Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Hej fina ni!

Hoppas att allt är bra med er.

Jag mår jättebra. Är trebarnsmamma sedan en vecka tillbaka och känner mig så lycklig över att min lilla bebis äntligen är här. Och att allt har gått bra och att han mår så bra. Tack livet.

Vi har verkligen varit inne i bebisbubblan och har dessutom haft dom stora barnen sedan vi kom hem från BB. Så har unnat mig rejält med ledighet från allt som har med mobil och dator att göra. Vet ju av erfarenhet att den här nyföddtiden passerar så otroligt snabbt och jag vill njuta av varje sekund. Sedan ska ju allt göras hemma med som heter tvätt, städning osv så det har ju också tagit upp lite tid. Allt tar ju dubbelt så lång tid när man har en ny familjemedlem och det är mysigt att skapa nya rutiner tillsammans.

Idag ska barnen till sin pappa och jag ska bara mysa med bebben, vika massor med tvätt, fixa lite förvaring till alla blöjor och salvor + ta mig iväg till gymmet en sväng. Gud så jag har LÄNGTAT!!! Vill inte ha pekpinnar om att jag borde vänta med träning. Så alla råd undanbedes. Jag vet vad min kropp klarar av och inte, har jättebra kontakt med magmuskler, bäcken och där nere, har knappt något avslag kvar och mår väldigt, väldigt bra över huvud taget fysiskt. Har ju varit lite så efter varje förlossning för mig. Att jag varit på benen direkt och mått så bra jämfört med hur jag mått under själva graviditeten. Och jag har ju tränat väldigt hårt och mycket innan graviditeten så känner att jag har bra koll på mig själv och vad jag kan och inte kan. Passar också på att tillägga att jag inte ska till gymmet för att jag är stressad över att komma i form utan för att hela kroppen bara skriker efter att få röra på sig och komma igång med rörelse igen. Vet hur bra jag kommer att må av det psykiskt med. Jag har verkligen läääängtat efter att få träna igen! Börjar lugnt och försiktigt såklart. Iiih, är så peppad!

Annars är allt jättebra. Vår bebis har haft magknip fram tills i förrgår och det har varit riktigt jobbigt. Har helt glömt hur synd det är om dom små när tarmarna ska komma igång. Det enda som har fungerat är amning i kombination med magmassage för att få ut alla små pruttar. Fick rejält med sår i mina bröstvårtor då han verkligen hängde i mina bröst konstant under alla magkramper. Plötsligt så var han som en ny bebis och jag har nästan varit orolig över att han är så lugn och nöjd, haha.. Om det fortsätter såhär bra så har vi verkligen ett otroligt nöjt och välmående barn! Det är allt jag har drömt om och jag är så så så så så glad att allt har gått och går så bra.

Kommer att blogga massor nu framöver om förlossning, amning, första tiden, ALLT. Har så mycket i mitt huvud som jag vill dela med mig av och har en sådan nytändning på livet efter denna låååånga graviditet, haha. Har så mycket roliga recept jag vill prova och dela, matlagning, träning, hälsa, inredning, kläder.. ALLT ;p Jag är bara så glad och överallt och ingenstans. Trots att jag är rätt trött med. Men bara så… glad. Och lycklig. Och peppad på allt som ligger framför oavsett om det är om en minut eller om en vecka.

Vi hörs snart igen. Stor kram/G

Första timmen hemma efter BB.

Älskar verkligen att amma! Tänk att jag får göra det igen. Sörjde ändå att jag aldrig mer skulle få amma när jag bestämde mig för att jag aldrig ville ha fler barn och skulle sterilisera mig innan jag träffade mannen. Får lite rysningar över att vi träffades samma månad som jag fyllde 26. Det var nämligen då jag tänkte ringa och boka sterilisering för att aldrig få för mig att skaffa fler barn igen. Av anledningen att jag inte ville bli kär, ”korkad” och råka glömma att jag egentligen inte vill mer. Var verkligen SÅ säker på att jag aldrig mer ville vara gravid eller gå igenom bebisåren. Min plan var ju att träffa någon som redan hade barn och ha varannan vecka. Är SÅ evigt lycklig över att det inte blev så. Tror att allt i livet händer av en anledning. Minns att jag satt i bilen med Tove på min födelsedag på väg till spa. Och hon frågade om det inte var dagen med stort D när jag skulle ringa det där samtalet som jag pratat om till och från senaste två åren. Då tittade jag bara på henne och skrattade och då insåg hon att jag redan hade blivit kär i killen som jag då bara hade träffat någon vecka. Det går fort i hockey ;p

Första måltiden hemma. Pizza och cola zero! Kom hem till ett iskallt hem och började elda i kaminen som galningar för att få lite värme.

Haft sådana amningscravings och allt med saffran är fortfarande aktuellt precis som under graviditeten.

Ätit massor med choklad med. Börjar fundera på om det är därför mini haft ont i magen och inte för att tarmarna har kommit igång. Svårt att veta! Har verkligen ätit godis och choklad i MÄNGDER sedan vi kom hem från BB. Började trappa ner lite igår för min egna mage har börjat må halvdåligt med, hehe. Men man blir ju så sugen när man ammar.

Stora flaskan är också med överallt just nu! Är så törstig av all amning så har alltid saft eller vatten med mig i denna. Dricker typ två om dagen.

Känns så sjukt att ha en nyfödd igen. Det är verkligen bland det mysigaste som finns i hela världen. Nu i veckan kommer BVC hit på hembesök med.

Pappa och bebbe.

En av dom första frullarna hemma. Havrepannkakor med grädde och sylt.

Och min favoritgröt har vi också fått till! Koka havregryn med mosad banan, ikaffe, vaniljpulver, kanel och servera med varma hallon och proteinella.

Dessa har varit mina livräddare nu när jag fick sprickor i bröstvårtorna. Fick två stora sprickor mitt i varje men nu börjar dom försvinna. Ilade av smärta varje gång han sög då men vet ju att det går över så fick bita ihop lite.

Jag och Jolie ritade med hennes nya doftpennor och magiska pennor medan lillebror sov i famnen.

Världens bästa pappa redan. Är så imponerad av min man och hur bra han är med vår bebis.  Blir så rörd. Och blir så trygg av att se hur mycket han älskar honom. Vet att han kommer att göra allt för honom alltid. Och det finns fasiken ingen bättre känsla i världen än att se sitt barns pappa älska sitt barn av hela sitt hjärta.

Såhär spenderar vi mycket tid just nu. Livets mys!

Grannarna har varit förbi med så fin present.

Och mannens familj har också skämt bort med massor av presenter.

Så tacksam för all uppvaktning!

Och mina stora barn. Gud vad jag är rörd. Inte en gnutta avundsjuka eller dåliga känslor utan bara så mycket lycka. Dom ÄLSKAR sin lillebror. Assisterar vid blöjbyte, försöker roa när han är ledsen, pussar, kramar, vill hålla och mysa hela tiden. Det första dom gör när dom vaknar är att kolla så att lillebror mår bra. Pratar om honom hela tiden. Jason har sagt att ”åh, nu vill jag ju aldrig åka hem till pappa för vill vara med lillebror hela tiden” och ”åh, han är så gullig så vill inte ens leka med kompisar nu, vill bara vara med lillebror”. Mitt hjärta smälter. Han har det så naturligt i sig och Jolie växer sakta men säkert in i sin roll som stolt storasyster. Är SÅ stolt över Jason och Jolie. Världens finaste barn. Så himla glad och så otroligt, otroligt tacksam och lycklig.

Min första stund som trebarnsmamma ensam hemma =) Satt och ammade bebben, åt godis och spelade spel med barnen medan mannen tränade. Det är en så otroligt fin känsla att ha stora barn som man kan umgås med när man får en liten igen. Blir på ett helt annat vis än att gå från ett litet barn till två små barn. Känns nästan som att dom stora barnen blir två kompisar som hjälper till med den lilla så att man kan gå på toa och kissa, städa undan hemma lite snabbt osv. Älskar det.

Kommentarer

  1. Profilbild
    Isabelle

    Åh nej de sa till mig på BB att choklad orsakar magont när man ammar hos bebis. Så undvik gärna det! Även gurka och annan mat som kan ge gader” kolla gärna upp vilken mat som är bäst för vi hade exakt SAMMA Problem. 🤗 Lycka till! Och stort grattis!

    1. Profilbild
      Emma

      Finns ingen som helst evidensbaserad forskning på det. Det är högst individuellt, precis som med allt annat. Således- undvik dina pekpinnar.

      1. Profilbild
        Ellen

        fast nu är det ju bevisat att bebis FICK ont i magen som hon skrivit på instagram storys osv. så jo man bör kunna undvika vissa saker för att underlätta bebis mage. herregud har du aldrig ammat själv.

  2. Profilbild
    Johanna

    Men åååhh, som jag har väntat på att få uppdatering från dig angående lilla bebisen och tiden efter att ni har kommit hem från sjukhuset. Så fin liten pojke ni fick, han är verkligen så så så så så fin och söt. Och man ser på din man att han verkligen älskar sin son över allt annat i denna jord. Och innan ens eran bebis kom så såg man ju på bilderna hur han älskar dina stora barn som sina egna! Så du har verkligen haft en tur när det kommer till honom – ni är finaste tillsammans. Ni är gjorda för varandra! Och man ser hur mycket kärlek det är mellan er två också. Jag önskar er all lycka i framtiden och ta hand om varandra! Finaste ni. Ps. Jag älskar att följa din blogg, som du vet redan. Och älskar att följa er på instagram med. Ta hand om er och må bra!! Kramar!!

  3. Profilbild
    Vikstrand Anne

    Något som man kanske ska tänka på iom gymmet är att det är RS tider nu ❤️ Du vill inte råka ta hem RS till den lilla. Grattis till sötnosen ❤️

  4. Profilbild
    A

    Stort grattis till en underbart fin liten gosse♥️ Har oxå tre, varav sista är lite ”sladdis” som er kille är. Underbart och bara så, så härligt😍

  5. Profilbild
    Elin

    Åh! Jag har själv sagt jag skulle sterilisera mig 2023 men börjar bli osäker nu 🤭 Stort grattis Gabriella! Var flitig på att kommentera här förut men blivit dålig på det! Ska bli bättre! ❤️ Kram E

  6. Profilbild
    Lovisa

    Stort grattis! ❤️
    Nu efter kan jag verkligen rekommendera appen Numa. Fick jätte bra information om min kropp efter jag fött. Kunde skrolla där i timmar bara för att det så spännande vad kroppen går igenom. Och info om amning där också! Det var där jag fick tips om dom kompresserna du använder! Kram

  7. Profilbild
    Sandra

    Så fina bilder på er allihop!❤️Så glad för din skull att allt har gått bra och att ni mår bra!
    Stort Grattis igen!❤️❤️❤️

  8. Profilbild
    Elin

    Hej! Alltså hur mysigt har ni inte det 😍 tänkte bara lugna dig med att choklad inte går ut i bröstmjölken. Det enda som påverkar mjölken är proteiner. Dvs sådant som kan ta sig genom blodet.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish