Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntGravid med bebis nummer tre

Tisdag

Hej på er fina ni!

Hur mår ni? Jag mår som vanligt men är ändå så glad och lättad. Idag skulle jag ta bort mitt cerklage och jag har läst era historier om det, googlat och egentligen sökt all information som finns om just detta. Läst allt ifrån att man kan behöva smärtlindring som lustgas eller spinal till att man behövde en lättare sövning. Var LIVRÄDD för smärtan. Man är ju så känslig och hormonell som höggravid också + att allt är så lättblödande och gör lite extra ont. Vi åkte iallafall in till specialistmödravården och jag var beredd på det absolut värsta. Hur tror ni att det gick då!? Jo, det gick jättebra. Det gjorde faktiskt jätteont precis som alla har beskrivit det. Blev helt kallsvettig och tårarna bara rann ur ena ögat. Däremot så gick det så otroligt snabbt och smidigt och direkt cerklaget var ute (på bara några sekunder) så var smärtan som bortblåst. Drog en sådan suck av lättnad. Läkaren tog också en extra titt på min livmodertapp och gjorde ett cellprov som skickades in nu direkt + att jag får extra snabbt svar på det.

Fick sådan huvudvärk efteråt för att alla spänningar bara släppte. Hade verkligen varit så nervös inför detta hur töntigt det än låter. Och så kan jag även passa på att skriva att jag bara är lite öm där nere nu. Har inte haft en enda blödning eller liknande heller efter att cerklaget plockades bort. Var beredd med bindor och allt här hemma, haha. Så tacksam för att det gick så smidigt.

Annars har jag bara vilat som vanligt! Känns som att jag har sett allt man kan se på alla streamingtjänster som finns nu efter allt soff och sängliggande. Mannen har pysslat på här hemma och åkt flera svängar för att inhandla möbler och inredning till vårt kontor samt massor med annat. Nu ska matta, gardiner och hyllor upp på kontoret och vi ska äntligen få bli klara där. Ska fota lite åt er när han har börjat skruva ihop och få ordning på allt.

Något annat som min käre make har varit och inhandlat är en gran. Vi behövde den till ett samarbete så vi kommer säkert att få byta ut den innan jul. Hade väntat i två veckor till med att köpa den om det inte vore för jobbet som skulle göras där julstämning var ett måste. Förra året så stod dock vår gran helt perfekt från november till nyår och barrade inte minsta lilla. Så vi får väl se om vi har lika tur i år, hehe.

Dagens superenkla och sååå goda lunch! Du behöver: 

– Torskfilé (vi hade sex filéer)

– 1 stor burk creme fraich

– 1 kruka gräslök

– 1 citron

– 1 fiskbuljong

– Örtsalt, citronpeppar

– Ris och grönsaker att äta till

Gör såhär: Koka ris och förbered grönsakerna som du vill äta till. Sätt ugnen på 225 grader och lägg fisken i ugnssäker form. Krydda fisken med örtsalt och citronpeppar. Värm upp creme fraich i en kastrull ihop med fiskbuljong, hackad gräslök, pressad citron, örtsalt och peppar. Häll såsen över fisken och in i ugnen tills fisken är färdig.

Något annat som vi har här hemma nu är julkalendrar till barnen! Blev dessa i år med blandat godis istället för ”bara” choklad. Förra året hade dom även en bokkalender men dessa får räcka i år. Är så mycket annat att tänka på med bebis, jul osv.

Magen i vecka 36! Nu är det nära! Och gud vad jag känner mig tung, stor och svullen. Mina läppar, min näsa och mina kinder har samlat på sig en del vätska ser jag. Har fått en bristning i min navelpiercing nu (i vanlig ordning när jag är gravid) som är så öm där huden är extra tunn. Har fått sätta lite tejp där nu för att det inte ska smärta lika mycket. Har ju klarat mig utan bristningar under mina andra graviditeter förutom just en vid naveln och piercingen. Upptäckte även igår att jag har fått en liten, tunn bristning på mitt vänstra bröst med och är inte förvånad då dom verkligen har blivit större än någonsin. Får väl se om det kommer fler nu i sluttampen eller om jag ”klarar mig” som innan. Har sedan starten av denna graviditet räknat med att få bristningar då jag är så mycket äldre nu jämfört med när jag fick mina stora barn.

Annars så har bebisen en färdigutvecklad hjärna och i alla appar så står det att jag som mamma nu kan samla på mig just extra vätska. Bebisen sjunker nu ner i bäckenet allt mer och trycket mot urinblåsan ökar. Detta kan jag ju skriva under på då jag är kissnödig exakt hela tiden, haha. Jag har lämnat urinprov hos barnmorskan för att kolla GBS och urinvägsinfektion och jag hade inget av det som tur är. Bebben är nu cirka 46 cm lång och väger cirka 2600 gram.

Önskar er en fin kväll. Stor kram/G

Kommentarer

 1. ANNA f

  kan inte du skriva och påminna dina läsare om det du skrev innan jul förra året.

  att man verkligen ska tänka på vad tomten ger barnen i julklapp. man kan ge dyra julklappar men jultomten kan ju ge något enklare och inte typ en iphone.

  minns du? 🙂

 2. Sara

  Hej Gabriella! Vill tipsa dig om att läsa böckerna utav författaren Esther Hicks. Exempelvis boken ”Ask and it is given”. Vi lever i en verklighet där kanske bäst beskrivet som att vi är magneter och allting vi fokuserar på i ca 14 sekunder blir en manifestering, således att det kommer till oss. Anledningen till att världen är uppbyggd såsom den är var från början för att människor inte visste om detta, och att världen är styrd av attraktionslagen likaså som med gravitationslagen och ville därmed kontrollera andra människor genom tex religion, tv-nyeheter osv, pengar. Alla skapar sin egna verkligen, och jag ville bara att du som har ett stort inflytande på internet kanske kan bevisa för dig själv först och främst att det är så världen verkligen fungerar. Du kan till exempel fokusera på något som du vill ska hända, någonting som inte är så märkvärdigt och sedan när det händer då vet du. Då har du bevisat för dig själv hur kraftfull du är och då vet du att du skapar medvetet. Vi kom inte hit för att skapa saker omedvetet såsom det har varit hittills. Vi människor är sååååå kraftfulla i grunden, alla vet dock inte vilken makt dom besitter. Vi kom hit till jorden för att vara fria, ha roligt, må bra, expandera och skapa tillsammans med andra. Egentligen så hade vi kunnat teleportera, ha telepatisk förmåga, flyga etc allt det där som vi människor bara tror att det är skrönor och filmer. Dom människorna har gjort ett bra jobb i sina försök att kontrollera andra människor då vi har reptilhjärna och det fungerar på ett visst sätt, men dom kan inte kontrollera Law Of Attraction. Det vi fokuserar på blir det mer av, om vi till exempel fokuserar på att priserna på matvaror höjts som resulterar i att man känner sig mer begränsad till exempel – mindre fri, mer bekymrad osv. Då blir det mer av det utav ens andra aspekter av ens liv. Det är så enkel logisk egentligen. Fokuserar man till exempel på att vet att man är fri och att pengar kommer till en för allting är ändå energi. Vet att många har delade åsikter om detta ämne, men dom som är redo det är dom som kommer att läsa det här och kanske till och med resonera. Dom som är redo är redo, och dom som inte är det kanske blir redo men om dom inte blir det är det ändå okej. Om du kanske har sökt något slags svar i livet men inte förstått vad det är det du ens söker för svar och kanske känt dig ensam och insett att inte ens en annan människa kan fylla det tomrummet så kanske du också resonerar. Läs gärna boken som sagt och fokusera på något i 14 sekunder och förvänta dig att det kommer att dyka upp. Dom flesta lever mediokra liv när ALLA människor kan leva det livet som vi är menade att leva och få vårat hjärtas önskningar uppfyllda. Bevisa för dig själv och se själv med egna ögon för att avgöra. Vi alla förtjänar att må bra och ha det bästa livet. <3

 3. Amanda Jansson

  Varken jag eller min mamma fick heller någon bristning 🙂 hon var 36 och 37 när hon fick barn och jag var 23,24 och 27 så tror mer på genetik

 4. Denise

  Älskar att läsa dina inlägg, så himla ”naket” eller vad man ska säga gällande känslor och allt möjligt. Hoppas allt går smort framöver med graviditet och förlossning! Kram ❤️

 5. Elisabeth

  Skönt att det gick smidigt med cerklaget 🙏 Fick mina barn när jag var 31år och 35år, inte en enda bristning. Tror nog det beror på något annat. Mitt ex (kille) hade bristningar över höfterna och han var inte direkt stor. Känns som en gåta det där med bristningar 🤔

 6. Lisa

  Skönt att bli av med cerklaget! Vilken omtumlande gravidresa du behövt genomgå denna gång! Allt med cellförändringarna till måendet och foglossning.
  Hoppas du får må bra på slutet, och att din belöning kommer snart 🥰

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish