och här nedan är två enkla som jag har gjort sedan start. Jag gör typ fyra till men hann inte få med dom på bild på grund av grinig bebis så kan ta bild på dom nästa gång jag är på gymmet!

Nu på fredag ska jag besöka en tjej som har stenkoll på allt som har med kroppen under och efter graviditet att göra. Bokade in en tid för att få lite tips och råd och en undersökning. Vill se om hon har lite tips och råd kring övningar eller saker som jag själv inte har tänkt på. Har även efterkontroll hos MVC inplanerad i slutet av februari.

Det första jag gjorde efter förlossningen (efter att jag hade hittat knipet) var att bara ligga på rygg, köra ner fingrarna i höftbenens insida och försöka hitta en spänning. Det tog mig någon dag. Efter det så började jag göra övningar där jag antingen stod på alla fyra (utan att svanka), spänna ut magen och sedan dra in den mot ryggraden. Gjorde även samma sak liggandes på rygg. Spände ut magen allt jag kunde (med magen helt mot underlaget) och drog sedan in den så lång in mot ryggraden som det gick. Dessa övningar gjorde jag även under graviditeten bör tilläggas.

Och övning nummer två som jag gör hela tiden är att böja benen vid knäna (90 grader) och sedan dutta ner tårna mot golvet. Jag gör det med en fot i taget och kör varannan fot. Ryggen ska vara helt mot underlaget hela tiden.

Kan ju också passa på att tillägga att jag var mitt mest vältränade jag precis innan jag blev gravid + att jag höll igång så gått det gick under graviditeten + gjorde övningar för att stärka upp inre magmuskler och bäcken då med. Så det är nog därför jag har kunnat komma igång och varit stark så pass snabbt efter förlossningen. På grund av alla förarbete jag gjort med min kropp. Man ska INTE känna stress och press i att komma ”tillbaka” efter en graviditet och orkar eller kan man inte träna så ska man inte det. Var sak har sin tid! Min kropp skrek efter rörelse och gym så därför bestämde jag mig för att komma igång försiktigt och sakta men säkert. För att jag mår så bra av det psykiskt och fysiskt. Vi har alla olika prioriteringar, förutsättningar, kroppar, utgångsläge osv. Så jämför dig aldrig med någon annan och gör allt i din takt.

Kommentarer

  1. Cissi

    Övningarna påminner mycket om Olga Rönnbergs övningar i sin bok som jag vill minnas heter ”träning för nyblivna mammor”. Den är en väldig bra start för mammor oavsett när dom födde sitt barn =)

  2. frida

    Den 90 grader kan nog vara väldigt påfrestande (för en ganska otränad) som inte använt magmusklerna på länge och muskulärt så är det ingen magövning utan en höft övning :P, de andra två lät jättebra 🙂
    Ett tips är att stå framför en vägg i armhävningsposition, och sen ”gå” upp och ner med händerna.

    /Pt:n

    1. C

      Hej! Skulle du kunna förklara lite mer vad övningarna innebär? Eller har du någon länk? 🙂 Jag vill gärna träna magen/bålen men förstår inte riktigt hur de går till.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish