Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntGravid med bebis nummer tre

I väntan på bebis

Hej på er <3

Hoppas att ni mår bra! Känns som att jag lever lite i en bubbla nu. Har noll energi så vilar bara i sängen och väntar på vår bebis. Är så trött, känner mig magsjuk och bara allmänt less. Igår fick jag en hinnsvepning hos min barnmorska och vi konstaterade också att tappen fortfarande är supermjuk och att man nu fick in två fingrar i tappen. Förra veckan fick man bara in ett finger. Så jag hade öppnat mig lite mer. Efter hinnsvepningen fick jag kraftiga värkar och dom blev tätare och tätare mot kvällen. Till slut hade jag så pass täta värkar att vi åkte in till förlossningen. Innan det passade vi på att äta ordentligt just för att det ändå fanns en chans att vi skulle få stanna kvar där.

När vi väl kom in så avtog värkarna lite och plötsligt hade jag bara en värk var tionde minut. Hur typiskt och klassiskt!? Dom kände hur öppen jag var och baserat på det MVC hade skrivit tidigare under dagen så hade värkarna som kommit efter hinnsvepningen varit till nytta. Hade öppnat mig ännu lite till och tappen hade blivit kortare. Jag har ju en extremt lång tapp (den var sju cm EFTER en konisering under en graviditet) så tar ju nog lite längre tid för den att bli helt utplånad, haha..

Efter besöket på förlossningen så åkte vi hem och åt bullar framför en serie innan vi somnade. Vaknade flera gånger inatt av onda värkar men inget regelbundet så somnade om däremellan. Och imorse när jag satte mig på toa så kom slemproppen i flera omgångar till blandat med både färskt och gammalt blod. Har haft lite värkar nu på förmiddagen med men inte särskikt regelbundna.

Slungas tillbaka till när jag väntade Jolie och hade onda värkar i en månad. Till slut var jag öppen sex cm och dom tog hål på hinnorna. Då kom hon i raketfart! Men jag drogs verkligen med dessa värkar under så lång tid! Sedan gjorde dom ju nytta i det fallet då förlossningen gick superfort när det väl var igång ”på riktigt” och det verkar ju vara samma sak nu. Att dom faktiskt gör att tappen öppnar sig och försvinner allt mer. Men väntan känns evig och så dryg just nu. Är jobbigt när förloppet blir så utdraget med.

Min man tyckte det var gulligt med mina UGGs igår på förlossningen, haha.

Nu sitter jag och dricker varm choklad och ska typ sova och vila hela dagen. Orkar inget annat. Har däremot funderat på om jag ska ta en tur till gymmet och gå i trappmaskinen (för det ska väl ändå kanske hjälpa liiiite!?) men har så ont i magen så kommer typ inte att kunna. Känner mig så svullen, trött och bara extremt redo att föda nu. Kanske blir en liten julaftonsbebis ändå!? Eller så har jag turen att han kommer redan ikväll. Vore en dröm!

Köpte denna men har inte hunnit använda den ännu. Har ni testat? Man smörjer sig alltså där nere med den för att huden ska bli mer elastisk. Kanske kladdar på den precis innan krystvärkarna om det drar igång nu inom det närmsta ;p Vet att man kan be om olja på förlossningen också och jag har annars skrivit att jag vill ha varma handdukar i mitt förlossningsbrev. Med Jason fick jag en liten bristning som fick sys av estetiska skäl (grad 1) och med Jolie fick jag ingen bristning alls trots att det gick så himla fort. Har hört så olika om det där med att krysta. Vissa säger att det är bra att trycka på som tusan när man väl ska göra det och att det minimerar risken för bristningar där nere. Andra säger att man ska ta det lugnt och försiktigt. Hur som helst så räknar jag med att få någon bristning trots att jag är omföderska. Är ju ändå fem år sedan jag födde barn sist. Eller det kanske inte spelar någon större roll?

Saknar barnen SÅÅÅÅ mycket!! Känns så tråkigt att dom mest troligt inte kommer att fira jul här. Men jag vet att dom kommer att ha det bäst hos sin pappa med så får vi ta revansch nästa år istället. Bilden är tagen av Yurika Photography för längesedan men hittade den på mobilen nyss.

Min favoritaktivitet just nu =)

Vi beställde en marmorskiva till barnens tvbänk och den är på plats nu! Blev himla bra.

Och även denna att skruva fast på husets utsida. Blir enklare för Foodora att hitta hit då tänkte vi 😉

Beställde denna idag som jag ska hämta ut senare! Älskar ju allt i teddy så kunde inte motstå nu när den var nedsatt och jag alltid är i behov av en necessär.

Barnen målade dessa gulliga innan dom åkte till sin pappa! Köpte dessa kit på Flying Tiger och dom fick det som adventspresent i en julstrumpa.

Önskar er en fin eftermiddag. Stor kram/G

Kommentarer

  1. Mia

    Tycker du inte ska trycka på för kraftigt när värkarna kommer. Försök ta det lite lugnare. Passar på Att önska en fin jul och snart har du bebben i famnen. kram. 😊🎄🎀❄⛄

  2. Amanda

    hade grad 1 tror jag i bristning och krysta i typ 3 timmar. men blev kanske 2 stygn ungefär. men det var tufft. nu väntar vi barn nummer två och hoppas på en lättare förlossning

  3. Mia

    Stort lycka till Gabbi! När slemproppen gått brukar det bli inom 24 timmar! Vår lilla (andra) dotter är snart sex veckor! Så magiskt och jag njuter 100% av allt bebisgos!

  4. Jennie Lampinen

    Jag har fött 7 barn hittills bf med nr8 15/1. Och jag har lyssnat på kroppen. Fick bristningar med de första 2 men inte nåt med de andra. Det är 10år mellan nr3 och nr4 och det spelade ingen roll för nåt. Gick undan när det väl satte igång. Jag har tryckt på av all kraft när kroppen va redo och inte sprack jag nåt. Krystar typ i 5min numera. Många säger att 3an är lite lurig och det enda med min 3 som va annorlunda va att han kom dagen innan bf då jag brukar gå över med mina. Jag vägrar hinnsvepningar numera. Fick 6st totalt med 5an och det blev bara pinvärkar och onödiga körningar till förlossningen. Vi har 7,5mil dit.
    Lycka till nu och vila allt du kan.

  5. Anna

    Min tredje förlossning höll på ungefär exakt som du beskriver nu, med värkar som kom. O sen avtog när jag trodde det startat. Gick såå långsamt fram tills jag var öppen 8cm då tog det typ 5min tills hon var ute! Lite skillnad mot Mina andra förlossningar där värkarbetet gick mycket snabbare. Dom brukar ju säga att trean är lurig!
    Jag fick även sys för första gången med trean ☺️

  6. Josefine

    Men hjälp, vem ger dig sån felaktig info? 🙈 Du ska inte forcera krystningen såvida det inte är fara för barnets liv. Att forcera krystningen ökar risken att få bristningar då vävnaderna inte hinner med. Följer du kroppen och ”andas” ut barnet minskar risken för bristningar då vävnaderna töjs långsamt. Jättenattljusolja är väldigt bra att ta sista tiden som gravid också. Oavsett, så gör du det som känns bäst för dig under förlossningen. Lycka till! ❤️❤️❤️❤️

  7. Linda

    Båda mina förlossningar har startat på natten efter att jag färgat ögonbrynen på kvällen innan läggdags. Konstigt sammanträffande ändå. Min äldsta kom 38+5 och min yngsta 40+3. Vet känslan av att helst slippa föda på julafton. Fick tillslut själv ett barn på annandagen 😅

  8. Malin

    Har hört att man kan be om att få lokalbedövning ”där nere” på förlossningen! Tänker själv be om det när det är dags 😊

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish