Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntGravid med bebis nummer treOkategoriserade

BB-väskan

Nu i dagarna så har vi packat BB-väskan och det enda som inte har fått sin plats i den ännu är kläder till bebis, mannen och mig. Och ett par tofflor var till oss föräldrar. Jag har varit dum nog att inhandla vita och ljusgrå kläder till mig själv så det blir spännande att se hur länge dom får vara icke-blodiga efter förlossningen, hehe. Får ta med ett par svarta brallor med för säkerhets skull men unnade mig iallafall två nya, mysiga set. Kan visa dom nu framöver ihop med bebbens kläder, filtar osv som ska med.

Planen är ju att inte stanna på BB då jag alltid vill komma hem så snabbt som möjligt. Med Jason var jag på BB i en natt och med Jolie var jag faktiskt inte där alls. Åkte hem direkt efter förlossningen. Har packat mer än vad som kanske behövs men OM vi behöver stanna på sjukhuset i ett par nätter så är det ju alltid bra att ha lite extra grejer. Utgår nästan från att vi blir kvar när jag packar för att ingen ska behöva åka och hämta mer grejer hemma.

Jag har alltid känt att jag har överpackat BB-väskan och haft med mig så mycket onödigt. Och denna gång gör jag nog lite samma sak för har aldrig använt schampo, balsam eller ens 1/3 av det ni ser i bild. Det jag däremot har känt bägge gångerna att jag har SAKNAT är snacks, dryck och ätbara saker. Dom har gått åt som tusan både under och efter förlossningarna. Och så har det tagit slut och man har fått leta efter automater med godis på sjukhuset istället, haha. Så nu ska det fasiken inte få ta slut som ni ser 😉

Det jag själv har tyckt är nödvändigt tidigare: 

– Snacks, dryck, ALLT ätbart man kan tänka sig. Jag har ätit godis mellan mina värkar för att samla energi och druckit saft.

– Stor vattenflaska med sugrör (då det inte alltid är enkelt att sitta upp och dricka). Denna flaska ser ni inte i bild men det ska packas ner så småningom.

– Kokosolja/babyolja (för att få bort bebisens första bajs som är kladdigare än kåda)

– Våtservetter (inte till bebis utan till oss vuxna för att kunna torka händerna, kläderna osv från kladd)

– Tandborste och tandkräm

– Kläder till bebis, mamma och pappa (detta ser ni som sagt inte heller i bild då vi inte har packat det ännu)

– Vetekudde. Jag har fött med värme, vatten och lustgas som smärtlindring tidigare och hoppas kunna göra det nu med. Jag packar med mig två vetekuddar. En till magen och en till ryggen.

– Lypsyl (man blir så torr av lustgasen). Vet att många packar tuggummi med då man får dålig andedräkt av lustgas med (har jag hört men själv aldrig tänkt på!?) men jag tänker att jag eller mannen nog har det i jackfickan som troligast.

Det är typ detta jag verkligen har behövt. Blöjor och bindor finns ju på förlossningen och toalettpapper likaså. Jag har använt det som har funnits på sjukhuset tidigare men köpte ändå med mig extra mjukt papper ifall att jag har det behovet där och då. Köpte också med kompresser och lite annat ifall det behövs. Har aldrig använt mig av det tidigare men läst att andra har hyllat det. Schampo, balsam, necessär, lite smink och duschtvål får också hänga med i väskan ifall det skulle bli så att vi måste stanna lite längre som sagt. Bättre att ha med sig för mycket än för lite.

Kommer också att packa ner: 

– Högtalare (för att kunna spela egen musik om vi känner för det).

– Mannens kalsonger (istället för nättrosan)

– Babyskydd till bebis

– Plånbok, legitimation

– Mjuk filt till bebis så att man kan ligga hud mot hud med bara filt över.

– Mobilladdare

– Dator och dataladdare (ifall vi blir kvar länge och vill kunna se film)

Vad packade ni i BB-väskan? Vad kände ni att ni verkligen behövde och vad behövdes inte!? =) Så kul att det kan skilja så mycket från familj till familj vad man behöver.

Stor kram/G

Kommentarer

  1. Annie

    Hej! Såg att någon skrev att man inte behöver ta med högtalare, men jag fick åka till Skellefteå på grund av platsbrist på prematuren i Umeå och där fanns det inte. Bra att veta ☺️

  2. Linnéa

    Något jag hade stor användning för både under tiden på BB och första veckorna hemma var en intimdusch-flaska från Plume. Det räddade alla mina toabesök! Det var otroligt skönt att slippa ställa sig i duschen varje gång jag skulle kissa. Stort tips!

  3. Emma

    Första barnet hade vi med det mesta, blev akutsnitt men behövde ändå bara stanna en natt.
    Med andra barnet fick jag ligga kvar i flera dagar på grund av att jag inte kunde kissa efter förlossningen, mannen fick inte följa med till BB på grund av Covid, sjukt jobbigt att vara inne på sjukhus i flera dagar ensam. Då hade jag inte med tillräcklig med kläder varken till mig eller bebis.

  4. Så lite som möjligt

    Nu var det både mitt i pandemin och överbefolkat på bb när jag födde mitt barn vilket gjorde att min partner blev hemskickad och jag fick dela rum med en annan mamma. Jag packade också onödigt mycket. Jag och bebisen låg mest hud mot hud så jag använde bara sjukhusskjortan natten jag sov där. Vattenflaska, lång mobilladdare och hörlurar var typ det enda jag använde innan jag åkte hem haha. Juste, det kunde dröja flera timmar innan personalen kunde fylla på blöjor, tvättlappar m.m. så jag hade såhär i efterhand önskat att jag tagit med det själv för jag var mest irriterad över att hela tiden vänta.. (de kom bara med 2-3 blöjor åt gången som jag och den andra mamman skulle dela på)

  5. Maria

    Få sjukhus tillåtet nötter pga allergi. Fråga det först. Vi saknade också mer snacks samt mat till min man. Min förlossning tog 27 h aktiv förlossning och han fick ingen mat under den (köpte billys pizza) och under covid kunde man heller inte beställa dit. Så tips matlådor/snacks till din man med. I övrigt hade jag samma kläder konstant efter födseln och mannen lika. Använde eget schampo och så. IPaden + laddare var det bästa då vi fick stanna 2 dygn pga sonen svalt fostervatten med bajs i samt föddes väldigt liten i vecka 41+0. Hade jag fått välja hade jag åkt hem direkt. Min önskan denna gång är att få åka hem direkt Max ett dygn. Blöjor, vetekudde etc finns där så onödigt att släpa

  6. Diana

    Nötter? 😮 Fick inte öppna min påse med nötter under förlossningen o på BB pga allergi risken. Kolla upp detta så du vet innan 😊

  7. Susanna

    Hej fina du!
    Vad jag tänkte på när jag läste va att både blöjor, värmedynor och högtalare finns där att få/låna! Iallafall där jag födde och troligtvis på de flesta ställen så kan vara värt att kolla upp och slippa dra på 😊
    Önskar er all lycka till när det är dags❤️ Har själv en dotter född på julafton! 24/12 fyller hon 3år❤️

  8. M

    Det här med att veta hur mycket man ska packa är skitsvårt tycker jag. Efter första förlossningen blev det oväntat neo i 8 dagar..och jag hade planerat för 2-3 typ 😂. När andra barnet skulle födas packade jag mängder för ca 1 vecka och blev kvar i 2 dygn (blev snittad, annars hade jag åkt hem tidigare). Så där var det mycket i klädväg man inte använde. Med barn nr 3 hoppades jag på att åka hem tidigt men då blev det neo i 8 dygn och hade ju självklart bara med mig för några dagar 😂. Förvirrad mamma. Men blir det en fyra så ska jag packa för minst 1 vecka. Måste bevisa att jag lärt mig lite nu. Men får skylla på oturen kanske 😁

    1. Gabriella Joss
      Gabriella Possler

      Ja, det är så svårt att få till det rätt med packningen för man har ju ingen aning om hur förlossningen går eller vad som väntar efteråt, haha 🙂 <3 Ja, packa för en vecka är ju rätt smart ändå 😉 tack för att du delade med dig, kram <3

  9. Esra Celil

    Jag bara undrar om du verkligen får ta med dig nötter? 🙂 Allergi risk bland personalen eller andra födande tänkte jag mest 🙂

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish