Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Nyttig mjukpepparkaka

Fick sådana cravings på en mjuk pepparkaka efter att ha sett det överallt på instagram nu under början av helgen. Skickade massor med bilder och recept till min käre make som ställde sig och bakade åt mig medan jag vilade. Världens bästa man har jag och han fick ihop det så gott! Blev faktiskt så gott och den är faktiskt redan uppäten, hehe. Vi båda älskade den!

Du behöver: 

18 dadlar (färska)

4 dl mandelmjöl

6 ägg

200 gram smör

2,5 tsk bakpulver

1 tsk vaniljpulver

4 msk pepparkakskryddor

Gör såhär: Smörj en form med smör. Ha ugnen på 180 grader. Ta ur alla kärnor ur dadlarna och smält under tiden smöret i en kastrull. Mixa ihop alla ingredienser och häll över i formen. Grädda i ugnen i cirka 30 minuter men kolla till kakan då och då. Denna kaka blev inte alls torr utan så otroligt saftig och god. Vi toppade den dessutom med färskost och röda vinbär. Blev ännu lite godare. Mhmm!

Längtar så tills jag har ork att baka igen som förr! Älskar ju att experimentera i köket med hälsosammare bakverk och har sparat så mycket inspiration, recept och bilder på saker jag ska prova efter förlossningen. Ibland kan jag se en bild på något som är ”vanligt” bakat och försöka göra om det till ett recept utan raffinerat socker och mjöl. Tycker det är så himla roligt. Kommer såklart att dela med mig av allt när jag är igång igen i början på nästa år!

Kommentarer

    1. Annelie

      Spelar väl ingen roll??😄 Föredrar du salt är det väl bara att salta ett krm om du har osaltat.

      En sån rolig fråga!😊

      1. Pau

        Alltså, utgångsläget när man bakar är att alltid använda osaltat smör. Men har märkt att många använder normalsaltat, därför frågade jag. Kul att man roar någon 😉

  1. Isabelle

    Önskeinlägg om du orkar och tycker det känns kul. Vilken/vilka gravidappar har du använt denna gång? Vilka tycker du är bäst och varför? ❤️

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish